۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۳
کد خبر: ۷۸۰۶۵۰
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی:

اتفاقات غزه، سخت‌ترین چالش پیش‌روی امت اسلامی است

اتفاقات غزه، سخت‌ترین چالش پیش‌روی امت اسلامی است
بیست‌ وششمین اجلاس مجمع جهانی فقه اسلامی با حضور علما، فقها و کارشناسان برجسته از کشورهای اسلامی درباره مسائل نوظهور در دوحه قطر آغاز به کار کرد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، مراسم افتتاحیه بیست‌وششمین اجلاس این مجمع، وابسته به سازمان همکاری اسلامی، روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۴ مه ۲۰۲۵) در دوحه، پایتخت قطر، برگزار شد.

در این آیین، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، نماینده رسمی جمهوری اسلامی ایران در مجمع جهانی فقه اسلامی، به همراه هیئتی از فقها، در جایگاه هیئت اعزامی جمهوری اسلامی ایران حضور یافت. سرپرستی این هیئت بر عهده آیت‌الله مبلغی است که انتظار می‌رود در ادامه این نشست پنج‌روزه، با مشارکت در مباحث علمی و اجتهادی، نقش فعالی در تبیین دیدگاه‌های فقهی جمهوری اسلامی ایفا کند.

این دوره از مجمع با تمرکز بر اجتهاد جمعی، وحدت فتوایی، پاسخ‌گویی به نیازهای فقهی نوظهور، و توجه ویژه به فاجعه انسانی در فلسطین، به‌ویژه در غزه، آغاز شد.

در مراسم افتتاحیه، دکتر قطب مصطفی سانو، دبیرکل مجمع جهانی فقه اسلامی، ضمن تأکید بر رسالت علمی این نهاد در پاسخ‌گویی به تحولات پرشتاب جهانی، سخنان خود را با مروری بر بحران‌های فکری، اجتماعی و فناورانه جهان اسلام آغاز کرد و سپس با لحنی شدید و متأثر، به وضعیت فلسطین پرداخت.

وی گفت: شاید سخت‌ترین و دردناک‌ترین چالش پیش‌روی امت اسلامی، آن چیزی باشد که امروز بر فلسطین، و به‌ویژه بر غزه مجروح، می‌گذرد؛ در سایه‌ی سکوتی سنگین که پیشانی انسانیت را به شرم می‌آورد. فاجعه‌ای که مدعیان حقوق بشر، چه در گذشته و چه امروز، هرگز قادر به درک و پذیرش آن نبوده‌ است.

گفتنی است، در روز اول این اجلاس، مسائل نوظهور پیرامون فقه و حقوق کودک مورد بررسی کارشناسان و علمای اسلامی قرار گرفت.

بررسی مسائل نوظهور فقه و حقوق کودک در اجلاس مجمع جهانی فقه اسلامی قطر

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی در این اجلاس در خصوص شیوه استنباط فقهی و حقوقی مسائل کودک سخنرانی کردند. نماینده رسمی جمهوری اسلامی ایران در مجمع جهانی فقه اسلامی، خواستار ایجاد ساختار یک‌پارچه برای استنباط احکام در خصوص مسائل کودک شدند. 

وی خاطرنشان کرد: هدف از این ساختار، صرفاً استخراج احکام نیست، بلکه ترسیم چشم‌اندازی تمدنی است که جایگاه شایسته کودک را در فقه و اندیشه اسلامی بازمی‌گرداند.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی در ادامه ابراز امیدواری کرد که تدوین و توجه به این ساختار یک‌پارچه در قرارات مجمع جهانی فقه مصوب شود تا مورد استناد قرار گیرد. 

وی گفت: پیشنهاد می‌شود که این ساختار، به‌عنوان چارچوبی روشمند در تدوین نظریه و طراحی کاربردی، مبنای توصیه‌های این مجمع قرار گیرد.

نماینده مجلس خبرگان رهبری در خصوص شیوه استنباط از متون دینی در مسائل کودکان افزود: باید متون دینی را با توجه به فلسفه شریعت خواند، نه با برداشت‌های ظاهری و خشک. تا فقه کودک به سکوی تربیتی بدل شود و دروازه‌ای برای خیزش اخلاقی و ارزشی در جامعه بگشاید.

لازم به ذکر است که این اجلاس تا روز پنج‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

ارسال نظرات