لباس مقدس روحانیت تداعیکننده دعوت به خدا، اخلاق و معنویت است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سیدجواد حسینیتبار، معاون فرهنگی تربیتی مجتمع آموزش عالی فقه، پیش از ظهر امروز در نشستی خبری که به مناسبت دیدار طلاب غیرایرانی با مقام معظم رهبری و ملبس شدن تعداد چهارده نفر از طلاب غیرایرانی به دست رهبر معظم انقلاب برگزار شده بود، به بیان پیشینهای از عمامهگذاری پرداخت.
وی با بیان اینکه عمامهگذاری قدمت بسیار طولانی و هزار و چهارصد ساله دارد، اظهار داشت: براساس روایاتی که در کتابهای معتبر شیعه وارد شده، نخستین بار پیامبر اکرم(ص) رسماً بر سر حضرت علی(ع) عمامه گذاشتند.
حجتالاسلام حسینیتبار، افزود: در وسایلالشیعه جلد پنجم، صفحه 58 آمده است که پیامبر اکرم(ص) روز عید غدیر عمامهای را به سر حضرت علی(ع) گذاشته و انتهای آن را بین دو کتف آن امام همام انداختند و فرمودند «خدای من، من را اینگونه با ملائکه تأیید فرمود.»
معاون فرهنگی و تربیتی مجتمع آموزش عالی فقه خاطرنشان کرد: عمامه از زمان پیامبر اکرم(ص) به عنوان یک سیره و سنت بوده و علما و بزرگان شیعه نیز پس از غیبت کبری پیوسته این سیره را حفظ کردهند.
وی با اشاره به برنامههای مختلف معاونت فرهنگی و تربیتی مجتمع آموزش عالی فقه، مهمترین آنها را عمامهگذاری برشمرد و با اشاره به اهداف برگزاری مراسم عمامهگذاری در این مجتمع، پیروی از سیره پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) و عمل به روایاتی که در فضیلت بر سرگذاشتن عمامه وارد شده است، را از جمله این اهداف برشمرد.
حجتالاسلام حسینیتبار در ادامه بازدارندگی صاحب لباس از بسیاری حرکات و رفتارهای زننده و در کنار آن وقار و متانت بخشیدن به صاحب لباس را از مزایای عمامه عنوان و تصریح کرد: پوشیدن لباس مقدس روحانیت جزو سیره عملی فقها و بزرگان شیعه و نشانی از روحانیت تشیع است.
وی با بیان اینکه طلاب و فضلا با پوشیدن لباس مقدس روحانیت، به صورت رسمی خود را سرباز حضرت ولیعصر(عج) میبینند، ابراز داشت: این عامل سبب شده که دشمنان در موارد بسیار به مقابله شدید با این لباس برخیزند که یکی از اقدامات رضاخان هم این بود که در کنار کشف حجاب، عمامه از سر روحانیان برمیداشت.
معاون فرهنگی و تربیتی مجتمع آموزش عالی فقه در بخش دیگری از سخنان خود به اهتمام مسؤولان این مجتمع به عمامهگذاری برای طلاب اشاره کرد و گفت: با پوشیدن لباس روحانیت، زمینه انجام تبلیغ، ارشاد و هدایت مردم برای طلاب مساعدتر میشود.
وی اذعان داشت: لباس مقدس روحانیت به سبب پیوند عمیق با دین، مکتب اسلام و تشیع به گونهای تداعیکننده دعوت به خدا، اخلاق و معنویت است و منجر به جلب معنویت و عنایتهای ویژه میشود و در حقیقت مبارزه با بدعتها، ضد ارزشها و دعوت به ارزشهای اسلامی است.
حجتالاسلام حسینیتبار ادامه داد: معاونت فرهنگی و تربیتی مجتمع آموزش عالی فقه هر سال دو مرتبه در عید غدیر خم و نیمه شعبان مراسم عمامهگذاری برگزار میکند و در این چند سال نیز به طور متوسط شصت تا هفتاد نفر از طلاب غیرایرانی در هر سال به دست مراجع تقلید همچون حضرات آیات ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی و حسین نوری همدانی معمم شدهاند.
وی با بیان اینکه در آستانه عید غدیر امسال بسیاری از طلاب غیرایرانی برای معمم شدن اعلام آمادگی کردهاند به شرایط نامنویسی برای معمم شدن اشاره کرد و افزود: براساس آییننامهای که از سوی جامعةالمصطفی العالمیه ابلاغ شده است، تنها طلابی اجازه معمم شدن دارند که صلاحیت لازم را از نظر تربیتی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی و نیز شرایط علمی که حداقل گذراندن 110 واحد درسی است، داشته باشند. /920/پ202/ع