۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۲
کد خبر: ۷۸۰۹۵۳

هراس آمریکا از فناوری هسته‌ای ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی

هراس آمریکا از فناوری هسته‌ای ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی
موریس اودال نماینده دموکرات کنگره آمریکا (و کاندیدای ریاست‌جمهوری) دیروز طی بیاناتی اعلام خطر کرد... که چنان‌چه ایران بتواند کارخانه بهره‌برداری از فضولات راکتورهای اتمی را برپا کند، از این طریق خواهد توانستن به ماده پلوتونیوم (که یکی از مواد اصلی بمب اتمی است) دست یابد.
انرژی هسته‌ای یا همان مسئله اتمی ایران همواره دستاویزی برای اظهارنظرهای سیاسی مقامات خارجی بخصوص آمریکایی‌ها بوده است. این روزها که مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا جریان دارد اظهارنظرهای متناقض از سوی مسئولان ارشد ایالات متحده، به تنش‌ها دامن می‌زند.
 
اما روزنامه اطلاعات در صفحه چهارم  شماره ۹ اردیبهشت ۱۳۵۴ خود طی گزارشی از مواضع موریس اودال نماینده دموکرات کنگره و کاندیدای ریاست‌جمهوری آمریکا درباره دستیابی ایران به بمب اتمی انتقاد کرد.
 
روزنامه اطلاعات در گزارشی با تیتر «ایران اتم را برای چه می‌خواهد؟» نوشت:
 
موریس اودال نماینده دموکرات کنگره آمریکا  (و کاندیدای ریاست‌جمهوری) دیروز طی بیاناتی اعلام خطر کرد: به دنبال قرارداد همکاری اتمی که چندی پیش بین تهران – واشنگتن به امضاء رسید، این خطر وجود دارد که روزی ایران سلاح اتمی تولید کند. اودال با اشاره به گفت‌وگوهای فنی که هنوز بین متخصصین اتمی ایران و آمریکا جریان دارد، همچنین اظهار عقیده کرده است که چنان‌چه ایران بتواند کارخانه بهره‌برداری از فضولات راکتورهای اتمی را برپا کند، از این طریق خواهد توانستن به ماده پلوتونیوم (که یکی از مواد اصلی بمب اتمی است) دست یابد.
 
به نظر می‌رسد موریس اودال که خود را کاندیدای احراز مقام ریاست‌جمهوری به نمایندگی حزب دموکراتیک برای انتخابات سال ۱۹۷۶ اعلام کرده است، چندان اطلاعی از آن‌چه در جهان می‌گذرد، نداشته باشد. چون اگر وی به جریانات اجلاس اخیر مجمع عمومی سازمان ملل توجه کرده بود، به‌خوبی می‌دانست که این ایران بود که پیشنهاد غیراتمی شدن منطقه خاورمیانه را با جدیت تقدیم مجمع عمومی کرد و حتی با جلب پشتیبانی کشورهای مختلف آن را به تصویب پارلمان جهانی رساند. سیاست اتمی ایران همیشه بر اصل استفاده صلح‌آمیز از نیروی اتم استوار بوده و اقدامات اخیر ایران نیز در جهت خرید راکتورهای اتمی از آمریکا، آلمان و فرانسه فقط و فقط برای تولید انرژی است. از سوی دیگر، ایران در شمار اولین کشورهای امضاکننده قرارداد منع گسترش سلاح‌های اتمی قرار دارد.»
 
 
نماینده کنگره امریکا: این خطر وجود دارد که روزی ایران سلاح اتمی تولید کند
ارسال نظرات