۱۹ مهر ۱۳۹۰ - ۱۷:۳۳
کد خبر: ۱۱۴۵۲۹

نشست نقد فیلم موهن الاسباط برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ نشست نقد فیلم موهن الاسباط در مجتمع آموزشی المصطفی مشهد برگزار شد.
نشست نقد فیلم موهن الاسباط برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، نشست نقد فیلم موهن الاسباط، با حضور طلاب حوزه های علمیه،صبح امروز در مجتمع آموزشی المصطفی مشهد برگزار شد.

در این نشست، رجبی دوانی، استاد تاریخ و تمدن دانشگاه تهران، عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) و پژوهشگر تاریخ اسلام و تشیع و حجت الاسلام جواهری، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی به ایراد سخنرانی پرداختند.

حجت الاسلام جواهری در این نشست گفت: وظیفه دانشگاهیان و حوزویان متعهد این است که بستری را برای آگاه سازی، اطلاع رسانی و توانمند سازی در رابطه با دفاع از مذهب شیعه فراهم کنند.

وی با بیان این که سریال موهن الاسباط فرضیه هایی را فراهم کرده تا ما نگاهی به فرهنگ تشیع داشته باشیم و نظریه دقیقی را تدوین کنیم و به شبهات پاسخ دهیم، افزود: جریان وهابیت که گردانندگان پشت صحنه این سریال هستند، در این سریال کوشیده اند تا با گزارش های غلط و نا صحیح رخدادهای تاریخی صدر اسلام را تحریف کنند.

این استاد دانشگاه مشهد خاطرنشان کرد: وهابیت برای علمی نشان دادن این سریال در آغاز آن تنها نکته مورد انتقاد را تصویر سازی صحابه و ارائه سیمای اصحاب پیامبر در قالب هنر پیشه ها عنوان می کند و سپس در پاسخ به این مسأله مشورت شرعی همه علما را مطرح می کند و بیان می کند که شرکت سازنده فیلم تلاش کرده تا از تمامی علما فتوا گیرد و آن ها نیز اجازه داده اند که سیمای صحابه به تصویر کشیده شود و تصویر شان به نمایش گذاشته شود.

سپس رجبی دوانی بیان داشت: متن و فیلم نامه این سریال مورد تأیید برخی از مراکز علمی، فنی و دینی کشورهای مرتجع تأیید شده است، و آن ها با زیرکی خاصی از یک طرف اجازه دادند که این کار صورت گیرد تا جلوی قدرت نرم جمهوری اسلامی را بگیرند زیرا جمهوری اسلامی با ساختن فیلم های دینی، توانسته بود به طور شگفتی در کشورهای عربی و نسل جوان آنان نفوذ کند.

رجبی دوانی ادامه داد: سازندگان از طرف دیگر کوشیدند تا به وسیله این سریال، مسأله ای را از طرف دیگر علمای سنی مطرح کنند و و آن ها به نوعی به این سریال ایراد گرفتند؛ با این توجیه که پرداختن و به تصویر کشاندن چهره انبیاء، اهل بیت(ع)
و اصحاب بزرگ ممنوع است و حرمت شرعی دارد و برخی از علمای ما نیز همین جلوه کار را گرفتند؛ حال آن که این ترفند و پوششی برای خلع صلاح کردن شیعه بود.

وی خاطرنشان کرد: سازنده سریال به صراحت بیان نموده بود که این فیلم پاسخی در برابر فیلم های دینی ایرانی ها است؛ و اشتباه سازندگان سریال های دینی ما این بود که آنان در هنگام ساخت فیلم علاوه بر منابع اهل تسنن، منابع شیعی را هم ذکر کرده بودند در حالی که نیازی نبود به منابع شیعی اشاره شود، زیرا با استفاده از منابع اهل سنت می توان خود آنان را محکوم کرد.

این پژوهشگر تاریخ و تمدن اسلام در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: سازندگان این سریال اصل تشیع را بر این مبنا قرار داده اند که بنیان گذار شیعه عبدالله بن سبأ یهودی است، بدین معنا که شیعه مبنایش، بر مبنای یهود است و این نکته در سریال الاسباط مکرر به بیننده القاء می شود، حال آن که از منابع اهل تسنن می توان باطل بودن نقل های مربوط به عبدالله بن سبأ در شیعه را اثبات کرد./968/پ202/ص
ارسال نظرات