۱۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۰:۵۸
کد خبر: ۱۰۰۰۳۱
دبیر اتاق فکر دفتر تبلیغات اسلامی خراسان:

برنامه های طنز صداوسیما باید آموزنده باشد

خبرگزاری رسا ـ دبیر اتاق فکر دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با تأکید براینکه هدف اصلی بزرگداشت نوروز، نوشدن درونی و باطنی است اظهار داشت: آنچه باید بیاموزیم این است که به اندازه وسع خود در نو شدن تلاش کنیم و بیش از اینکه به فکر خرید و نوکردن ظاهر خود باشیم تحولات روحی و رفتاری را مدنظر قرار دهیم.
آرم صدا و سيماي جمهوري اسلامي
حجت الاسلام محمدهادی مشیری، مدرس حوزه و دانشگاه و دبیر اتاق فکر دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد با اشاره به اینکه دیدو بازدیدها ونو و پاکیزه شدن ها در عید نوروز مورد تأیید اسلام بوده و هست اظهار داشت: اگر هدف اصلی را که گذشتگان برای نوروز داشتند توجه و پیگیری کنیم این فرصت بسیار مغتنم و ارزشمند خواهد بود .

هر سال باید بر ارزش های وجودی مان بیفزاییم

وی با بیان اینکه ما نو شدن باطنی را سخت دیده و صرفا به نوشدن ظاهری اکتفا کرده ایم گفت: همانطور که طبیعت نو می شود و رشد می کند ما هم باید هر سال به ارزش های وجودیمان بیفزاییم. اسلام همین را می خواهد ولی متاسفانه از هدف اصلی غافل شده ایم و در بسیاری موارد به افراط و تفریط هایی می رسیم که منجر به نهی می شود.

چهارشنبه پایان سال و بدیمنی سیزدهم فروردین خرافه است

حجت الاسلام مشیری ادامه داد: چهارشنبه سوری وبدیمنی روز سیزدهم فروردین هیچ اساس و مبنایی ندارد و حتی در تاریخ ایران باستان هم نبوده و خرافات است. و یا ممکن است این عمل در گذشته دلیل وکارکرد خاص خود را داشته و امروزه با از بین رفتن ان ضرورت، دیگر ادامه آن، توجیه عقلانی نداشته باشد. مانند روشن کردن شمع در شام غریبان که در گذشته به منظور استفاده از نور شمع برای روشنایی راه بوده و امروز با اینکه دیگر چنین مورد استفاده ای ندارد اما همچنان این کار انجام می شود.

وی با بیان اینکه اگر به نحس بودن عدد 13 قائل باشیم ناگزیر در هر ماه باید این عمل را انجام دهیم یادآور شد: بخش عمده این خرافه ها از فرهنگ های دیگر که نحوست اعداد در ان ها جدی است وارد شده و ریشه اسلامی ندارد و مذموم است اما خروج از منزل و حضور در طبیعت به شرط عدم لطمه به آن امری مطلوب و پسندیده به شمار می رود.

نو شدن روح وجسم باید توأمان باشد

این مشاور خانواده ابراز داشت: مراودات و رفت و امدهایی که در این ایام انجام می شود در تنوع روحی انسان ورفع گرفتاری های روحی بسیار موثر است به شرط انکه با فضاهای منفی مثل افراط و تفریط وتجمل و ... آلوده نشود. آنچه باید بیاموزیم این است که به اندازه وسع خود در نو شدن تلاش کنیم و بیش از اینکه به فکر خرید و نوکردن ظاهر خود باشیم تحولات روحی و رفتاری را مدنظر قرار دهیم.

حجت الاسلام مشیری افزود: همانطور که در پایان سال به فکر تصفیه حساب و پرداخت بدهی و پاکیزگی و نظافت زندگی هستیم باید به فکر پالایش روحی وتغییر برنامه زندگی نیز باشیم. با دیدن بهار از برانگیختگی انسان در رستاخیز یاد کنیم در این صورت که تلاش خواهیم کرد سال آینده با برنامه ریزی صحیح و اصلاح گذشته سال رشد و جبران کاستی های گذشته باشد.

وی با تأکید براینکه هر لحظه سال در حال نو شدن است و هر لحظه می تواند نوروز باشد تصریح کرد: این مبنا را از گذشته های دور قرار داده اند تا همزمان با بهار طبیعت، نو شدن درونی را نیز تجربه کنیم در این صورت نوروز ما واقعا روز نو بوده و نوشدن روح وجسم همراه هم خواهد بود.

مبلغان محور جلسات خانوادگی را به جلسات رشد معنوی و اجتماعی سوق دهند

این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: برای اعزام مبلغ در آستانه نوروز باید فرهنگسازی شود و زیرساخت ها از سوی نهادهای متولی امر ایجاد شود زیرا با توجه به فضای خاصی که در این ایام وجود دارد ومردم درگیر کارهای خود هستنداما می توان تا ان زمان، جلسات خانوادگی را به جلسات رشد معنوی تبدیل کرد و در این نشست ها بخشی از مباحث را به حل مسائل و گرفتاری های زندگی اختصاص داد.

برنامه های طنز صداوسیما باید اموزنده باشد

وی گفت: متاسفانه صداوسیما برای ایجاد سرگرمی ها در این ایام به لهو و لعب می پردازد. ما مخالف فیلم طنز نیستیم اما فیلم طنز باید آموزنده باشد چرا که در برابر وقت مردم خصوصا در ایام خاص همچون نوروز که مردم زمان بیشتری را به تماشای تلویزیون اختصاص می دهند مسوول هستیم. باید غنای محتوایی برنامه ها نیز تأمین شود و برای اموزش برخورد صحیح با اطرافیان وروش های حل مسأله و مدیریت مشکلات زندگی به مردم برنامه ریزی داشته باشد.

حجت الاسلام مشیری خاطرنشان کرد: در ادبیات فارسی، طنزهای فاخر زیادی داریم که متاسفانه هنرمندان و اهالی رسانه کمتر به آن رجوع می کنند. بسیاری از این متون ادبی، قابلیت تبدیل به زبان و طنز روز را دارند. نشریه گل آقا در همین راستا طنزهای قدیم را به طنز فاخر روز تبدیل می کرد.

مدیریت فضاهای شاد مردم به دست روحانیت دچار ضعف شدید است

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات بزرگ جامعه ما این است که برخورد کریمانه و با گذشت میان مردم تضعیف شده است یادآور شد: در این زمینه نیازمند الگوسازی از سوی مبلغان هستیم. از سوی دیگر باید توجه کنیم که مدیریت فضاهای شاد مردم به دست روحانیت دچار ضعف شدید است و برنامه ریزی منسجم ان طور که برای مراسمات عزاداری وجود دارد برای محافل شادی وسرور نداریم در حالی که در سیره پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) شاهد هستیم که در همه مجالس شادی و عزا شرکت کرده و در هر یک به اقتضای آن مراسم اثرگذار بودند بنابراین می شود فضای شادی را طوری تدبیر کرد که مردم واقعا شاد باشند و در عین حال مرتکب معصیت هم نشوند.

دبیر اتاق فکر دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی تأکید کرد: مبلغان در فضاهای شادی مردم هم حضور داشته و با صحبت های غیررسمی و دوستانه موثر واقع شوند. همچنین به جای اینکه فضای مجالس خانوادگی را به سمت تبلیغ هدایت کنند، باید فضای تبلیغ را به این محافل وارد کرده و طوری با مردم برخورد کنند که تبلیغ دین در رفتار و عمل باشد./930/ت301/ص
ارسال نظرات