۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۰
کد خبر: ۷۰۶۰۰۵
خدائیان:

نامگذاری سال شعار نیست، فرمان است/ دستگاه‌هایی که ترک فعل کنند به قوه قضائیه معرفی می‌شوند

نامگذاری سال شعار نیست، فرمان است/ دستگاه‌هایی که ترک فعل کنند به قوه قضائیه معرفی می‌شوند
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: طبق قانون و با پیگیری سازمان بازرسی کل کشور، دستگاه‌هایی که به وظیفه خود عمل نکرده‌اند به قوه قضائیه معرفی خواهند شد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، ظهر امروز ذبیح‌الله خدائیان رییس سازمان بازرسی کل کشور، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور، سخنگوی قوه قضاییه و جمعی دیگر از مسؤولان با حضور در پارک فناوری پردیس، از نمایشگاه محصولات فناورانه این پارک و شرکت دانش اندیشه رانان که در حوزه تجهیزات پزشکی فعال است، بازدید کرده و سپس در جلسه ای با حضور مدیران شرکت های عضو پارک فناوری که در سالن سراج برگزار شد حاضر و مدیران این شرکت ها مشکلات خود را در حوزه سازمان بازرسی کل کشور را اعلام کردند که بیشتر به  مناقصه ها، مشکلات شرکت های دولتی با خصوصی، ورود دولت به عرصه واردات و غیره مربوط می شد.

نامگذاری سال شعار نیست، فرمان است

ذبیح‌الله خدائیان رییس سازمان بازرسی کل کشور ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: سازمان بازرسی کل کشور تلاش می کند در چهارچوب قوانین حمایت لازم را از شرکت های دانش بنیان داشته باشد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: طی یک دهه گذشته مقام معظم رهبری در نامگذاری سالها تاکید ویژه‌ای بر مسائل اقتصادی دارند و این حکایت از این دارد که فراغ از نگاه کلان مسائل اقتصادی در اولویت کشور قرار دارد.

وی افزود: بخش دولتی و خصوصی باید این سیاست را در راس امور خود قرار بدهند زیرا مقام معظم رهبری به نوعی فرهنگسازی می کنند تا دستگاه های اجرایی این موضوع را سرلوحه کار خود قرار داده و افکار عمومی نیز متوجه و پیگیری های لازم را در این حوزه انجام دهند.

خدائیان با اشاره به سخنان رئیس جمهور، بیان کرد: نامگداری سال ‌ها، شعار نیست بلکه فرمانی است که مسوولان ملزم به اجرایی کردن آن هستند و در این خصوص نیز رئیس قوه قصایی تاکید کردند که مجموعه قوه و سازمان های وابسته در اجرایی کردن شعار سال پیشقدم بوده و از دولت حمایت کنند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: بر این اساس این دستورات ما در اولین روزهای سال حضور در این مراکز را در دستور کار قرار داده‌ایم و برای تحقق شعار سال با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور کارگروهی را در سازمان بازرسی کل کشور تشکیل دادیم که دستگاه های اجرایی میبایست پیگیر مسائل مطرح شده در این کارگروه باشند.

وی اضافه کرد: دستورالعمل اجرایی کردن شعار سال، متناسب با وظیفه سازمان بازرسی تهیه و ابلاغ شده و امیدواریم این کارگروه حمایت‌های لازم را از شرکت های دانش بنیان انجام داده و حداقل ماهانه یکبار با مسوولان این شرکت ها جلسه داشته و مشکلاتشان را به سرعت آسیب شناسی، تفکیک و در دستور کار قرار بدهند و در ادامه مسیر از همفکری این شرکت ها بهره مند خواهیم شد.

خدائیان تصریح کرد: نکته دوم این است که در قوانین و مقررات متعددی که در حمایت از تولید و شرکت های دانش بنیان وجود دارد تکالیفی بر دوش دستگاه های اجرایی گذاشته شده که به تخفیف یا معافیت مالیتی، عوارض، حقوق گمرکی، عوارض صادراتی و غیره باز می گردد که دستگاه‌های اجرایی باید به کمک این شرکت‌ها بیایند.

ایجاد محدودیت واردات کالاهای داخلی

رییس سازمان بازرسی کل کشور افزود: طبق این قانون باید در رابطه با صادرات همکاری لازم صورت بگیرد و در حوزه واردات نیز این مورد اولویت داشته باشد که نمونه محصولات و تولیدات داخلی وارد نشده و محدودیت‌هایی برای ورود این تولیدات داشته باشیم.

وی ادامه داد: سازمان بازرسی، این کارگروه و دفتر حمایت از تولید در سازمان بازرسی این موضوعات را پیگیری و چنانچه دستگاه های اجرایی به وظیفه خود عمل نکرده و ترک فعل کنند این موضوع صرفا فقط جنبه ارشادی ندارد و پیگیری‌های لازم انجام و به مراجع ذی‌صلاح منعکس می شود‌.

خدائیان اضافه کرد: پیگیری الکترنیکی کردن مجوزها و برخورد با دستگاه‌هایی که در موعد مقرر به وظایف خود در الکترونیکی کردن مجوزها عمل نکردند در دستور کار سازمان قرار دارد زیرا موعد اجرایی کردن این طرح به پایان رسیده است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: امروز بعضی از مدیران شرکت های دانش بیان از طولانی شدن صدور مجوزها گله مند بودند این درحالیست که قانون پیش بینی کرده که زین پس باید دستگاه هایی که مجوز صادر می کنند تمام پروسه مربوطه را الکترونیکی کنند و در اسرع وقت مجوزها صادر شود.

وی افزود: طبق قانون و با پیگیری سازمان بازرسی کل کشور، دستگاه‌هایی که به وظیفه خود عمل نکرده‌اند به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد زیرا در آن طرح ضمانت اجرایی کیفری برای عدم اجرای تکالیف محوله پیش بینی شده است.

واردات کالاهای خارجی که تولید داخلی دارند ممنوع است

خدائیان ادامه داد: گام بعدی برخورد با دستگاه‌های اجرایی است که از محصولات ایرانی استفاده نکرده و معمولا در مناقصه ها سعی می کنند از محصولات و کالاهای خارجی استفاده کنند که این موضوع در دستور کار قرار گرفته و به زودی با آنها برخورد خواهد شد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور اضافه کرد: پیگیری موضوع برون سپاری امورات دستگاه‌های اجرایی که طبق مقررات باید به برون سپاری اقدام می کرده و نکردند را انجام داده‌ایم.

وی تصریح کرد: بسیاری از دستگاه‌ها تمایل دارند این امورات را در قبضه داشته باشند و نسبت به برون سپاری اقدامی نمی کنند و این موضوع باید در دستور کار این کارگروه قرار بگیرد و با توجه به تکالیفی که در قوانین پیش بینی شده بررسی و دستگاه‌هایی که به آن عمل نکردند را مشخص کنند.

خدائیان افزود: برون سپاری و واگذاری امورات دستگاه های اجرایی می تواند کمک شایانی به شرکت های دانش بنیان برای فعالسازی و تقویت بنیه مالی‌شان داشته باشد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور در خصوص پیگیری وصول مطالبات شرکت‌ها از دستگاه های اجرایی، ابراز کرد: اگر دستگاه‌های اجرایی قراردادی منعقد می کنند باید در بودجه های سالانه پرداخت دیون خود پیش بینی و لحاظ کرده و چنانچه به تکالیف خود عمل نکنند قابل پیگیری است.

وی ادامه داد: در مناقصات باید ترتیبی داده شود تا از کالا و خدمات ایرانی استفاده شود و نظارت بر مناقصاتی که برای استفاده از کالاها و خدمات صادر می شود در اولویت قرار بگیرد زیرا باید از محصولات و کالاهای ایرانی استفاده شود.

رییس سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد: این کارگروه فقط مختص به تهران نیست بلکه در تمام استانها ان‌شاءالله کارگروهی متناظر با مسؤولیت رئیس بازرسی استان و عضویت نمایندگان دستگاه‌ها به خصوص استانداری تشکیل و مسائل را پیگیری خواهند کرد.

وی ادامه داد: مسائل مطرح شده در این نشست را یاداشت و به سرعت پیگیری خواهیم کرد و امیدواریم با کمک و همکاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور که شرکت های دانش بنیان فعالی را گرد هم آورده و روز به روز بر تعدادشان افزوده می شود.

خدائیان در پایان بیان کرد: امیدواریم به روزی برسیم که دیگر نیازی به کالای خارجی نداشته باشیم و با شکوفایی این شرکتهای دانش‌بنیان نخبگان ما محصولات برتر را تولید کنند و در کنار آن بحث اشتغال و جذب نخبگان را شاهد باشیم و دیگر نبینیم که نخبگان‌مان از کشور خارج شوند بلکه جذب نخبگان از خارج کشور را  با فعال کردن این شرکت مشاهده کنیم.

ارسال نظرات