پیامبر برای گسترش دین و اخلاق همه ناملایمات را تحمل کرد
حجت الاسلام والمسلمین سیدهاشم بطحائی، مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با تبریک میلاد پیامبر اکرم(ص) گفت: قرآن کربم پیرامون پیامبر اکرم(ص) تعبیر به اسوه کرده است که نشان از الگو بودن ایشان در مساله معاش، معاد، مسائل اجتماعی و ارتباطی دارد.
وی ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) از دوران طفولیت دارای چنان جاذبه ای بودند که همگان به سوی ایشان جذب میشدند.
این استاد حوزه علمیه قم گفت: رفتار و گفتار زیبای حضرت محمد(ص) نشات گرفته از درون و باطن مصفای آن حضرت بود از این رو به صفت امین ملقب شده بود.
این استاد درس خارج حوزه علمیه قم بیان داشت: در تاریخ حتی یک رفتار زننده و یک گفتار دل آزار از حضرت نقل نشده است و این نشان دهنده اوج شخصیت اخلاقی حضرت است.
وی با اشاره به اینکه در زمان تولد پیامبر اکرم(ص)، 360 بت در مسجد الحرام نصب و ادیان گوناگون و فرهنگ های متفاوتی در شبه جزیره عربستان حاکم بود، ادامه داد: حضرت محمد(ص) در میان این همه با اخلاقی نیکو توانست همگی را به خود جلب کند و اسلام را گسترش دهند.
این استاد حقوق دانشگاه، با بیان اینکه انگیزه بعثت نبی اکرم(ص) در روایات، تکمیل اخلاق بشر عنوان شده است، گفت: انسان دارای بن مایه های اخلاقی است و پیامبران می کوشند تا اخلاق را از قوه به فعلیت برسانند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه جامعه قبل از بعثت و بعد از آن قبال مقایسه نیست، گفت: عرب در توحش کامل بود و بربریت، او را به اعمالی نظیر زنده به گور کردن دختران و اعمال ضد اخلاقی کشانده بود، پیامبر(ص) در چنین جامعه ای به اصلاحگری روی آورد و فرهنگهای نادرست را از بین برد.
استاد دانشگاه پردیس تهران اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) مدینه ای فاضله و جامعهای مدنی ساخت و بدینوسیله بذر اخلاق را در جهان پاشید.
استاد حوزه و دانشگاه، صبر و استقامت پیامبر اکرم(ص) را ستودنی دانست و گفت: پیامبر (ص) در مقابل ناملایمات ایستادگی کردند تا کجی های امت راست شود و شکوفه اخلاق بر درخت فطرت سلیم بشکفد.
وی گفت: سرمایه اخلاقی وجه تمایز انسان و حیوان است و پیامبران(ص) برای پیشرفت اخلاق و معنویت در زندگی بشر، مجاهدت های فراوانی کردند.
وی در پایان به خیزش های اسلامی در منطقه اشاره کرد و گفت: خوی استکباری حاکمان و بد اخلاقی های موجود در شیوه حکومتی موجب شده تا زن و مرد در کشورهای گوناگون عربی به خیابان ها بریزند و از حاکمان اظهار برائت کنند/909/ ت302/ع