۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۴
کد خبر: ۷۸۵۳۷۲
امام جمعه گرمسار سمنان:

لزوم پرداخت حقابه برای جلوگیری از نابودی کشاورزی

لزوم پرداخت حقابه برای جلوگیری از نابودی کشاورزی
سمنان- خطیب جمعه گرمسار سمنان گفت: گرمسار از سد نمرود دارای ۹۰ درصد حقابه است که در حال حاضر از آن محروم است و همین موضوع باعث شده است تا کشاورزی منطقه تحت تاثیر قرار گیرد و در صورت ادامه این روند کشاورزی نابود می‌شود و زندگی در آن از بین می‌رود.
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید علیرضا آرامی؛ امام جمعه گرمسار سمنان ضمن اشاره به وجود تنش آبی در کشور گفت: کمبود و تنش آبی در سراسر کشور وجود دارد اما در گرمسار این موضوع متفاوت است، به گونه ای که گرمسار دارای حقابه آب شرب و کشاورزی از سد نمرود و رودخانه حبله رود می‌باشد، اما متاسفانه حقابه آن پرداخت نمی‌شود.
 
وی ادامه داد: سد نمرود در بالادست استان تهران قرار دارد اما طبق مدارک و اسناد رسمی که از قدیم‌ الایام وجود دارد بیش از 90 درصد حقابه آب این سد متعلق به گرمسار می‌باشد. زیرا گرمسار فاقد آب بوده و از گذشته آب مورد نیاز را از طریق رودخانه تامین می‌کرده است که با احداث سد نمرود، قراردادی تهیه می‌شود که در آن بیش از 90 درصد آب این سد برای گرمسار در نظر گرفته شده است.
 
امام جمعه گرمسار سمنان اظهار کرد: در طول این سال‌ها مردم در بالادست؛ زمین های موات دامنه کوه (غیر منابع طبیعی) و حریم‌های رودخانه را در طول مسیر غیر قانونی زیرکشت می‌برند و محصولاتی تولید می‌کنند که پول‌های هنگفتی را به جیب می‌زنند و ویلاسازی می‌کنند.
 
وی افزود: اما این در حالی است که این آب برای مصرف شرب و کشاورزی گرمسار است که متاسفانه در بالادست برداشت می‌شود و کشاورزی محصولات استراتژیک گندم و جوی گرمسار نیز تحت شعاع این کم آبی قرار گرفته است.
 
حجت الاسلام آرامی بیان کرد: مسئولین استان یا انگیزه ندارند و یا برای پیگیری و تحقق حق و حقوق مردم این منطقه رودربایستی دارند که نمی‌توانند اقدام جدی و درخوری داشته باشند و به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنند.
 
وی افزود: در طی این سال‌ها بارها تصمیماتی گرفته شد و بودجه‌هایی تخصیص یافت اما متاسفانه نتیجه ملموس و تاثیرگذاری در پیش نداشت. به گونه‌ای که مسیر سد تا گرمسار 100 کیلومتر است و مقرر شد تا این مسیر لوله گذاری شود تا آب به شهرستان گرمسار برسد اما این در حالی است که از این مسیر تنها 20 کیلومتر انتهایی نزدیک به گرمسار لوله گذاری شده است و این دردی از کم آبی گرمسار درمان نمی‌کند زیرا آب در بالادست برداشت می‌شود.
 
خطیب جمعه گرمسار سمنان اظهار کرد: مردم از وضعیت کم آبی و تنش شدیدی که در گرمسار شکل گرفته است کلافه شده‌اند و مطالبه جدی در راستای پیگیری و تحقق حق و حقوق شان را دارند زیرا زندگی و کسب و کار حال و آینده‌ شان به این موضوع بستگی دارد.
 
وی گفت: مسئولین گذشته وظایف شان را به درستی و خوبی انجام نداده‌اند و مسئله را جدی نگرفته‌اند، به گونه‌ای که  همین کوتاهی و قصور؛ امروز به یک مسئله و بحران تبدیل شده است و هر لحظه ممکن است به یک حرکت ناپسندی منجر شود زیرا آستانه تحمل مردم نیز حدی دارد.
 
حجت الاسلام آرامی تصریح کرد: در حال حاضر نظر مسئولین استانی و وزیر نیروی دولت بر این است که باید این مسیر کاملا لوله گذاری شود و راه دیگری وجود ندارد و برای این اقدام نیز بودجه‌ای تصویب شده است.
 
خطیب جمعه گرمسار سمنان در بخش دیگری از صحبت‌هایش به راه‌حل‌های خروج از این مشکل اشاره کرد و گفت: برای اجرایی شدن این مهم باید چندین اتفاق و عمل صورت گیرد که یکی از راهکارهای بلند مدت تخلیه روستای سله بن است که در کنار سد قرار دارد و با تخلیه آن آب بیشتری پشت سد جمع می‌شود. دومین راهکار لوله گذاری تمام مسیر برای انتقال آب از سد به گرمسار است که مهمترین راه حل می‌باشد.
 
وی ادامه داد: یکی دیگر از راهکارهای بلند مدت جلوگیری از ایجاد کشت جدید در بالادست و قلع و قمع باغاتی است که مصداق بارز زمین خواری هستند تا آب مصرفی در این قسمت به سمت گرمسار سرازیر شود.
 
حجت الاسلام آرامی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به راهکارهای کوتاه مدت نیز گریزی زد و بیان کرد: یکی از این اقدامات جلوگیری از برداشت‌های اضافه و غیرقانونی در بالادست می‌باشد و راهکار دیگر احداث چاه آب برای رفع بحران آب شرب در حال حاضر است.
 
وی اظهار کرد: سومین راهکاری که در کوتاه مدت می‌تواند بسار تاثیر گذار باشد مدیریت مصرف و صرفه جویی توسط مردم است.
 
امام جمعه گرمسار سمنان در ادامه به ضرورت و اهتمام جدی برای حل مشکل کم آبی گرمسار اشاره کرد و گفت: لازم است تا مسئولین کشوری پای کار بیایند و این مشکل را حل کنند، در غیر این صورت با این روند، کشاورزی محصولات استراتژیک گرمسار تماما نابود می‌شود و گرمسار به شهری غیر قابل سکونت تبدیل می‌شود.
ارسال نظرات