۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۶
کد خبر: ۱۰۲۷۹۹
تیرماه سال‌جاری؛

عوامل مؤثر در تصویب قطع‌نامه 598 بررسی می‌شود

خبرگزاری رسا ـ دبیر علمی همایش قطع‌نامه 598 گفت: برای تحلیل صحیح عوامل اصلی دخیل در پذیرش قطع نامه 598 و پیدا کردن مقصر اصلی را باید در لایه‌های نخبگان و حلقه‌های مدیریتی جستجو کرد.
حجت الاسلام بهداروند



حجت الاسلام محمدمهدی بهداروند، دبیر علمی همایش قطع‌نامه 598 در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا درباره دلیل تشکیل دبیرخانه دائمی قطع‌نامه 598 گفت: این موضوع از مباحث غامض و پر از ابهام دوران جنگ تحمیلی است که امام خمینی نوید تبیین آن را درآینده داد. اینک پس از گذشت بیست و سه سال از قبول آن ضرورت واکاوی و بازنگری آن احساس می شود . زیرا پرداختن به ریشه ها و زمینه ها و علل و عوامل پذیرش قطع نامه 598 از ضرورت های جدی در عرصه تاریخ هشت ساله محسوب می شود.

وی با اشاره به این که به جز دبیر خانه تشکیل شده، تاکنون هیچ یک از ارگان های حکومتی به این موضوع نپرداخته است، ادامه داد: این کار برای اولین بار توسط موسسه مستشهدین وصال صورت گرفته و مورد استقبال شخصیت‌ها و نهادهای فرهنگی واقع شده است.

نویسنده کتاب «انقلاب اسلامی، آمریکا و جنگ تحمیلی» درباره اولین نشست این دبیرخانه در سال 1389 گفت: این نشست 27 تیرماه 1389 مصادف با سالروز قبول قطع نامه 598 در سالن سازمان تبلیغات اسلامی قم بر پا شد که درآن حجت الاسلام والمسلمین میرباقری ودکتر حسین علائی مشاور عالی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به بحث وبررسی درباره این مقوله پرداختند.

وی اظهار داشت: در این همایش ضمن چاپ و پخش کتابی با عنوان «قاب قطع نامه 598 و زبان تفسیرما»، ویژه نامه‌ای در روزنامه ایران تهیه شد که حاوی مصاحبه و سخنرانی و دست نوشته سر لشکر غلامعلی رشید، دکتر ولایتی ، دکتر لاریجانی، دکتر فیاض، احمد سوداگر و حجت الاسلام والمسلمین میرباقری بود. این همایش با استقبال اقشار دانشجو و طلاب حوزه علمیه قم واقع شد.

حجت الاسلام بهداروند درباره ضرورت طرح قطع نامه 598 در جامعه امروزی گفت: طرح عوامل پذیرش قطع نامه 598 حداقل آئینه عبرتی برای مسئولان و مردم خواهد بود تا این واقعه که امام از آن به عنوان جام زهر یاد کردند تکرار نشود. کما این که در مجلس ششم عده ای از نمایندگان ضمن نگارش نامه ای به مقام معظم رهبری خواهان تکرار پذیرش قطع نامه 598 دیگری شدند که بحمدالله محقق نشد.
وی اظهار داشت: وادادگی، ترس از ابهت پوشالی غرب و مرعوب شدن در برابر تفکر لیبرالی در بزنگاههای حساس می تواند مشکلاتی عدیده ای برای نظام اسلامی فراهم کند.

دبیر علمی همایش قطعنامه 598 بیان داشت: موضوع قطعنامه 598 را نمی توان به سرعت و به سادگی حل کرد چون سوالات زیادی در این زمینه وجود دارد از جمله این که چرا صدور قطع نامه 598 در اوج اقتدار نظامی ما رخ داد؟ آیا گذر از تهدیدهای مستقیم آمریکا و حمله‌های شیمیایی مکرر عراق و فشار اقتصادی غرب بدون پذیرش قطعنامه ممکن نبود؟ آیا صدور قطع نامه تنها به علت شرایط بیرونی نظام محقق شده بود یا آنکه هماهنگی در داخل نیز بر آن تعلق گرفته بود؟ پاسخ همه این سوالات و بسیاری از سوالات دیگر ضروری است که امیدوارم در این همایش به آنها پاسخ صحیح داده شود.

وی گفت: البته کوچکترین خطا در تحلیل این مباحث می تواند منجر به اشتباه در شناخت عامل اصلی پذیرش قطع نامه 598 شود وخون صدها هزار شهید را برعهده جریانی می گذارد که در صورت اشتباه بودن مصداق کامل تهمت است بنابراین باید کاملاً دقت کرد که بدون روش تحلیل دقیق و مناسب به میدان تحلیل نرویم و با داشتن تکه پاره‌هایی از اطلاعات بالا دستی به سرعت به تحلیل درست نمی توان رسید. بر این اساس مطمئن باشید که اشتباه در شناسایی جریانهای دخیل در قطع نامه می تواند بر مسیر انقلاب نیز اثرات مخربی داشته باشد.

حجت الاسلام بهداروند ادامه داد: تحلیل نامه های آقایان رضایی، خاتمی و نوربخش باید به دقت طبق منظومه فکری امام صورت گیرد ونقش لیدری آقای هاشمی به عنوان جانشین فرماندهی کل قوا باید به خوبی روشن شود که به چه دلیل و چگونه امام را مجاب به قبول قطع نامه 598 کرد. البته این کار باید حقیقتا به صورت فرهنگی و بدور از حب وبغض های سیاسی صورت گیرد تا محور واقعی قطع نامه روشن گردد و نقش افراد مشخص شود.

وی افزود: برای همایش آینده در تاریخ 28 تیر ماه 1390 موضوعات متنوعی مشخص شده که علاقه مندان می‌توانند با ارسال مقاله و یادداشت برای دبیرخانه این همایش، تحلیل‌های خود را در این زمینه ارائه دهند.

نویسنده کتاب «انقلاب اسلامی، آمریکا و جنگ تحمیلی» گفت: بسترهای صدور و پذیرش قطع‌نامه 598، عوامل مؤثر در تصویب قطع‌نامه 598، موضع جمهوری اسلامی در برابر پذیرش قطع‌نامه 598، تفاوت قطع‌نامه 598 با دیگر قطع‌نامه‌های صادره از شورای امنیت، نقاط مثبت و منفی قطع‌نامه 598، آثار و لوازم سیاسی پذیرش قطع‌نامه 598، آثار و لوازم فرهنگی پذیرش قطع‌نامه 598، آثار و لوازم اقتصادی پذیرش قطع‌نامه 598، علل وعوامل تاخیر ایران در پذیرش قطع نامه 598، مواضع گروه‌ها و اندیشه سیاسی داخلی نسبت به قبول قطع‌نامه 598، چرایی عدم قبول قطع‌نامه پس از قتح خرمشهر، نقش عوامل داخلی و خارجی در پذیرش قطع‌نامه 598، نقش دیپلماسی در پذیرش قطع‌نامه 598 و تکرارپذیر بودن موضوع 598 در بستر زمان از وحورهای همایش امسال است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای تحلیل صحیح عوامل اصلی دخیل در پذیرش قطع نامه 598 که به حکمیت کفر جهانی (رقیب اصلی انقلاب اسلامی) منجر شد و به عبارت دیگر مقصر را باید در لایه های نخبگان و حلقه های مدیریتی جستجو کرد./916ت301/ع

برچسب ها: قطع‌نامه 598
ارسال نظرات