ساده زیستی و دوری از انباشت ثروت را باید از قیام عاشورا آموخت
حجت الاسلام و المسلمین سید صابر جباری، نماینده مردم مازندران در خبرگان رهبری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری اظهار داشت: قیام امام حسین(ع) در جهت احیای فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر و مبارزه با بدعت ها در دین بوده است.
وی با تشریح قیام عاشورا و دستاوردهای مهم این حرکت تاریخی بیان داشت: امام حسین(ع) با نثار خون خود و ایستادگی در مقابل زورگویان و قدرت طلبان فاسد به بشریت درس عزت و آزادگی داد.
حجت الاسلام و المسلمین جباری، با تاکید پرهیز از خرافه گویی، ادعاها و سخنان غیر واقعی، گفت: هیأت های مذهبی باید مراقب باشند تا مانع از نفوذ خرافه و بدعت در مراسم عزای امام حسین(ع) شوند.
وی با اشاره به سخنان رهبرمعظم انقلاب اسلامی تصریح کرد: مقام معظم رهبری بر ترویج ارزش های ائمه اطهار(ع) در عزاداری ها و پرهیز از خرافه، تبیین معارف اسلامی اعم از اعتقادات تاکید دارند و مراسم عزاداری ماه محرم نیز، باید بر اساس اخلاق، احکام، سیره پیامبر اعظم(ص) و ائمه معصومان(ع) برگزار شود.
نماینده مردم مازندران در خبرگان رهبری با بیان این که دین اسلام دین مصونیت است خاطر نشان کرد: باید این مسائل به درستی در جامعه امروز تبیین شود و جوانان ما با اسلام و محرم و مناسبت ها انس بگیرند.
وی تاکید کرد: ماه محرم، فرصت بسیار خوبی برای عزاداری برای سالار شهیدان است و خطبا باید در این مراسم مردم را با معارف دین آشنا کنند، اگر امام حسین(ع) در محرم سال 61 هجری برای احیای دین قیام کرد، عزاداری او در طول تاریخ بستری برای احیای دین و تبیین معارف دین خدا شد.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اﻣﺎم ﺣﺴﯿﻦ(ع) ﺑﺮای ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ ﻇﻠﻢ، ﻓﺴﺎد و اﺟﺮای ﻓﺮیضه اﻣﺮ ﺑﻪ ﻣﻌﺮوف و ﻧﮫﯽ از ﻣﻨﮑﺮ قیام کرد و آن ﺷﻮر و ﺣﻤﺎﺳﻪ را آﻓﺮید که امروز شاهدیم کشورهای اسلامی با الگوبرداری از نظام جمهوری اسلامی بعنوان پرچمدار نهضت عاشورا به قیام علیه مستکبران و استعمارگران برخاستند.
وی با بیان این که عزاداری امام حسین (ع) باعث تقویت روح معنوی و ارزشهای اسلامی در سطح جامعه میشود، اظهار داشت: نهضت عاشورا نه به عنوان یک واقعه تاریخی محض که به عنوان یک باور مذهبی برای تشیع، محور بسیاری از حرکت ها و خیزشهای فکری سیاسی بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین جباری اظهار داشت: قیام عاشورا به ما می آموزد که همواره ساده زیستی را به صورت عملی در زندگی خود حفظ کنیم از مال دنیا بترسیم، انباشت ثروت نکنیم و به حد کفایت برای زندگی اکتفا کنیم از قدرت بترسیم و به آن به چشم وظیفه و مسؤولیت نگاه کنیم.
وی اضافه کرد: زیرا آن افرادی که در زمان امام حسین (ع) سکوت کردند تا ایشان به شهادت رسید به این گونه دردها مبتلا بودند و رسیدن به مال و غنایم و به دست آوردن قدرت در سرزمین ها و فتوحات اسلام، چشم آنها را نسبت به حق بست.
امام جمعه بهشهر افزود: امام حسین (ع) از لحاظ فردی ویژگی های بارزی داشت که برای همگان غیرقابل انکار است اما قیام او یک ویژگی خاص داشت که مشابه آن از نظر میزان و درجه خلوص و زلالی در طول تاریخ وجود ندارد و آن اینکه ایشان کاملا برای احیای دین و زنده نگه داشتن آن قیام کردند.
وی خاطرنشان کرد: امام حسین (ع) برای رفع ظلم از خود، این نهضت را برپا نکرد، قیام کرد تا ظلم را از چهره دین، دینی که احکام آن را چون گوهر ارزشمند می دانست، بزداید./950/ت302/ص