رویکرد به تحقیقات میدانی پایین است
احمد حاجی ده آبادی از محققان حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: هر محققی باید با پیشینه موضوع بحث خود آشنا باشد و به خوبی در آن مطالعه و مداقه داشته باشد.
این استاد دانشگاه بیان داشت: تحقیقات میدانی یکی از انواع پژوهش است که با توجه به نوع موضوع می توان به آن روی آورد.
وی با بیان اینکه رویکرد به تحقیق میدانی پایین است، اظهار داشت: اگر گروه های علمی در موقع تصویب پایان نامه ها، رویکرد علمی داشته باشند، می توانند محققان را در کارهای میدانی بیشتر وارد کنند.
عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اظهار داشت: حمایت از پایان نامه های علمی از سوی موسسات و به صورت متقابل پرداختن به موضوعاتی که نهادها و سازمان ها با آن درگیر هستند میتواند خلاهای پژوهشی جامعه را کم کند.
وی توجه محققان را به زبان های اصلی خواستار شد و گفت: یکی از موارد اتقان تحقیق، استناد به منابع بصورت مستقیم است که اگر محققان با زبان های عربی و انگلیسی باشند می توانند این استاندارد را رعایت کنند.
این محقق علوم انسانی اظهار داشت: قدرت نوشتن و تحریر کارهای علمی باید در کسانی که قصد پژوهشگری دارند، تقویت شود و هرچه محققان بیشتر بخوانند و بنویسند موفق تر خواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: مقاله نویسی تلاشی است که می تواند دامنه کارهای شفاهی را به سمت مکتوب بودن و ثبت و ضبط شدن بکشاند و دیگران را با عصاره های یک تحقیق مفصل در آینده آشنا کند و به صورت متقابل نقاط ضعف و قوت را به نویسنده منتقل کند.
وی گفت: امروز رشته ای همچون حقوق با فقه در هم آمیخته شده است و اگر استادی با تسلط بر فقه اسلامی و حقوق موضوعه به دانشجویان آموزش دهد، نقش بسزایی در ایجاد انگیزه برای دانشجویان در انجام کارهای علمی دارد./909/ت302/ع