حجت الاسلام و المسلمین قرائتی:
آموزش قرآن و نهج البلاغه در حوزه انگیزه تحصیلی طلاب را ارتقا میدهد
خبرگزاری رسا ـ رییس ستاد اقامه نماز کشور گفت: اگر قرآن و نهج البلاغه در حوزهها آموزش داده شود و در درس ها استفاده شود دلسردی طلبه نسبت ادامه تحصیل نابود خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز، در دومین روز از گردهمایی استادان و مربیان تربیت اخلاقی حوزه های علمیه، که صبح امروز در تالار همایش های هتل میثاق مشهد برگزار شد، گفت: طلبه ابتدا باید به طلبگی خود اعتقاد داشته باشد «آمن الرسول بما انزل الیه»، مردم کره زمین سه دستهاند تولید کننده، توزیع کننده و مصرف کننده؛ در روحانیت نیز اگر اندیشه کار کند، می شود مطهری که تولید کننده است، اگر اندیشه نداشت از زبان استفاده میکند و از تولیدات دیگران استفاده میکند.
وی در مورد اهمیت طلبگی بیان کرد: همه دعاها مستحب است جز دو دعا، نخست دعای «اهدنا الصراط المستقیم» و «لو صلیت صلاة لم اصل فیها آل محمد وآل محمد ما راءیت انها تقبل» آنچه که بر مسلمانان واجب است هدایت است و این کاری است که طلبه باید انجام دهد.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی اظهار داشت: علت دلسردی طلاب چند چیز است، اینکه همیشه به فکر آینده هستند و اندوه اینکه در آینده چه باید بکنند؛ اگر قرآن و نهج البلاغه در حوزه ها آموزش داده شود و در درس ها استفاده شود و طلبه را طوری پروش دهیم که تمام کلام و رفتارش از قرآن باشد این دلسردی نابود خواهد شد و اگر بنا باشد کسی به واسطه قرآن تربیت شود باید به طلبه ای گفته شود که به دنبال کسب عزت نیست، زیرا همه عزت برای خدا است و تکبر، ایمان و علم را نابود میکند.
مدیر مؤسسه ترویج فرهنگ قرآنی اشاره کرد: در زیارت ماه شعبان آمده «الهی بیدک لا بید غیرک» و این فراز یعنی از خدا می خواهیم که به هیچ کس جز خودش کار ما را واگذار نکند، امروز باید به جای درس های اخلاق شیوه های اخلاقی قرآن را برای طلبه ها بیان کرد وبرای این امر باید از نهج البلاغه استفاده کرد. اگر استاد اخلاق از قرآن و حدیث بگوید طلبه در هنگامی که می خواهد برای مردم مطلب بگوید به مشکل نمی خورد زیرا قرآن و حدیث زمان ندارد و در هر زمانی قابل استفاده است.
وی یادآور شد: اگر امروز من به این جایگاه رسیده ام به جهت این است که به قرآن توجه و نگاه ویژه در تمامی مباحث داشتم و امروز چهار عنوان از کتاب های من در دانشگاه به عنوان متن درسی تدریس می شود اگر می خواهید در مورد عدالت آمریکا برای جوان حرف بزنید از نهج البلاغه استفاده کنید، آمریکا دو کشور را به خاطر دو برج به نابودی کشیده، اما امیر المومنین(ع) برای ابن ملجم فرمود «ضربه به ضربه»؛ یعنی همان طور که او ضربه زد شما هم ضربه بزنید.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی اظهار داشت: هنگامی که دست ما از قرآن و نهج البلاغه خالی باشد هر کسی یک چیزی را علم می کند و آن را مورد اهمیت جلوه می دهد در زمان آقای هاشمی گفتند، سردار سازندگی؛ قرآن می فرماید سردار سازندگی «ذوالقرنین» است (سدی ساخت که حتی میخی در آن نفوذ نمی کرد) بعد گفتند گفتگوی تمدن ها در قرآن هر کجا که ماده «قال» به کار رفته گفتگوی تمدن ها است. باید کسی طلبه شود که نژادش طلبگی باشد برای پیدا کردن چنین فردی ببینید اگر طلبه از اذان گفتن خجالت کشید به درد طلبگی نمیخورد.
رئیس ستاد احیای زکات کشور یادآور شد: استاد اخلاق باید قرآنی باشد و اخلاقش از قرآن باشد، به خطبه متقین امیر المومنین(ع) نگاه کنید اگر با قرآن مأنوس باشیم پیشرفت می کنیم. استاد اخلاق باید جدی باشد و شهامت داشته باشد اگر خودش شهامت داشته باشد شاگردانش هم شجاع می شوند؛ شهامت گفتن«نمیدانم» اخلاق عملی هم، این چنین است اخلاق زمانی تاثیر گذار است که به صورت عملی باشد، باید راه را برای ورود طلبه های جوان به عرصه ها باز کرد.
وی ادامه داد: همان گونه که مقام معظم رهبری هم در پیام خود به ائمه جمعه دو بار تاکید کردند و فرمودند افرادی که به خاطر کهولت سن توان کافی ندارند از جوانان مشارکت بگیرند، باید استادان اخلاق برای درس اخلاق شریک بگیرید، یکی نماز بخواند، دیگری که جوانتر است به کارهای دیگر برسد؛ مشکل دیگری که وجود دارد این است که اساتید اخلاق غرق در اصطلاحات شدهاند؛ از این رو ضرورت دارد که استادان اخلاق از اصطلاحات خارج شوند به اخلاق عملی بپردازند./968/پ202/س
ارسال نظرات