نظریه پردازان آشوب محصول هدفمند مجموعه سرویس ها و گروه های خبری خبرگزاری رسا است که تلاش می کند پاسخ های عالمانه و مستدل فقهی، حقوقی و تاریخی به شبهه افکنانی بدهد که با ژست علمی برای آشوب و اغتشاش تئوری پردازی می کنند و برخورد قاطع دستگاه قضا با اغتشاشگران قمه کش، معرکه گیران فحاش، قطاع طریق، متعرضان به نوامیس مردم و ضاربان ماموران حافظ امنیت را زیر سؤال می برند.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: قانونگذار جمهوری اسلامی ایران، در قوانین متعدّد از بدو پیروزی انقلاب اسلامی ایران و در چند قانون جرم محاربه را قانون گذاری کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین حبیبی تبار با اشاره به اختلاف در مجازات محارب، گفت: مجازات باید صورت گیرد، زیرا محارب کسی است که امنیت را میکشد و لازم نیست حتما کسی را کشته باشد.
آیت الله اراکی با تأکید بر اینکه نباید امنیت جامعه را فدای جوسازی ها کنیم:
آیت الله اراکی گفت: از قوه قضاییه درخواست میکنیم نسبت به اجرای حد شرعی بر کسانی که عنوان باغی، محارب و مفسد فیالارض بر آنها منطبق است هیچگونه کوتاهی نکند.
آیت الله عباس کعبی ضمن تشریح مبانی قرآنی و روایی مجازات محارب، اقدامات اغتشاشگران در رخدادهای اخیر را مصداق براندازی و اخلال در امنیت ملی و عمومی جامعه دانست.
آیت الله عباس کعبی، فلسفه و چرایی مجازات سنگین جرائم علیه امنیت عمومی و ملی را تشریح و تاکید کرد که طبق قوانین و مقررات، مجازات مخلان امنیت ملی هیچ گونه ابهامی را بر نمی تابد.
جمعی از طلاب و دانشجویان در نشستی صریح و صمیمی با آیت الله کعبی در خبرگزاری رسا به طرح پرسش های خود درباره اغتشاشات و احکام محاربه و افساد فی الارض پرداختند.
نشست پاسخ به پرسشها و شبهات در خصوص حکم محارب از منظر فقه و حقوق با حضور آیت الله عباس کعبی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری و تعدادی از طلاب و دانشجویان، در سالن شهید دهقانی خبرگزاری رسا برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری گفت: نفرین بر علم و دانشی که مایه تضعیف جریان حق و تقویت جریان باطل شود و درس و بحثی که دشمنان انقلاب و جبهه کفار را شاد گرداند.
حجت الاسلام والمسلمین مقامی گفت: متاسفانه کسانی بیانیه می دهند و از روی بغض و کینه، اغتشاشگران و محاربین را مردم معرفی می کنند؛ اما مردم ما این افراد اندک را می شناسند.
دکتر سجاد قدک پژوهشگر فقه سیاسی در نشست تبیینی نظریهپردازان آشوب،قمه کشی توسط برخی از اغتشاشگران را از مصادیق «اخافه الناس» در جرم محاربه دانست و گفت: علم به نتیجه قمه کشی جای قصد را می گیرد.
حجت الاسلام علیرضا ملا احمدی پژوهشگر انقلاب اسلامی در نشست تبیینی نظریه پردازان آشوب، رویکرد آقایان سروش محلاتی و ایازی را در شبهه اجرای حکم محارب بر اغتشاشگران قمه کش، رویکردی پیشا انقلابی دانست و گفت: باید رویکرد ژورنالیسم به فقه را به یک فرصت برای ارتقای عقلانیت ایمانی جامعه تبدیل کنیم.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به برخی موضعگیریها درباره محاربه تصریح کرد: این موضعگیری به اصطلاح حقوقی و فقهی ثمرهای جز تضعیف قانون و مجری قانون ندارد.
آیت الله فاضل لنکرانی گفت: حکم محارب از مباحث روشن فقهی است و در کتب متعدد در خصوص آن بحث شده است و اینجا رسانه باید این مباحث را به اطلاع همگان برساند.
حجت الاسلام رحمانی: امام خمینی در تحریر الوسیله آوردهاند کسی که سلاحش را برای ترساندن مردم و افساد در زمین آشکار کند، محارب و حکم وی اعدام است. لذا در صحت احکام صادره و اجرا شده توسط قوهقضائیه در مجازات چنین افرادی تردیدی نیست و تماما مطابق با حکم شرع است.
عضو سابق هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: موضوع محاربه موضوعی است که در متن قرآن آمده و یکی از حدود شرعی اسلام است که در اصل موضوع تردیدی نیست.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: قوه قضائیه برای برخی حکم محارب صادر کرده است؛ اما برخی سلبریتیهای وطنفروش و برخی از حوزویان اظهارنظرهای بیپایه و اساس دراین باره می کنند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: کسانی که در جامعه قمه کشی می کنند، در اتوبان شیشه ماشین ها را می شکنند، خیابان را به آتش می کشند، قطعاً در حکم محارب هستند.
نشست تبیینی«نظریه پردازان آشوب» به همت خبرگزاری رسا و با حضور حجت الاسلام ملا احمدی و دکتر قدک از محققان و پژوهشگران حوزه علمیه قم و با دبیری حجت الاسلام سید قوام صفوی در سالن شهید دهقانی رسا برگزار شد.
از منظر روانشناسی امنیت، هوش هیجانی اغلب دستگیرشدگان در سطح پایینی بوده و اجرای حکم محاربه میتواند مانعی مهم برای ممانعت از ارتکاب اعمال خشن و آسیب رساندن به جامعه باشد.
خالقی گفت: اگر اطلاع رسانی و تبیین را زودتر انجام میدادیم خیلی از مسائل اصلاً تحقق پیدا نمیکرد تا امروز بخواهیم برای آن مجازات قرار داده و از آن دفاع کنیم.
آقای سروش محلاتی در یادداشتی که اخیرا منتشر کرده از مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی به عنوان برجستهترین فقیه نظام یاد کرده است؛ لذا بد نیست نظر مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی را در مورد برخی ادعاهای قبلی آقای سروش محلاتی بررسی کنیم.
بر افرادی که با حملات کاملا سازماندهی شده و گروهی که به قصد سلب امنيت مردم و ترساندن آنها اقدام کرده اند عنوان محارب صدق میکند یا آن که در حکم محارب هستند.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: عجیب است که خشونت طلبان به جایی رسیدهاند که نه به خشونت میگویند؛ البته تاریخ اینها را ضبط خواهد کرد و به قضاوت خواهد نشست.
حجت الاسلام ملک زاده در گفتوگوی تفصیلی با رسا مطرح کرد؛
عضو انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم گفت: قوه قضاییه هرگز تحت تأثیر جوسازیها قرار نخواهد گرفت و نباید بگیرد و باید با قاطعیت احکام اسلام را اجرا کند.