خدمترسانی طلاب در حماسه بدرقه شهدای اقتدار

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، همزمان با برگزاری مراسم باشکوه تشییع شهدای سرافراز اقتدار جمعی از طلاب و روحانیون انقلابی با برپایی غرفه خدمترسانی به زائران و شرکتکنندگان جلوهای ماندگار از روحیه جهادی، تکریم شهیدان و مردمیبودن روحانیت را به نمایش گذاشتند.
این غرفه به همت حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی و با همکاری جمعی از طلاب جهادی و گروههای مردمی در مقابل درب ورودی سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی استان تهران مستقر شد و با استقبال پرشور زائران شهدا و حاضران در مراسم مواجه گردید.
روحانیت، پیشگام در میدان خدمت
طلاب و روحانیون در گرمای تابستان و در ساعات ابتدایی صبح با چهرههایی مصمم و دستانی پرکار مشغول آمادهسازی اقلام پذیرایی، بستهبندی آب و شربت، توزیع خرما و نان سنتی و همچنین راهنمایی زائران بودند. این صحنهها برای بسیاری از شرکتکنندگان در مراسم یادآور روزهای حماسهساز اربعین، اردوهای جهادی و ایستگاههای صلواتی در روزهای عزای اهلبیت(ع) بود.
یکی از روحانیون حاضر در این غرفه در گفتوگو با خبرنگار رسا اظهار داشت: حضور ما در این مراسم صرفاً برای پذیرایی نیست؛ ما آمدهایم تا همپیمانی خود با شهدا را تجدید کنیم و به مردم بگوییم که طلاب همچنان خدمتگزار امت اسلامیاند؛ چه در میدان علم، چه در میدان جهاد.
برپایی چنین غرفههایی علاوه بر خدمترسانی مادی، اثرات معنوی و فرهنگی عمیقی نیز در میان مردم بر جای میگذارد. در روزگاری که دشمنان دین تلاش میکنند چهره روحانیت را مخدوش جلوه دهند چنین صحنههایی، چهرهای زنده و مردمی از حوزههای علمیه را به نمایش میگذارد و خاطره روحانیت دوران دفاع مقدس را در اذهان زنده میسازد.
در این غرفه طلاب جوان با لباس روحانیت و چفیه بر دوش، با لبخندی صمیمانه از مردم استقبال میکردند. نوجوانی که برای دریافت یک بطری آب به غرفه آمده بود، با تعجب و احترام گفت: «من فکر نمیکردم یک روحانی هم آب بدهد!» این جمله کوتاه گواه روشنی از کارکرد رسانهای و اثر اجتماعی این نوع خدمترسانی است.
نکته حائز اهمیت در برگزاری این غرفه نقش فعال حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی است که با الهام از سیره شهیدان این وزارتخانه در دوران دفاع مقدس، تلاش دارد روحیه جهاد، ایثار و مردمداری را در ساختار اداری و فرهنگی این نهاد زنده نگاه دارد.
نماینده این حوزه در گفتوگو با خبرنگار ما بیان داشت: «همانطور که شهدای ما در دوران جنگ تحمیلی با لباسی خاکی و دلهایی عاشق در خط مقدم حاضر شدند، امروز نیز فرزندان همان شهدا و شاگردان مکتب اهلبیت(ع) باید در خط مقدم میدانهای فرهنگی و اجتماعی حاضر باشند. این خدمترسانیها، بخشی از رسالت ما برای ادامه راه شهداست.»
یکی دیگر از اهداف مهم برپایی این غرفه، تربیت میدانی طلاب در عرصههای اجتماعی و آمادگی آنان برای مواجهه حضوری با مردم است. حوزه علمیهای که خود را متصل به گفتمان انقلاب اسلامی میداند نمیتواند در میدانهای اصلی حضور نداشته باشد. این حضور هم برای مردم اعتمادآفرین و هم برای طلاب شخصیتساز و تربیتگر است.
طلاب حاضر در این ایستگاه، با نظم و برنامهریزی دقیق نه تنها اقدام به توزیع اقلام خوراکی کردند، بلکه به سؤالات شرعی برخی از مردم نیز پاسخ گفتند، احیاناً دعای فرج را دستهجمعی قرائت کردند و در مواردی آرامشبخش مادران شهیدی بودند که با اشک چشم در سوگ فرزند خویش نشسته بودند.
امتداد سنت جهادی در زمانه جنگ شناختی
در شرایطی که جبهه حق و باطل در عرصه شناختی، رسانهای و فرهنگی درگیر نبردی تمامعیار است، برپایی چنین فعالیتهایی از سوی روحانیت و طلاب در حکم عملیاتی موثر برای تثبیت گفتمان انقلاب و ترویج فرهنگ شهادت و مقاومت به شمار میآید.
شاید برخی این حرکتها را کوچک و نمادین بدانند،اما حقیقت آن است که استمرار این سنتهای جهادی، سرمایه اجتماعی حوزه را تقویت کرده و روح امید، محبت و همدلی را در دل مردم زنده نگه میدارد.