۰۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۹
کد خبر: ۱۱۷۷۹۴
در مراسم نکوداشت آیت‌الله قاضی خرم‌آبادی؛

آیت‌الله مؤمن فلسفه اصلی تأسیس دانشگاه قم را تشریح کرد

خبرگزاری رسا ـ عضو مجلس خبرگان رهبری به تشریح فلسفه تأسیس دانشگاه قم پرداخت و اصل آن را تربیت طلاب فاضل و به کارگیری آن در اداره امور کشور، امور قضایی و تربیتی عنوان کرد.
آيت الله محمد مومن


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله محمد مؤمن، در مراسم نکوداشت دومین سالگرد ارتحال آیت‌الله قاضی خرم‌آبادی که امروز (7 آذرماه) در تالار شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد به بررسی شخصیت بنیانگذاری و رییس فقیه دانشگاه قم پرداخت و گفت: آیت الله قاضی خرم‌آبادی دارای زندگی سالم توأم با تقوا، قاطعیت و بدون چشم داشت مادی و دنیایی بود.

وی با بیان این‌که آیت الله قاضی سر سوزنی برای دریافت کمک مادی و یا کسب عنوان کار نکرد، اما مردی بسیار قاطع و با تأمل بود، ابراز داشت‌: عصبانیت و یا درگیری از سوی او دیده نشد، اما مراجعه بسیار، وی را خسته کرده بود.

وی افزود: آیت‌الله قاضی خرم‌آبادی پس از این‌که مسؤولیت اداره دانشگاه قم را به عهده گرفت، برای ساخت دانشگاه برنامه‌ریزی کرد، به طوری که نیمی از روز را به مدیریت برنامه‌های دانشگاه ‌پرداخت و نیمی دیگر را به نظارت بر کارهای ساختمانی دانشگاه اختصاص داد.

این عضو خبرگان رهبری در ابتدای سخنان خود به بیان اهداف و فلسفه تأسیس دانشگاه قم پرداخت و اصل تأسیس آن را تربیت طلاب فاضل و به کارگیری آن در اداره امور کشور، امور قضایی و تربیتی عنوان کرد.

وی با بیان این‌که این تصمیم به دنبال سفر مرحوم آیت‌الله بهشتی و باهنر به قم و حضور آنان در منزل آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی گرفته شد، گفت: آن زمان به آقای بهشتی و باهنر پیشنهاد دادم که از طلاب فاضل در کارهای مناسب دستگاه حکومتی کشور استفاده شود.

وی افزود: در آن جلسه گفتم که با پیروزی انقلاب اسلامی این زمینه فراهم شده تا طلاب فاضل را آموزش موقت داده و در بخش‌های مورد نیاز نظام به کار گیریم که مرحوم آیت‌الله بهشتی با این پیشنهاد موافقت کردند و گفتند شما عضو شورای انقلاب هستید و می‌توانید این طرح را در این شورا تصویب کنید.

آیت‌الله مؤمن افزود: هنوز قانون اساسی برای کشور تدوین و به تصویب نرسیده بود که طی دو هفته پس از ارایه طرح، شورای انقلاب با تشکیل جلسه‌ای آن را تصویب و مدرسه عالی، تربیتی و قضایی طلاب تأسیس و زیر نظر جامعه مدرسین حوزه علمیه اداره شد.

وی گفت: براین اساس از طلاب فاضل که برخی به سمت نظارت دادستانی کل رسیده بودند استفاده شد و همراه با این موضوع نیز وزارت آموزش و پرورش به این فکر افتاد که از این مدرسه در قم تشکیل شده برای آموزش ضمن خدمت کارمندان خود استفاده کند.

عضو هیأت امنای دانشگاه قم با بیان این‌که پس از مدتی از تأسیس مدرسه عالی و قضایی حضور طلاب در این مدرسه کم شد، گفت: با ایجاد راه‌های دیگری برای به کارگیری طلاب در نظام و دولت، به این نتیجه رسیدیم که عنوان مدرسه عالی قضایی به دانشگاه تغییر یابد، از این‌رو به دنبال کسی بودیم که این دانشگاه را با هدف پیشین اداره کند.

وی ادامه داد: هدف اصلی روحانیت و جامعه مدرسین از تأسیس دانشگاه قم آن بود که اشخاص صالحی تربیت و در نظام اسلامی که حضرت امام‌(ره) تأسیس کردند استفاده شوند از این جهت مسؤول آن باید متوجه این مسایل باشد و با پایمردی این کار را به پیش برد و آیت‌الله قاضی بهترین گزینه برای تصدی این امر بود.

آیت‌الله مؤمن در پایان سخنان خود با یادآوری مجدد این‌ مطلب که هدف از تأسیس مدرسه عالی تربیتی و قضایی تربیت طلاب فاضل و به کارگیری آن در اداره امور کشور بود، وظیفه دانشجویان دانشگاه قم را خدمت به نظام اسلامی عنوان کرد. /920/پ202/ع

ارسال نظرات