بانک اطلاعات موقوفات ایجاد شده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام علی محمدی، سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه، پیش از ظهر امروز در دیدار آیتالله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید از ایجاد بانک اطلاعات موقوفات کشور خبر داد.
وی افزود: براساس این بانک، ارتباطهای فناوری با بیش از 220 شهر برقرار شده، محتوا و اطلاعات مورد نیاز موقوفات در این سامانه قرار گرفته است.
حجتالاسلام محمدی در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیتهای سازمان اوقاف پرداخت و با اشاره به دو مأموریت اساسی آن یعنی اداره موقوفات و بقاع متبرکه گفت: 125 هزار موقوفه در سطح کشور وجود دارد که 110 هزار موقوفه از سوی سازمان اوقاف اداره میشود.
وی با بیان اینکه بیش از 8 هزار بقعه از اولاد ائمه اطهار(ع) و 33 بقعه پیامبر در سطح کشور وجود دارد، اقدامهای فرهنگی سازمان اوقاف برای حفظ و نگهداری موقوفات و امزادهها را متذکر شد و برگزاری مسابقات قرآن در سطح کشور، با حضور 40 هزار نفر، برگزاری بیش از هفت هزار جلسه تفسیر و آموزش قرآن در امامزادهها، مساجد و حسینیهها را از جمله این فعالیتها برشمرد.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه، برگزاری دویست محفل قرآنی با حضور قاریان بینالمللی و مصری، برگزاری مسابقات اذان، ابتهال و تواشیح در سطح کشور و اعزام بیش از پنج هزار مبلغ به سطح کشور به ویژه به مناطق محروم در ماههای رمضان، محرم و ایام فاطمیه را از مهمترین فعالیتهای سازمان اوقاف عنوان کرد.
وی همچنین اجرای طرح نشاط معنوی در اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در تابستان و در بقاع متبرکه، برگزاری هفته امامت و ولایت از عید قربان تا عید غدیر و چاپ بیش از پانصد هزار نسخه از کتاب حضرت رسول اکرم(ص) در غدیر و فعالیتهای عمرانی در سطح کشور را از دیگر فعالیتهای سازمان اوقاف دانست.
حجتالاسلام محمدی با بیان اینکه بیش از هفتاد میلیارد تومان از کمکهای مردم و دولت برای عمران و آبادانی بیش از دو هزار امامزاده هزینه شده است، اظهار داشت: بیش از یکصد میلیون نفر در طول سال به زیارت امامزادگان در سطح کشور به غیر از امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و شاهچراغ مشرف میشوند.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه موقوفات را بستر مناسبی برای کارهای فرهنگی دانست و با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند «این مجموعه باید به عنوان قطب فرهنگی کشور مطرح شود»، گفت: بیش از پانصد میلیون تومان از درآمد موقوفات برای کمک به فعالیتهای فرهنگی، تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآن هزینه شده است.
وی تصریح کرد: بیش از 5 میلیارد تومان برای برگزاری جلسات محرم، بیش از 16 میلیارد تومان برای نشر معارف اسلامی، بیش از 750 میلیون تومان برای کمک به احداث حوزههای علمیه، 2 میلیارد تومان کمک به طلاب علوم دینی، بیش از 3 میلیارد و 400 میلیون تومان کمک به فقرا و مستمندان، بیش از یک میلیارد و 400 میلیون تومان کمک به بیماران ناتوان، بیش از 4 میلیارد تومان کمک به مساجد، بیش از یک میلیارد و 100 میلیون تومان کمک به ایتام و بیش از 7 میلیارد تومان برای حفظ و نگهداری موقوفات هزینه کردهایم.
حجتالاسلام محمدی در پایان برنامه سال نود سازمان اوقاف و امور خیریه را نیت محور دانست و با بیان اینکه فتاوای علما و احکام اسلام مهمترین پشتوانه اوقاف است، گفت: با اقتدار، قوت و قدرت حقوق موقوفات را استیفا خواهیم کرد و مصلحت و قبطه وقف را برای خود شرط میدانیم. /920/پ201/ص