مسؤولیت حوزههای علمیه در قبال شیعیان جهان سنگین است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام مهدی پیشوایی، محقق و پژوهشگر تاریخ اسلام شب گذشته در سالن جلسات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) به تشریح سفر هیات اعزامی جمهوری اسلامی ایران به گرجستان پرداخت و گفت: در تاریخ پنجم مهرماه 90 یک گروه شش نفره از استادان و مدرسان حوزه علمیه قم از طرف معاونت بینالملل حوزه علمیه به سفری یک هفتهای علمی به گرجستان عازم شدند.
حجتالاسلام پیشوایی با بیان اینکه گرجستان از کشورهایی است که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق از آن جدا شده و اعلام استقلال کرد، ابراز داشت: مردم این کشور مسیحی ارتدکس و به شدت پایبند آموزههای مسیحیت هستند و از حدود 6 میلیون جمعیت آن حدود 500 هزار نفر مسلمان هستند.
این محقق و پژوهشگر تاریخ اسلام همچنین عنوان کرد: در میان مسلمانان این کشور جمعیت قابل توجهی شیعه وجود دارد که آذری زبان هستند و هویت ملی ـ مذهبی خود را همچنان حفظ کرده و از این جمعیت شیعه عدهای در تفلیس و بقیه در شهرهای دیگر ساکن هستند.
حجتالاسلام پیشوایی مردم گرجستان را سنتی و ارزشگرا خواند و اظهار کرد: آثار غربزدگی و مدرنیسم و ارزشهای غربی در این کشور به چشم نمیخورد و مردم در آنجا به خط و زبان ملی خود (گرجی) وفادار هستند.
وی در ادامه به تبیین برنامهها و بازدیدهای هیات علمی جمهوری اسلامی ایران به کشور گرجستان پرداخت و افزود: بر اساس برنامهای که قبلا به صورت مشترک از سوی سفارت ایران در تفلیس، رایزن فرهنگی و نماینده جامعة المصطفی العالمیه در گرجستان تنظیم شده بود از مدارس علمیه و مساجد شیعیان بازدید کردیم.
این محقق و پژوهشگر تاریخ اسلام اضافه کرد: مراکز علمی و دانشگاهی، معابد و کلیساها و موسسات علمی از دیگر مکانهایی بود که هیات علمی ایران از آنها بازدید کرد، همچنین دیدار مهمی با اسقف اعظم گرجستان، ایلیا دوم داشتیم که وی ارتباط دوستانهای با ایران دارد و در سال 2002 میلادی در سفری به کشورمان با مقام معظم رهبری دیدار کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در دانشگاهها و مدارس گرجستان، تاریخ اسلام تدریس میشود و از ما درخواست کتابهای تاریخ اسلام و اساتید این رشته را داشتند، در این کشور ترجمه گرجی از قرآن را مشاهده کردیم که البته با کاستیهایی مواجه بود و در صدد آن هستیم تا با کمک به مترجم، آنرا کامل کنیم.
حجتالاسلام پیشوایی با بیان اینکه مساجد، حسینیهها و مدارس علمیه در گرجستان اقدامات مثبتی را در جهت ترویج دین ارائه کردهاند و نیاز به حمایت مادی و معنوی ما دارند، از فعالیت وهابیت در این کشور خبر داد و گفت: جوانان شیعه سراغ ما میآمدند و از شبهات این فرقه ضاله و تردیدهایی که مطرح کردهاند سوال میکردند، این مسائل مسؤولیت ما را در قبال شیعیان گرجستان بیشتر میکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: زمینه فعالیت فرهنگی، دینی و اقتصادی در این کشور فراهم است و در این مدت زمینههای فعالیت مشترک و تفاهم بین دو کشور را شناسایی کردیم./927/پ202/ع