تملک خانه علامه امینی با هدف مرمت و بازسازی
خبرگزاری رسا ـ رییس سازمان میراث فرهنگی آذربایجان شرقی گفت: مرمت خانه علامه امینی در روستای سردها از توابع شهرستان سراب در برنامه ای دو ساله اجرایی خواهد شد.
تراب محمدی، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز اظهار داشت: خانه علامه امینی در روستای «سردها» از توابع شهرستان سراب از سوی این سازمان جهت مرمت و بازسازی تملک شده است.
وی با بیان اینکه مرمت و بازسازی خانه علامه امینی از مصوبات سفر دوم هیات دولت به استان است، خاطرنشان کرد: مرحله اول این پروژه با اختصاص 500 میلیون ریال اعتبار از مهر ماه سالجاری آغاز خواهد شد.
محمدی با بیان اینکه خانه آن عالم بزرگوار در اثر بیتوجهی تخریب شده است، ادامه داد: مرمت خانه علامه امینی در روستای سردها طی برنامه ای دو ساله و با بودجه 250 میلیون تومانی اجرایی خواهد شد.
رییس سازمان میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود از مرمت بقعه شیخ شهابالدین اهری از آثار دوره صفوی خبر داد و اظهار داشت: این بنا، شامل خانقاه، مسجد، ایوان بلند، منارهها و غرفههای متعدد است که مرمت منارهها و بخشهای دیگری از این بنا در حال انجام است.
وی افزود: بقعه شیخ شهابالدین اهری زیر دو گنبد دو پوش قرار گرفته و مقطعی مربع شکل دارد که هر ضلع آن 11.20 متر و ارتفاع آن 18 متر و ضخامت دیوارهایش 1.30 متر بوده و به قوشخانه معروف است، در طرفین خانقاه اتاقهایی به ابعاد 9.60 در 6.30 متر و قرینه هم ساخته شدهاند که به چینی خانه (محل نگهداری ظروف چینی) معروف است.
محمدی به دیگر اجزای این بنا اشاره کرد و گفت: مسجد این بنا دارای گچبریها و نقاشیهای تزئین یافته و دیوارهایش حاوی دستخطهایی است که از میان آنها دست نوشتههای شیخ بهایی، شاه عباس سوم و ابوالقاسم نباتی شناخته شده است.
گفتنی است، شیخ شهابالدین محمود اهری فرزند احمد اهری در نیمه شعبان 580 هجری قمری در شهر اهر چشم به جهان گشود و در زادگاه خود رشتههای صرف، نحو، فقه، اصول و اخلق را در محضر ملاحسن اهری فرا گرفت، سپس در سن 25 سالگی برای تکمیل مراحل علمی و عرفانی خود راهی بغداد شد و در محضر شیخ رکن الدین سجاسی به کسب فیض و کمالات معنوی پرداخت.
این عارف بزرگ در سال 665 هجری قمری چشم از جهان فروبست و در صحن خانقاه خود به خاک سپرده شد و از آن به بعد خانقاه وی به عنوان مقبره شیخ شهابالدین معروف شده است./935/ت302/س
ارسال نظرات