آیت الله مصباح یزدی بیان کرد؛
تقسیمات چهارگانه عدل از منظر امیر مومنان
خبرگزاری رسا ـ رییس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به لزوم رعایت عدالت در زندگی اظهار داشت: امام علی علیه السلام عدل که خود یکی از ارکان ایمان بود را به چهار شعبه فهم نافذ ، علم عمیق، قضاوت زیبا و بردباری تقسیم بندی فرمودند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله مصباح یزدی شب گذشته در حسینیه امام خمینی(ره) قم در ادامه تفسیر روایت امام علی علیه السلام گفت: اساس زندگی اجتماعی در ارتباط با دیگران است و تاثیراتی که از یکدیگر می پذیرند و همچنین منافعی که دیگران از ما می برند و منافعی که ما به اجتماع می رسانیم.
وی شناخت حقوق دیگران و عدالت را لازمه زندگی اجتماعی دانست و افزود: در زندگی اجتماعی باید رفتارها به گونه ای باشد که حقوق همدیگر را تضییع نکنند و وظیفه هر فرد است که عدل و حقوق اجتماعی دیگران را بشناسد تا بتواند به نحو شایسته ای درصدد رعایت آن برآید.
این استاد اخلاق حوزه برپایی زندگی اجتماعی را بر اساس عقل ضروری خواند و گفت: باید حقوق و تکالیف هرکس مشخص شود. عاقلانه نیست که هرکس هرکاری که دلش می خواهد بکند و از دیگران بهره کشی کند، این زندگی جنگلی است و چنین روابطی دوام ندارد.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: امام علی علیه السلام عدل که خود یکی از ارکان ایمان بود را به چهار شعبه فهم نافذ ، علم عمیق، قضاوت زیبا و بردباری تقسیم بندی فرمودند.
آیت الله مصباح یزدی در توضیح چهار شعبه عدل خاطر نشان کرد: اگر فهم نافذی داشته باشیم و دانش مطمئنی به وسیله آن کسب کنیم، می توانیم به درستی نسبت به حقوق افراد جامعه قضاوت کنیم. که این برای اجرای عدالت کافی نیست بلکه باید با خونسردی و بردباری احساسات و هیجانات خود را کنترل کنیم تا بتوانیم عدالت را برقرار کنیم و از حد خود تجاوز نکنیم.
وی با بیان اینکه امام علی علیه السلام نظام حقوقی را به یک رودخانه تشبیه فرموده است گفت: کسانی که از راه صحیحی وارد شوند می توانند هم خودشان استفاده کنند و دیگران را هم از آن بهره مند سازند اما اگر فهم درست و علم عمیق نداشته باشند دست خالی و تشنه برمی گردند.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در توضیح معنای عدل اظهار داشت: منظور حضرت از عدل در اینجا این است که نسبت به سایر افراد جامعه رفتار عادلانه ای داشته باشیم./928/پ202/ج
ارسال نظرات