۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۴
کد خبر: ۷۸۰۱۷۳
فرماندار کاشان مطرح کرد؛

کاشان مرکز فرهنگ، تاریخ و شعر آیینی ایران است

کاشان مرکز فرهنگ، تاریخ و شعر آیینی ایران است
کاشان- فرماندار کاشان در نشست نوزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی، در سخنانی به تبیین جایگاه کاشان در حوزه فرهنگ، ادب و تمدن ایران پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، مجتبی راعی پیش از ظهر امروز در این نشست با اشاره به پیشینه تاریخی و ارزش‌های فرهنگی کاشان از این شهرستان به عنوان مهد تمدن، تاریخ، فرهنگ و هنر نام برد و گفت: شهری که در آن آثار تاریخی، مناره‌ها، مساجد کهن، بقاع متبرکه و اندیشه و هنر جایگاه برجسته‌ای دارند، نقش آن نیز در توسعه زبان و ادب فارسی بی‌نظیر است.

وی با اشاره به مشاهیر کاشان از جمله کمال‌الملک در عرصه هنر، محتشم کاشانی، فیض کاشانی و سهراب سپهری در حوزه شعر و ادب و خانواده‌های برجسته‌ای همچون ضرابی‌ها، غفاری‌ها و شیبانی‌ها اظهار داشت: کاشان از دیرباز یکی از کانون‌های مهم فرهنگی و مذهبی ایران بوده و نقش برجسته‌ای در گسترش شعر فارسی، آیینی و مرثیه سرایی داشته است.

راعی با تأکید بر تأثیر فرهنگی کاشان در دوره صفویه، اظهار داشت: این شهر به دلیل نزدیکی به پایتخت صفویه، اصفهان، به عنوان مرکز مکتب ادبی کاشان شناخته شده و شاعرانی، چون محتشم کاشانی، میراثی ماندگار از شعر آیینی و مرثیه خلق کرده‌اند.

فرماندار کاشان به اهمیت حفظ نسخه‌های خطی در این شهر پرداخت و با بیان اینکه کاشان یکی از مراکز مهم نگهداری نسخه‌های خطی اسلامی و فارسی در ایران است که با رتبه هشتم در کشور شناخته می‌شود، گفت: این نسخه‌ها بیانگر تلاش‌های ارزنده در حفظ میراث علمی و فرهنگی منطقه است./۱۳۰۷/

ارسال نظرات