زندگینامه آیت الله مرعشی شوشتری
خبرگزاری رسا ـ آیت الله سید محمد حسن مرعشی شوشتری(ره) شاخه های علوم اسلامی را در سطوح مختلف از محضر عالمانی چون محمد حسن آل طیب، سید محمد تقی حکیم، علامه شیخ محمد تقی شوشتری و سید محمد جزایری فرا گرفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، به مناسبت سالروز ارتحال آیت الله سید محمد حسن مرعشی، عضو مجلس خبرگان رهبری و استاد مدرسه عالی شهید مطهری زندگی نامه این عالم فقید در ذیل خواهد آمد.
آیت الله سید محمد حسن مرعشی شوشتری به سال 1316 هجری شمسی در شهرستان شوشتر متولد شد. وی شاخه های علوم اسلامی را در سطوح مختلف از محضر عالمانی چون محمد حسن آل طیب، سید محمد تقی حکیم، علامه شیخ محمد تقی شوشتری و سید محمد جزایری فرا گرفت.
نبوغ و استعداد فوق العاده، همت و تلاش کم نظیر و درک عالمان بزرگ از او فقیهی کم نظیر ارائه نمود. تواضع، مناعت طبع، بی توجهی به مناصب دنیوی، روشن بینی اجتماعی، اجتهاد عمیق، آفرینش دهها اثر علمی و پژوهشی و تربیت ده ها اندیشمند از جمله ویژگیهایی است که موجب شده است تا از او به عنوان الگوی علمی و اخلاقی یاد نمایند. او با دانش گسترده و عمیق در زمینه فقه و حقوق و اصول فقه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی نظریات و دیدگاههای خود را در مدرسه عالی شهید مطهری و دانشگاههای تهران ارائه می نمود.
دیدگاههای او در زمینه فقه جزایی از مهمترین منابع فقهی برای فقیهان و حقوقدانان به شمار می آید؛ آیت الله سید محمد حسن مرعشی شوشتری(ره) همگام با امام خمینی (ره) در انقلاب شکوهمند اسلامی ایران مشارکت نمود و با عمل به تکلیف اجتماعی خویش با حکم امام خمینی به عضویت شورای عالی قضایی منصوب شد؛ همچنین در انتخابات مجلس خبرگان با آرای مردم به عضویت در مجلس خبرگان درآمد.
شرح کتاب الفیه ابن مالک به زبان عربی در زمینه ادبیات عرب، شرح بر تلخیص مختصر المعانی به زبان عربی در زمینه ادبیات عرب، شرح بدایه الحکمه به زبان عربی در زمینه فلسفه، شرح نهایه الحکمه به زبان عربی در زمینه فلسفه، شرحی بر تهذیب المنطق تفتازانی به زبان فارسی در زمینه منطق، حاشیه بر رسائل شیخ مرتضی انصاری به زبان عربی در زمینه اصول فقه، حاشیه بر کفایه الاصول آخوند خراسانی به زبان عربی در زمینه اصول فقه، شرح بر تحفه القوامیه که فقه منظوم است از عناوین برخی از آثار وی می باشند.
از دیگر آثار وی می توان به شرح بر تحفه الحکیم شیخ محمد حسین کمپانی در حکمت متعالیه، تعلیقه بر تمهید القواعد ابن ترکه، حاشیه التلخیص فی الاصول، شرحی بر حلقه سوم اصول فقه شهید صدر، نگارش یک دوره درس خارج اصول، شرح بر تعلیقات ابن سینا در فلسفه، شرحی بر قانون مجازات اسلامی، شرحی بر ارشاد الاذهان علامه حلی ( سبیل الرشاد الی شرح الارشاد )، ترجمه کتاب فلسفتنا شهید صدر، دیدگاه های نو در حقوق کیفری اسلام در دو مجلد به زبان فارسی اشاره کرد.
از آثار یاد شده برخی از آنها مانند « دیدگاههای نو در حقوق کیفری اسلام » در دو مجلد و « شرح ارشاد » در یک مجلد و « شرحی بر قانون مجازات اسلامی » در یک مجلد و « ترجمه فلسفتنا » در یک مجلد چاپ شده است.
گفتنی است؛ آیت الله سید محمد حسن مرعشی شوشتری صبح روز 28 مرداد 1387 پس از تحمل مدت ها عارضه بیماری کلیوی در سن 71 سالگی دعوت حق را لبیک گفت. /945/پ202/س
ارسال نظرات