عضو جامعه مدرسین:
ولایت اهل بیت تنها راه دست یابی به تقواست
خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مراسم شهادت امام جعفرصادق(ع) که در حسینیه اعظم اهواز برگزار شد به بیان جایگاه و مقام اهل بیت علیهم السلام پرداخت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، امام جمعه قم، روز گذشته در مراسم شهادت امام جعفرصادق(ع) که با حضور اقشار مختلف مردم علما، روحانیان، مسؤولان و عشایر خوزستان در حسینیه اعظم اهواز برگزار شد به تشریح نقش هدایت گری امام صادق(ع) پرداخت و گفت: خداوند متعال از طریق وحی دستوراتی را بر انبیاء نازل و پیامبران را مبعوث به رسالت کرد تا بیان کننده تام این دستورات الهی و آسمانی باشند.
وی با طرح سؤالی مبنی بر این که «با رحلت پیامبراکرم(ص) آیا تبلیغ دین و هدایت گری جامعه به پایان رسید؟ »، اذعان داشت: به هیچ وجه نمی توان گفت که بعد از رحلت پیامبر(ص) کار تبلیغ و هدایت گری جامعه به پایان رسید؛ چراکه ایشان در لحظات آخر زندگی پر برکتشان فرمودند: گرچه من در میان شما نیستم اما دو گوهر گران بها می گذارم و نگذارید فاصله ای بین این دو گوهر بیافتد.
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری تمسک به کتاب خداوند و عترت پیامبر را سبب رستگاری انسان دانست و گفت: عدم تمسک به کتاب خداوند و عترت پیامبر سبب ضلالت و گمراهی انسان می شود؛ چراکه خود حضرت فرموده اند که اگر به آن تمسک کردیم گمراه نخواهیم شد پس عدم تمسک به آن گمراهی برای انسان به همراه دارد.
وی خاطرنشان کرد: پیام زیبای پیامبر(ص) این است که قرآن در کنار عترت و عترت درکنار قرآن می تواند بشریت را به سعادت برساند و خود حضرت قبل مرگ هشدار داده بودند که کسانی نگویند که قرآن برای ما کافی است؛ چراکه راه سعادت بشریت هم سویی قرآن و عترت در کنار هم است.
امام جمعه قم با بیان این که انبیاء و ائمه اطهار از هیچ فرصتی برای تبلیغ دین و هدایت گری جامعه دریغ نمی کردند، بیان داشت: انبیاء و ائمه اطهار(ع) احساس می کردند که حقی جامعه بر گردن آنها و حقی آنها بر گردن جامعه دارند. جامعه باید گوش شنوایی برای شنیدن سخنان اهل بیت داشته باشد اما حقی که جامعه بر اهل بیت دارد حق هدایت گری، ارشاد و تبلیغ است.
وی با بیان این که ائمه اطهار(ع) همواره مدافع حقوق شیعیان هستند، اذعان داشت: این عزیزان در طول تاریخ سعی کرده اند که آسیب ها و مشکلات را از پیش راه شیعیان بردارند و همواره مدافع و حمایت کننده شیعیان بوده اند.
آیت الله حسینی بوشهری، به اتفاقات عصر امام صادق(ع) و فضای دوران ایشان اشاره و تصریح کرد: نابسامانی سیاسی و رشد عجیب نحله ها و گروه های منحرف بر آن دوران حاکم بود. بعضی ها در برابر حکمت و اندیشه امام صادق ایستادگی کردند و بعضی ها هم آنچنان در برابر جایگاه ایشان غلو می کردند که امام را تا سرحد خداوند می رساندند. در آن دوران جعل احادیث و روایات می کردند و قال رسول الله در جامعه راه می اندختند در حالی که روح حضرت از این احادیث خبر نداشت که ثابت می کند چه دوران نابسامانی بر عصر امام صادق(ع) حاکم بود.
وی، با بیان این که عباسیان با جلب رضایت اهل بیت(ع) حکومت را قبضه کردند، ابراز داشت: شعارهایی را که در جامعه کنونی داده می شود باید بررسی و افق اندیشی کنیم که این شعارها از روی علاقه و یا مصلحت اندیشی است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که امام باقر(ع) و امام صادق(ع) با تشویق مردم برای پرداخت خمس درصدد استقلال حکومت اسلامی بودند، یادآور شد: این عزیزان علاوه بر استفاده از خمس برای استقلال حکومت اسلامی برای مسایل مبارزه ای و جهادی از آن استفاده می کردند. امام صادق(ع) دو تشکیلات راه انداخت یک تشکیلات برای شایسته سالاری در سطح عموم جامعه و تشکیلاتی دیگر برای تربیت شاگرد و نخبه پروری بود.
وی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) در باب ولایت، اظهار داشت: حضرت افرادی را مانند عبدالله بن یعقوب تربیت کرده اند، زمانی که به محضر ایشان می رسند در جلوی پای امام صادق اناری وجود داشت و به حضرت می گوید: من در ولایت مداری نسبت به شما تا جایی رسیده ام که اگر این انار را دو نصف کنید و بفرمایید که نصف آن حلال و نصف دیگر آن حرام من بی تردید از شما خواهم پذیرفت./9461/پ202/ص
ارسال نظرات