۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۴
کد خبر: ۷۸۷۰۹۰
حجت الاسلام فخر روحانی در گفت‌وگو با رسا:

حضور نخبگان در موسم های تبلیغی افزایش می یابد/تلاش برای ارتقای سطح تبلیغی استعدادهای برتر

حضور نخبگان در موسم های تبلیغی افزایش می یابد/تلاش برای ارتقای سطح تبلیغی استعدادهای برتر
مدیر دفتر امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه با اشاره به علاقه نخبگان در خصوص استمرار فعالیت های علمی از برگزاری اردوهای علمی تبلیغی برای افزایش حضور نخبگان در موسم های تبلیغی خبر داد.

اشاره: رهبر معظم انقلاب در 21 تیرماه 1402 در دیدار با طلاب که در آستانه ماه محرم صورت گرفت بر اهمیت تبلیغ توسط حوزه های علمیه اشاره فرموده و بر اولویت تبلیغ توسط حوزه علمیه تأکید کردند.

سخنرانی مهم ایشان سرلوحه نهادهای حوزوی قرار گرفت و فعالیت های نهادهای مختلف حوزوی در راستای تبلیغ افزایش یافت. در ایام تبلیغی محرم همان سال حضور خودجوش طلاب در مناطق تبلیغی به طور محسوسی افزایش یافت. پس از تقسیم کار توسط نهادهای تبلیغی و نگارش اسناد لازم ساماندهی امور تبلیغی رویکرد متفاوتی پیدا کرد و نهادهای مختلفی بنابر حوزه کاری خود در تبلیغ مشارکت کردند.

دفتر امور نخبگان و استعدادهای برتر که وظیفه ساماندهی و حمایت از نخبگان را داشته و از ظرفیت طلاب نخبه آگاه است، در سال جاری از این ظرفیت استفاده کرده و برای اعزام به مناطق تبلیغی، طرحی را اجرا و نخبگانی را اعزام کرده است. این نهاد با شناخت موانع و ظرفیت های موجود در تبلیغ توسط نخبگان حوزوی، در طرح خود از ظرفیت های موجود طلاب استفاده کرده و با رفع موانع نخبگان را به شرکت در تبلیغ ایام محرم تشویق کرده است.

در همین راستا با حجت الاسلام حسین فخر روحانی مدیر دفتر امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه در خصوص فعالیت های تبلیغی این دفتر در دهه نخست محرم به گفت‌وگو نشستیم.

وی با اشاره به اوضاع جنگی و شرایط پس از جنگ از تمرکز محتوای تبلیغی طلاب نخبه به دستاوردهای انقلاب و ایجاد غرفه و نمایشگاه اشاره کرد.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به علاقه نخبگان در خصوص استمرار فعالیت های علمی از برگزاری اردوهای علمی تبلیغی برای افزایش حضور نخبگان در موسم های تبلیغی خبر داد.

طبق گفته حجت الاسلام فخرروحانی این اعزام در ذیل قرارگاه جنگ ترکیبی بلاغ مبین صورت گرفت و آیت الله اعرافی نیز در نامه ای از این اقدام نخبگان تقدیر کرد.

در پیام آیت الله اعرافی از اعزام طلاب نخبه به عنوان حرکتی در راستای زمان شناسی نام برده شده و آمده است: «اینجانب مراتب تقدیر خود را نسبت به مجاهدت عموم مبلغین حوزوی و علی‌الخصوص جامعه‌ نخبگان و استعدادهای برتر حوزوی در راستای زمان‌شناسی به موقع جهت امیدبخشی به جامعه و تبیین پیوند عمیق مقاومت ملت ایران با نهضت سرخ عاشورا را اعلام نموده و از زحمات دست‌اندرکاران این حرکت ستودنی در قرارگاه جنگ ترکیبی بلاغ مبین، معاونت تبلیغ و امور فرهنگی و دفتر امور نخبگان و استعدادهای برتر سپاسگزارم و امیدوارم این حرکت ارزشمند در موسم های تبلیغی پیش رو استمرار یابد و «تبلیغ» آن چنان که مطالبه مقام معظم رهبری مدظله‌العالی در پیام ارزشمند خطاب به اجلاسیه سالگشت یکصد سالگی حوزه علمیه قم و سایر بیانات معظم له بوده‌ است به عنوان اولویت اول حوزه هویدا گردد».

مشروح مصاحبه با حجت الاسلام فخر روحانی تقدیم شما می شود:

رسا ـ ضمن تشکر و خداقوت به شما و همکاران محترمتان، لطفا در رابطه با اهداف کلی این اعزام بزرگ تبلیغی توضیحاتی ارائه بفرمایید.

با سلام احترام و عرض تسلیت ایام؛ با توجه به تاکید مقام معظم رهبری و به تبع ایشان مدیریت محترم حوزه های علمیه بر اولویت تبلیغ در برنامه های حوزوی، دفتر امور نخبگان با هماهنگی معاونت تبلیغ و امور فرهنگی اقدام به اعزام گروهی استعدادهای برتر نمود.

از طرفی نظر به ضرورت مضاعف جهاد تبیین در شرایط حساس کنونی و ارتقای سطح درک و تحلیل سیاسی مردم نسبت به تجاوز دشمن به خاک کشور و از همه مهم تر لزوم حفظ روحیه جهادی و انقلابی عامه مردم، همزمان با دهه اول محرم و تناسب این ایام با مسئله مقاومت، با مشارکت قرارگاه جنگ ترکیبی بلاغ مبین اقدام به اعزام ۴ گروه به استان های تهران، گیلان، زنجان و هرمزگان نمودیم که بحمدالله بازخورد بسیار مثبتی گرفتیم.
 
رسا ـ چه تعداد از استعدادهای برتر در این طرح حضور داشتند و عمده فعالیت ایشان چه بود؟

در این طرح حدود ۱۲۰ نفر از استعدادهای برتر برادر حوزه های علمیه تلاش نمودند تا علاوه بر آموزه‌های عاشورایی، با ارائه روایتی صحیح از تاریخ منطقه و نشان دادن دستاوردهای انقلاب اسلامی، سطح آگاهی و بصیرت جامعه را ارتقا بخشند و از فرصت مناسب برای آشنایی با فرهنگ حسینی و تقویت روحیه استقامت ملی استفاده نمایند. با توجه به نوع و پراکندگی مخاطبین از قالب های مختلف تبلیغی نظیر منبر، نمایشگاه، روضه خانگی و... استفاده کردیم.

رسا ـ یکی از قالب‌هایی که اشاره فرمودید تبلیغ نمایشگاهی بود که به نظر می‌رسد کمتر سابقه داشته است، در این‌باره توضیح بیشتری ارائه بفرمایید.

بله در مورد نمایشگاه که اسم آن هم با الهام از جمله تاریخی حضرت امام خمینی ره «راه قدس از کربلا» نام‌گذاری شد تلاش ما بر این بود تا به منظور ارائه روایتی صحیح از تاریخ منطقه و نشان دادن دستاوردهای انقلاب اسلامی غرفه‌هایی را ایجاد کنیم. بدین منظور، لمینت‌هایی در ابعاد ۵۰ در ۷۰ آماده نمودیم که غرفه‌های متنوع را پوشش داد و مبلغین محترم از این رهگذر توانستند در فواصل زمانی گوناگون شبانه‌روز با عموم مردم خصوصا جوانان گفتگو نمایند. بازخورد بسیارعالی از این قالب جذاب بحمدالله به دست آمد.

رسا ـ اگر اجازه دهید به قبل از اعزام برگردیم، آیا اقداماتی برای ارتقای سطح استعدادهای برتر اعزام شده انجام گرفت؟

سؤال خوبی است همانطور که می‌دانید یکی از وظایف دفتر امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه توانمندسازی جامعه مخاطبین است و اساسا اعزام محرم نیز درهمین راستا بوده و نوعی کارآموزی میدانی محسوب می‌شود. ما پیش از این اعزام هم مشخصا نشست های توجیهی و توانمندسازی برگزار نمودیم علی‌رغم همه ی ترس ها و واهمه هایی که وجود داشت در ایام بمباران رژیم صهیونیستی.

اما بحمدالله در آستانه اعزام تبلیغی ماه محرم و نظر به لزوم کنشگری فعالانه مبلغین جامعه نخبگانی کشور در شرایط حساس کشور نشست های استعدادهای برتر با موضوع جهاد روایی نخبگانی «حوزه پیشرو و سرآمد» در مکتب عاشورا و همچنین کارگاه‌های توانمندسازی در زمینه خطابه، منبر و روضه‌خوانی و بایسته‌های تبلیغی با حضور اساتید مطرح و مبرز برگزار شد.

ارائه‌دهندگان این نشست ها: حجج اسلام سید محمود نبویان (نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس)، سید حسین مومنی، الیاسی، گودرزی، سعیدی آریا، موسوی و آقاحسینی بودند.

البته باید اشاره کنم که در طول دهه محرم نیز جلسات هم اندیشی روزانه به منظور آسیب شناسی فعالیت‌ها و ارائه راهکارهای مناسب جهت ارتقای فعالیت‌های مبلغین برگزار می‌گردید.

رسا ـ یکی از نکات اعزام شما در این دهه توجه به اهمیت منبر و برگزاری مراسمات آیینی بود، در این رابطه نیز توضیح مختصری بفرمایید.

بله، اهتمام گروه بر آن بود تا با توجه به تقارن زمانی فعالیت با ایام سوگواری دهه اول محرم الحرام، هرگز روش‌های سنتی تبلیغی حوزه که میراث سیره سلف بوده‌است فراموش نشود بلکه با قوت پیگیری گردد.

نظر به امکان تعطیلی هیئات بزرگ در برخی استان ها با توجه به پروتکل های امنیتی مربوط به اقتضائات روز کشور در راستای حمله صهیونیستی، تعدادی از مبلغین توانمند جهت اجرای مراسمات روضه خانگی با گروه همراه شدند و بحمدالله توانستند در طول دهه محرم بیش از ۳۵۰ مراسم روضه خانگی را در این چهار استان پوشش دهند.

رسا ـ سپاسگزارم، به عنوان آخرین سوال، در رابطه با فوق برنامه‌هایی که در حاشیه اعزام تبلیغی صورت گرفت نیز بفرمایید.

اجازه بدهید مقدمتا عرض کنم که دور شدن از فضای علمی که استعدادهای برتر حوزوی در آن قرار دارند یکی از دلایل مهم برای مشارکت کمتر در موسم های قبلی تبلیغی بود که در آسیب‌شناسی به عمل آمده به آن رسیدیم. به همین دلیل سعی کردیم اعزام تبلیغی را با دعوت از اساتید، تبدیل به اردوی علمی_تبلیغی کنیم. ما شاهد آن بودیم که جامعه نخبگانی اعزام شده، همه روزه در ساعت هایی که فعالیت تبلیغی کمتر بود از کارگاه‌های دانش افزایی و گعده‌های علمی بهره مند می‌شدند و این مهم به عنوان یکی از وجوه تمایز این گروه به شمار می‌آید.

از طرفی به منظور استفاده بیشتر از ظرفیت‌های استانی و همچنین بهره‌مند شدن از راهبردهای مسؤلین محلی، دیدار با استانداران و نمایندگان ولی فقیه در استان ها، نمایندگان استانی مجلس خبرگان و همچنین مدیریت حوزه های استان ها از جمله برنامه‌هایی بود که پیش از اعزام و همچنین در خلال فعالیت های گروه صورت گرفت. همچنین بازدید از برخی مناطق تاریخی شهرها برای دانش افزایی تاریخی و ایجاد تنوع از برنامه‌های گروه بود.
یکی از مبارک ترین حواشی اعزام نیز دیدار با خانواده شهدای حمله صهیونیستی بود که معنویت خاصی به گروه بخشید. 

رسا ـ نهایت سپاس و تقدیر از این که وقت ارزشمند خود را در اختیار قرار دادید‌.

بنده هم از شما و همکاران که در راستای روایت این جهاد تشکر می‌کنم و امیدوارم این حرکت استمرار یابد.

تعداد بازدید : 0

گزارش فعالیت استعدادهای برتر حوزوی اعزامی به شهر رشت 

تعداد بازدید : 0

گزارش فعالیت استعدادهای برتر حوزوی اعزامی به شهر زنجان 

تعداد بازدید : 0

گزارش فعالیت استعدادهای برتر حوزوی اعزامی به شهر تهران

ارسال نظرات