مدیران پژوهشی آستانه نقد خود را بالا ببرند / مدیریت پژوهش نیازمند انعطاف است
حجت الاسلام محمد تقی ربانی، مدیر گروه مبانی مهدویت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: دین برای سعادت انسان ها ار جانب خداوند متعال نازل شده و در صدد است تا انسان را به سعادت و خوشبختی بر طبق بسته ای مشخص و معین به نام (ما انزل الله ) برساند.
وی ادامه داد: دستورات الهی از طریق فرستادگان و راهنمایان خداوند برای مردم بیان میشود و قرآن و حدیث بر طبق حدیث نبوی متواتر به عنوان ثقلین عهدهدار این کار هستند.
این محقق حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه در دوران غیبت صغری، امر استنباط دین و هدایت مردم به عهده عالمان دینی گذاشته شده است، گفت: حوزه های علمیه وظیفه دارند تا با تلاش علمی دستورات الهی را استنباط و از منابع اصلی استخراج و برای مردم بیان کنند.
این محقق علوم اسلامی اظهار داشت: افراد با صلاحیت این رسالت را بر دوش دارند تا پژوهشی بر اساس دین سامان دهند و محتوای اسلامی را استنباط کنند و افراد خازج از این گود تنها می توانند وارد پژوهشهای درجه دو شوند.
وی یکی از مشکلات امروز بخش پژوهش دینی را ورود افراد ناآشنا با منابع دینی عنوان کرد و گفت: دین دارای بستر خاصی است و تنها افرادی که دارای صلاحیت های علمی لازم باشند می توانند تتبعی اسلامی را آغاز کرده و نظریهای را به اسلام نسبت دهند و گرنه دچار تحریف، التقاط و بدعت خواهیم شد.
این محقق حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخن خویش به مراکز و پژوهشگاه های اقماری حوزه علمیه اشاره کرد و گفت: امروز فاصله زیادی تا بلوغ مجموعه های پژوهشی داریم و باید با تحمل و صبر لازم از سوی مسؤولان و محققان این پروسه طی شود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این که باید زمان لازم در اختیار پژوهشگران قرار دهیم تا پذیرش لازم برای به بلوغ رسیدن و جا افتادگی مطلوب حاصل شود، ادامه داد: بارها در صحبت با دست اندرکاران امر پژوهش، نسبت به ادامه مسیر حمایتها در فرایند شکل گیری پژوهش اشاره کرده ام با این حال متاسفانه امروز برای شروع یک پروژه تمهیدات لازم صورت می گیرد اما پشتیبانی لازم در ادامه کار صورت نمی گیرد و در حمایت، حداقل ها لحاظ می شود.
مدیر گروه مبانی مهدویت در ادامه به دیگر روش مدیریت امر پژوهش اشاره کرد و گفت: باید تحمل نقد مدیران پژوهشی بالا رود و ناقدان را تحمل کنند و از خارج کردن پژوهشگران از گود تحقیق، با رفتارهای غیر پژوهشی خودداری شود.
وی با بیان اینکه باید به بودجههای پژوهشی تن داد، بیان داشت: در امر آموزش می توانیم اعتبار سنجی لازم را داشته باشیم و هزینه اساتید، امکانات و تاسیسات را تخمین زده و بعد خروجی لازم را دریافت کنیم اما پژوهش این گونه نیست و نیازمند ساز و کارهای مالی خاص است و مدیران باید در زمینه های مالی و اداری انعطاف لازم را داشته باشند. /909/ت302/ع