۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۴
کد خبر: ۷۸۷۳۴۲
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس خبر داد؛

بررسی ابعاد فقهی حقوقی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران

بررسی ابعاد فقهی حقوقی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی  علیه ایران
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از بررسی ابعاد فقهی ـ حقوقی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران؛ با تأکید بر کارکرد تقنینی مجلس شورای اسلامی» در قالب هفتمین مدرسه پارلمانی این مرکز خبر داد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از بررسی ابعاد فقهی ـ حقوقی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران؛ با تأکید بر کارکرد تقنینی مجلس شورای اسلامی» در قالب هفتمین مدرسه پارلمانی این مرکز خبر داد.

وی افزود: این مدرسه با حضور اساتید برجسته حقوق از دانشگاههای سراسر کشور، برخی مسئولان مرتبط با این حوزه و نمایندگان مجلس در روزهای هشتم و نهم مردادماه سال جاری در قم و تهران برگزار می‌گردد.

حجت الاسلام والمسلمین نهاوندی یادآورد: حقوق و پیوست رسانه‌ای جنگ، رسیدگی قضائی به جنایات دارای ابعاد فراملی، الزامات تقنینی و نقش مجلس در تعقیب جنایات جنگی اسرائیل علیه ایران، نگرش تقنینی رجوع به داوری و دادگستری بین‌المللی درخصوص پیگرد مسائل حقوقی جنگ، صلاحیت مجلس شورای اسلامی در فرآیندهای مذاکرات هسته ای در فضای پساجنگ؛ صلاحیت‌های حقوقی و واقعیت‌های بین‌المللی، ظرفیت‌سنجی قوانین دادرسی کیفری در شرایط جنگی، حقوق و جنگ تحمیلی؛ بازآرایی نقش تقنین از طریق مهندسی قدرت حقوقی،  قانون‌گذاری در دوران جنگ تحمیلی، اثرسنجی اقدامات تقنینی و بیناپارلمانی ایران در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ایران، آسیب شناسی قوانین کیفری ناظر به جرائم علیه امنیت در شرایط جنگ، مبانی فقهی مسئولیت مدنی پرداخت خسارات مالی و دیه ناشی از جنگ و ماهیت، انواع و راهکارهای حقوقی مقابله با نفوذ موضوعات این مدرسه را تشکیل می دهند.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به اهداف برگزاری این مدرسه، گفت: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان دستگاه قضایی مبنی بر اینکه یقه جنایتکار نباید رها شود و ضرورت پیگیریِ این موضوع در دادگاه‌های بین‌المللی و حقوقی و داخلی، خاطرنشان کرد: برای اینکه این رژیم تبهکار از لحاظ حقوقی و کیفری نیز به سزای اعمال خود برسد، باید از نظر حقوقی و تقنینی ظرفیت های خود را فعال کنیم.

دکتر نهاوندی به عنوان نمونه گفت: در جرم انگاری جنایات بین المللی، مجازات جاسوسی، اقدام علیه امنیت ملی و همکاری با دولت‌های متخاصم در شرایط جنگی و.. باید ظرفیت‌های فقهی و حقوقی ما به کار گرفته شود.

وی ادامه داد: نظام حقوقی ما یک سری ظرفیت‌هایی دارد که به نظر می‌رسد، ناظر به وضعیت جنگی دیده نشده است، لذا در این مدرسه که با حضور اساتید برجسته حقوق و اصحاب تجربه، برگزار می‌شود، با نگاهی به گذشته وآینده، ظرفیت‌های نظام حقوقی و فقهی و خلاء های موجود را شناسایی و پیشنهادات لازم را برای معاضدت نمایندگان مجلس و کمیسیون های تخصصی به نهاد تقنین ارائه خواهیم داد تا مجلس شورای اسلامی از نظر علمی، نظری و کارکردی با دست پربه این موضوعات بپردازد.

لازم به ذکر است: زمان ثبت نام این مدرسه تا ششم مردادماه است و متقاضان از طریق لینک  yun.ir/madrese7 در این دوره ثبت نام کنند.

مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تاکنون اقدام به برگزاری دوره‌های مرتبط با عرصه‌های مطالعات پارلمانی با هدف استفاده از ظرفیت‌های حوزه‌های علمیه و دانشگاه در راستای ترویج و توسعه ادبیات حوزه قانون‌گذاری و جلب مشارکت طلاب و دانشجویان علاقه‌مند این حوزه نموده است. ازجمله تجربیات موفق مرکز در این راستا، شش دوره مدرسه پارلمانی است که با عناوین «فرایند قانون‌گذاری»، «ظرفیت‌ها و چالش‌های استفاده از فقه در تقنین»، «تعامل شرع و قانون و تأثیر آن بر نظام قانون‌گذاری» و «قانون‌گذاری؛ مبانی، شاخص‌ها و چالش‌ها در افق کارآمدی»، جایگاه، ساختار و کارکرد کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در افق کارکرد نظارتی مجلس و زن و خانواده در گستره تقنین و سیاستگذاری تاکنون برگزار شده است.

بررسی ابعاد فقهی حقوقی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی  علیه ایران

ارسال نظرات