آیتالله جوادی آملی:
علامه عسکری روش ابوریحان بیرونی را داشت
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیتالله جوادی آملی اظهار داشت: بارها فکر میکردم که علامه عسکری روش ابوریحان بیرونی را دارد. ابوریحان از افراد کم نظیر هزار ساله است که بدون اینکه از حوزه و دانشگاه کسب فیض کند چراغ فروزان جهانی بود و حتی تا لحظات پایانی عمر خویش به دنبال دانستن و کسب علم بود. مرحوم علامه عسکری هم تا نفس میکشید در صدد کسب علم بود.
به گزارش خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله عبدالله جوادی آملی شنبه شب در دیدار اعضای ستاد برگزاری جشنواره علامه عسکری، این عالم فرهیخته را از مفاخر جهان تشیع دانست و اظهار داشت: مرحوم علامه عسکری مظهر چند نام پربرکت است. برخی افراد مظهر یک نام از نامهای الهی هستند که این گونه افراد تک بعدی هستند؛ برخیها مظهر چند نام الهی هستند ولی مظهرش ناتمام است، یعنی به اصطلاح اهل معرفت اینها بین چند رشته جمع کردند ولی جمع مکسر نه جمع سالم.
حضرت آیتالله جوادی آملی گفت: جمع سالم آن است که انسان بین چند رشته جمع کند و هیچ یک را با یکدیگر مخلوط نکند، یعنی کسی که بحثهای قرآنی را با روایی مخلوط و ممزوج کند در واقع جمع مکسر میکند، اما وقتی مطالب روایی و رشتههای علوم قرآنی را خوب تفسیر کرد، جمع سالم را برقرار کرده است.
استاد برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه مرحوم علامه عسکری بین رشتههای علوم و عالمان یک حکومت جمع سالم کرد، افزود: ایشان علوم حوزوی را با علوم دانشگاهی و کهنسالی و میانسالی را با نوسالی و جوانی جمع کرد.
وی تصریح کرد: علامه عسکری هر کدام از دانشها را در رشته خاص خودش و هر کدام از مخاطبان را با ظرفیت مخصوصی که داشت جمع سالم کرد.
مفسر بزرگ قرآن کریم به ذکر نحوه آشنایی با علامه عسکری پرداخت و افزود: از همان اول این بزرگوار را با ابتکاراتش شناختم. بارها از اینکه علامه عسکری دانشکدهای تاسیس کرد و برای اداره آن دانشکده از کسی منصوب شدند تعجب کردم و این از عظمت و جامعیت ایشان بود.
وی ادامه داد: معلوم میشود که تعلیم کتاب و عترت آن قدر پیش این بزرگوار عزیز بود که حاضر شدند این ابلاغ - عهدهدار شدن مسئولیت دانشکده – را بپذیرند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم، تالیف کتاب «یکصد و پنجاه صحابی ساختگی» را حاکی از نبوغ بالای علامه عسکری دانست و افزود: این اثر از برجستهترین کارهای علامه عسکری بود که ایشان را بیش از دیگران به جامعه علمی معرفی کرد.
وی تاکید کرد: نه تنها هیچ نقصانی در وجود علامه عسکری پیدا نشد، بلکه روحش روح جوانی بود.
حضرت آیتالله جوادی آملی اظهار داشت: بارها فکر میکردم که علامه عسکری روش ابوریحان بیرونی را دارد. ابوریحان از افراد کم نظیر هزار ساله است که بدون اینکه از حوزه و دانشگاه کسب فیض کند چراغ فروزان جهانی بود و حتی تا لحظات پایانی عمر خویش به دنبال دانستن و کسب علم بود. مرحوم علامه عسکری هم تا نفس میکشید در صدد کسب علم بود.
وی تصریح کرد: علامه عسکری در عین اینکه از هوش علمی بالایی برخوردار بود، محتاج کسی نبود و این از کرامتهای انسان است. این گونه افراد در علوم، مردم شناسی، جامعه شناسی، تالیف کتاب، حکمت، تزکیه، رفتار و گفتار جمع سالم هستند.
حضرت آیتالله جوادی آملی تجلیل از تلاشهای علمی علامه عسکری از طریق برگزاری جشنواره، تهیه و تدوین فیلم و... را کار ارزشمندی توصیف کرد و اظهار داشت: اینکه معقولی را با مثال و تمثیل به محسوس تبدیل کرد کار خوبی است اما هنرمندان ما باید تلاش و کوشش کنند که همواره معقول را محسوس کنند نه متخیر را، چراکه خیال در فرهنگ اسلام معقول نیست.
وی افزود: کسی که در حوزه عقل راه ندارد در حوزه خیال کار میکند. کسی که از خیال به حس بیاید رابطه حس و خیال را درک میکند نه رابطه عقل و حس را.
استاد برجسته حوزه علمیه تاکید کرد: خیلیها گیاهی زندگی میکنند، یعنی خوب تغذیه میکنند، جامه خوب در بر میکنند و تا آنجا که ممکن است خود را میآرایند. این افراد جوان 80 ساله هستند.
حضرت آیتالله جوادی آملی بر لزوم تجلیل و تکریم از مقام والای مرحوم علامه عسکری تاکید کردند و خطاب به اعضای ستاد برگزاری جشنواره آن بزرگوار اظهار داشتند: امیدواریم جامعه را از فیض این بزرگوار بیش از گذشته محشور کنید.
در ابتدای این دیدار حجتالاسلام سید مهدی حسینیزاده مدیرعامل موسسه علمی فرهنگی علامه عسکری گزارشی از فعالیتهای انجام شده برای برگزاری جشنواره این عالم فرهیخته ارائه کرد./917/د102/ص
ارسال نظرات