رسالت علما در ریشه یابی تحولات فرهنگی اجتماعی

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین سیدی بنابی نماینده مجلس خبرگان رهبری در استان آذربایجان شرقی در آیین افتتاحیه اولین روز از سومین اجلاسیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری که صبح امروز در مجتمع فرهنگی یاروان حضرت مهدی (عج) قم برگزار شد با بزرگداشت مناسبت های پیش رو، اظهار داشت: در روزگاری که تحولات فرهنگی و اجتماعی کشور به صورتی فزآینده بر زیست بوم هویتی جامعه ما تأثیر می گذارد، بر عالمان دینی و نمایندگان مردم در نهادی همچون مجلس خبرگان رهبری است که با ریشه یابی این تحولات مسئولان، را به سمت بازتعریف اولویت ها رهنمون سازند.
وی با اشاره به تأکید امامین انقلاب بر نقش معلمان در جهت دهی جامعه، ابراز داشت: شکل گیری دانشگاه فرهنگیان در کشور اقدامی راهبردی برای تربیت مربیان شایسته به شمار می آید که نه تنها مسلط به دانش روز و مهارت های تربیتی، بلکه واجد روحیه انقلابی و دغدغه های فرهنگی نیز باشند. اما متاسفانه در سال های اخیر برخی نشانه های نگران کننده از سستی در فرآیند تربیت نیروی انسانی در این دانشگاه نمایان شده است.
نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: گزارش هایی از دانش آموختگان این دانشگاه در دست است که یا با آموزه های اعتقادی اسلامی بیگانه اند و یا از انگیزه لازم برای ایفای نقش تربیتی بی بهره اند. این مسئله به ویژه در مسائل اخیر کشور موجب نگرانی و دغدغه مندی خانواده ها شده است؛ در حالی که کشور ما بیش از هر زمان به معلمان مومن، اخلاق مدار، وطن دوست و متخصص نیاز دارد، متاسفانه روند جذب و پرورش در دانشگاه فرهنگیان از شرایط مناسب برخوردار نیست. از دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی تقاضا داریم بازنگری مناسب در این زمینه صورت گیرد؛ زیرا آینده تمدن ساز ایران اسلامی وابسته به همین معلمان است.
وی یکی از نگرانی های جدی نخبگان حوزه و عموم مردم متدین را وضعیت روز افزون بی حجابی و کاهش عفاف اجتماعی به ویژه در فضای عمومی شهرها خواند و تأکید کرد: وضعیت پوشش نه تنها از مؤلفه های فرهنگی کشور، بلکه از معیارهای امنیت اجتماعی و اخلاقی ما به شمار می آید. عفت و حیای زنان ما هر روز بیشتر از قبل مورد تهدید قرار می گیرد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری، سستی مسئولان در امر حجاب را موجب شتاب گیری روند بی حجابی دانست و اظهار داشت: تشویق به حجاب بسیار کم رنگ است و حتی در کلام برخی مسئولان دفاع از بدحجابی و بی حجابی بیشتر از گذشته نمایان می شود؛ به گونه ای که مسلمانان سایر کشورها به شدت نسبت به اسلامی بودن کشور ما به شک افتاده اند! آیا این وضعیت مناسب ام القرای جهان اسلام است؟ قانون حجاب از چرخه اجرا خارج شده و کسی مسئولیت عمل به آن را به عهده نمی گیرد. این روند ما را به ناکجا آباد ویرانگری خواهد برد.
وی تقویت نظارت میدانی و قضایی بر اجرای قانون عفاف و حجاب و حمایت از زنان محجبه، احیای فرهنگ عفاف از طریق آموزش خانواده و ایجاد فضای امن فرهنگی در دانشگاه ها و مراکز عمومی، حمایت از زنان و نقش آنان به عنوان همسر و مادر خانواده، گسترش اماکن و برنامه های فرهنگی دینی با مشارکت های مردم و نهادهای دولتی، تمرکز راهبردی بر حوزه های آموزش و پرورش، آموزش عالی، خانواده و محلات، شناسایی و بررسی آسیب های فرهنگی خاص برای تبیین راهکارهای پیشگیرانه و فعال سازی نخبگان فرهنگی، بسیج امامان جمعه و دانشجویان و طلاب دغدغه مند برای سامان دهی هر حوزه را از راهکارهای حل معضلات در این بخش برشمرد.
حجت الاسلام والمسلمین سیدی در پایان خاطر نشان کرد: متاسفانه در شرایط کنونی دغدغه اصلی بسیاری از مردم این است که آیا موفقیت در مذاکرات موجب گشایش اقتصادی خواهد شد یا نه. این موضوع ریشه در یک باور غلط دارد که به شرطی سازی اقتصاد منجر شده است. ریزش ناگهانی بازار سهام و ارز پس از انتشار اخبار مذاکرات نشان دهنده میزان تاثیرپذیری و وابستگی کشور به مذاکرات است که زمینه سوءاستفاده آمریکا را با انتشار اخبار جعلی و.. تبدیل بازار ایران به ابزاری برای اعمال فشار در مذاکرات فراهم می سازد. از تدابیر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) جلوگیری از شرطی سازی اقتصاد با روند مذاکرات است.