برای تبلیغ دین باید از تمام ابزارها بهره گرفت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، در دوازدهمین روز از ماه مبارک رمضان در جلسه تفسیر قرآن کریم که بعد از نماز جماعت ظهر و عصر در شبستان امام خمینی(ره) حرم کریمه اهل بیت(ع) برگزار شد، در ادامه تفسیر موضوعی برنامه زندگی پیامبران اولوالعزم در قرآن کریم، خاطرنشان کرد: خداوند در وجود انسان دو غریزه مهم جلب منفعت و دفع ضرر را قرار داده است.
وی تصریح کرد: معنی فنا شدن در خدا این است که انسان خدا را می بیند و خود را فراموش می کند و این با آن چیزی که عرفان های کاذب می گویند تفاوت جدی دارد.
این مرجع تقلید در ادامه به تفسیر آیه هشتم سوره مبارک نوح(ع) پرداخت و تاکید کرد: حضرت نوح نبی در برنامه های خود هم بشارت و هم انذار را در دستور کار قرار داده بود و سایر انبیای الهی نیز این گونه بوده اند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی ابراز داشت: حضرت نوح(ع) اگر با خبر می شد در جایی مردم تجمع کرده اند از این فرصت برای هدایت مردم و ابلاغ پیام الهی استفاده می کرد و هم سیر انفسی و هم سیر آفاقی را به آنها نشان داد و ما هم برای ارتقای معرفت مان باید به این مسائل توجه کنیم.
وی ادامه داد: گاهی هم حضرت نوح(ع) به درب منازل مراجعه و مردم را به دین خدا و توحید دعوت می کرد، این مساله به ما نشان می دهد که مسلمانان باید بدانند تبلیغاتشان برای اسلام متنوع باشد و از همه ابزارها استفاده کنند.
مفسر قرآن کریم با تاکید بر اینکه برای تبلیغ دین باید از تمام ابزارها بهره گرفت، یادآور شد: برخی غافل هستند و خیال می کنند تبلیغ دین باید تنها در مساجد، اماکن متبرکه و حسینیه ها باشد در حالی که این گونه نیست و باید از امکانات مختلف از جمله رسانه ها، مطبوعات، صدا و سیما و سایر ابزارها بهره گرفت.
این مرجع تقلید یأس از رحمت خدا را از بزرگ ترین گناهان دانست و افزود: خداوند ارحم الراحمین است و از سر تقصیرات و خطاهای بندگان می گذرد و آنها را می بخشد و هرگز نباید از رحمت و رافت او ناامید شد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم از گناه به عنوان سرمنشأ بلایا یاد کرد و با اشاره به وضعیت نابسامان و بحرانی غرب از جمله آمریکا، انگلستان و سایر کشورهای شرق و غرب اظهار داشت: اینها همه نتیجه معاصی است، باید از گناهان توبه کنیم تا خدا از سر تقصیرات ما بگذرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان توصیه هایی به نسل جوان، خطاب به آنان تاکید کرد: از فرصت ناب و طلایی جوانی خود بهترین و بیشترین استفاده را جهت قرب به خدا و خودسازی انجام دهید و همواره به کسب رضایت الهی فکر کنید. /924/پ202/ج