۲۴ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۷:۵۷
کد خبر: ۱۰۰۶۴۰
مدیر مرکز تحقیقاتی اسوه:

روحیه کارمندی و راحت طلبی علمی از آسیب‌های پژوهش است

خبرگزاری رسا ـ استاد دانشکده الهیات بیان داشت: دوری از واقعیات و حجم سوالات جامعه و انتظارات نظام اسلامی موجب شده تا حوزه‌های علمیه از اولویت‌ها و حساسیت‌های علمی مورد نیاز نظام اسلامی فاصله پیدا کند.
پژوهش


حجت الاسلام علی ثقفی، محقق حوزه علمیه قم در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: یکی از مسائل جدی در پژوهش، انتخاب موضوع پژوهش است که باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.

وی بیان داشت: موضوع نباید به گونه ای جزئی انتخاب شود که نیازی را برآورده نکند و مخاطب را از خود براند.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: دوری از واقعیات و حجم سوالات جامعه و انتظارات نظام اسلامی موجب شده تا حوزه های علمیه از اولویت ها و حساسیت های علمی مورد نیاز نظام اسلامی فاصله پیدا کند.

این محقق علوم اسلامی گفت: راحت طلبی علمی و فکری موجب شده تا پژوهشگران کمتر خود را به سختی بیندازند و از رفتن به عرصه های فکری ناب و افزایش مرزهای دانش دوری گزینند.

وی با انتقاد از روحیه کارمندی در امر پژوهش بیان داشت: تعرفه ها، معیارها و قوانینی که به صورت نظام و ساختار در مراکز پژوهشی بروز کرده است نباید پژوهشگران را دارای روحیه کارمندی و روزمرگی کند.

این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه پژوهش نیازمند فضای باز علمی است، گفت: باید درحوزه های علمیه، فضای آزاداندیشی دینی و تضارب آراء به وجود آید تا رخوت کنونی از بین برود.

وی ادامه داد: کرسی های نظریه پردازی و داشتن سعه صدر موجب می شود تا صاحب نظران محتاط بودن را کنار گذارند و نوآوری های علمی را رقم زنند.

این محقق حوزه علمیه قم با بیان اینکه ساماندهی مراکز پژوهشی و ساماندهی پژوهش ها باید از اولویت های کاری مسؤولان قرار گیرد، گفت: نبود یک سیستم جامع اطلاع رسانی موجب شده تا تعداد زیادی از تحقیقات با موازی کاری همراه و نتیجه‌اش تحقیقات تکراری غیر مفید شود.

وی تاکید کرد: امروز بسیاری از مراکز پژوهشی دارای مراکز هم عرض هستند اما به دلیل فقدان اطلاع رسانی مناسب، از ساختار و کارکردهای یکدیگر بی اطلاع هستند.

این پژوهشگر علوم اسلامی بیان داشت: امروز جامعه ما دارای نیازهای فراوانی است که باید بر روی آن سرمایه گذاری و تحقیقات راهبردی و کاربردی تولید کنیم /909/ت302/ع

ارسال نظرات