پیام تسلیت شخصیتهای حوزوی آذربایجان شرقی به مناسبت ارتحال آیت الله نجمی
خبرگزاری رسا ـ مرکز مدیریت حوزه علمیه آذربایجان شرقی و شخصیتهای حوزوی استان آذربایجان شرقی در پیامهای جداگانه ای ارتحال آیت الله نجمی را تسلیت گفتند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، آیت الله مجتهدشبستری، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در پی ارتحال آیت الله محمدصادق نجمی، نماینده فقید مردم آذربایجان غربی و شرقی در دومین و سومین دوره مجلس خبرگان رهبری، به خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: آن مرحوم یکی از علمای برجسته و تاثیرگذار منطقه آذربایجان و جامعه حوزوی کشور بود.
وی با بیان اینکه ارتحال آیت الله نجمی ضایعه ای جبرانناپذیر برای حوزههای علمیه به شمار میرود، خاطرنشان کرد: مرحوم آیت الله نجمی با تربیت شاگردانی عالم و مهذب توانست نقش بسزایی در حوزههای علمیه آذربایجان ایفا کند.
همچنین حجت الاسلام و المسلمین هاشم زاده هریسی، نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری در پیام جداگانه ای ارتحال جانگداز عالم بافضیلت، باتقوا و محقق عالیقدر مرحوم آیت الله نجمی عضو سابق مجلس خبرگان رهبری را به خانواده، فرزندان، دامادان و برادران آن مرحوم تسلیت گفته و شادی روح و علو مقام آن عالم فرهیخته را از درگاه پروردگار عالم مسئلت داشته است.
همچنین مرکز مدیریت حوزه علمیه آذربایجان شرقی در اطلاعیه ای ارتحال آن عالم وارسته و محقق را به جامعه حوزوی، روحانیت، علما و محضر حضرت ولیعصر(عج) تسلیت گفته است.
گفتنی است، الله محمد صادق نجمی که به علت عارضه قلبی در بیمارستان پیامبران تهران بستری بود، شامگاه روز جمعه دارفانی را وداع گفت.
آیت الله محمد صادق نجمی در سال 1315 در روستای هریس از توابع شبستر استان آذربایجان شرقی متولد شد. پدر ایشان حاج میرزا احمد شرفخانه ای و مادرش منسوب به خانواده حضرت آیت الله حجت می باشد. در سال 1332 برای تکمیل تحصیلات خود وارد حوزه علمیه قم شده و به مدت بیست و هشت سال علوم متداول در حوزه علمیه را نزد اساتید و مراجع بزرگی مانند حضرات آیات محقق داماد، حاج شیخ مرتضی حائری و گلپایگانی فرا گرفت. از دیگر اساتید وی حضرات آیات مشکینی، سلطانی طباطبائی بود.
وی از دهه 50 شمسی به صورت جدی تحقیق و مطالعه در زمینه علوم حدیث و تاریخ را آغاز نمود که با تشویق و راهنمایی های مرحوم علامه امینی و علامه عسگری کتاب ارزشمند «سیری در صحیحین» را تالیف نمود.
از دیگر تالیفات وی «سخنان حسین بن علی از مدینه تا کربلا»،«تاریخ حرم ائمه بقیع»،«یک مناظره علمی» و دهها کتاب دیگر بود که اغلب تالیفات او به زبانهای انگلیسی، عربی، اردو و سایر زبانهای دنیا منتشر شد.
وی همچنین با اجازه حضرت آیت الله خوئی و علامه عسگری کتابهای «البیان»، «عایشه در دوران علی» و «عبدالله بن سبا» را با همکاری استاد هاشم هریسی به زبان فارسی ترجمه کرد.
آیت الله نجمی در سال 1360 به دستور حضرت امام خمینی ( ره ) به امامت جمعه شهرستان خوی منصوب و در مدت بیست سال، علاوه بر ایفای وظیفه امامت جمعه و حل مشکلات اجتماعی و پاسخگوئی به نیازهای مردم، در همان سال اول ساختمان مدرسه علوم دینی این شهر را تکمیل و حوزه علمیه را سروسامان بخشید. بنابر وظیفه اسلامی حضور گسترده ای در جبهه های جنگ داشت که علاوه بر پشتیبانی مادی و معنوی فراوان، از افتخارات وی جانبازی و قطع نخاع شدن فرزندشان در عملیات والفجر 8 می باشد.
یکی دیگر از فعالیتهای وی، تاسیس موسسه حمایت از بیماران کلیوی و ایجاد موسسه توان بخشی مادر است که توانسته است یکصد و ده نفر از زنان و دختران عقب مانده ذهنی از سراسر استان را بازپروری نماید.از دیگر خدمات اجتماعی او تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1364 و ریاست آن تا سال 1380 بود.
آیت الله محمدصادق نجمی همچنین نماینده مردم آذربایجان غربی و شرقی در دومین و سومین دوره مجلس خبرگان رهبری بود./935/پ203/س
ارسال نظرات