گزارش کامل مراسم تجلیل از اساتید برگزیده جامعهالزهرا + عکس

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، در مراسم گرامیداشت مقام معلم که با حضور اساتید جامعهالزهرا سلاماللهعلیها در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، از اساتید نمونه و پیشکسوتان این مؤسسه علمیـحوزوی تجلیل به عمل آمد.
خانم برقعی در این مراسم با تبریک مناسبتهای فرخنده این ایام، از استاد شهید مرتضی مطهری به عنوان الگوی کامل معلمی یاد کرد و گفت: گرامیداشت مقام معلم فرصتی برای بازخوانی ویژگیهای تربیتی و علمی شهید مطهری و ترویج آن در فضای امروز آموزش است.
وی همچنین ضمن ابراز تأسف از حادثه دلخراش بندر شهید رجایی، برای جانباختگان طلب مغفرت و برای مصدومان آرزوی شفای عاجل نمود.
یادآوری یک خاطره معنوی برای پیوند با معارف اهل بیت علیهمالسلام
مدیر جامعهالزهرا سلاماللهعلیها با اشاره به حضور حضرت آیتالله کریمی جهرمی در این مراسم، گفت: «خوشبختانه فرصت مغتنمی فراهم شد تا از حضور و دیدگاههای آیت الله کریمی جهرمی در خصوص اجتهاد و مجتهدپروری بانوان بهرهمند شویم.
خانم برقعی با بیان خاطرهای از آیتالله العظمی مرعشی نجفی درباره محل قبر شریف حضرت زهرا سلاماللهعلیها، جایگاه معنوی حضرت معصومه سلاماللهعلیها را برجسته دانست و گفت: در این خاطره، امام معصوم با عبارت 'علیک بِکَریمه اهل البیت'، قم و مرقد حضرت معصومه را تجلیگاه نور حضرت زهرا سلاماللهعلیها دانستند. این پیوند باید ما را به یاد جایگاه شهر قم و مسئولیت خطیر ما در قبال آن بیندازد.
وی افزود: سؤال این است که ما که در جوار این بانوی کرامت هستیم، چندوقت یک بار به زیارت این بانوی کرامت می رویم؟ چند بار در روز از محضر ایشان و امام زمان علیه السلام اذن می گیریم تا امور تدریس، پژوهش، مشاوره، جلسه، برنامه ریزی، مدیریت و غیره را پیش بریم؟ چند بار قبل از کلاس هایمان ولو چند ثانیه توسل می کنیم تا حق سربازی را برای سربازان امام زمان، درست به جا آوریم؟
اولین ملاک دختر نمونه، همواره و پیوسته به یاد خدا بودن است
خانم برقعی با اشاره به روایت نبوی ««نِعْمَ الْوَلَدُ الْبَنَاتُ مُلْطِفَاتٌ مُجَهِّزَاتٌ مُونِسَاتٌ مُبَارَکَاتٌ مُفَلِّیَات (الکافی،ج۶، ص ۵)؛ دختران چه فرزندان خوبى هستند؛ با لطافت و مهربان، آماده به خدمترسانى، یار و غمخوار اعضاى خانواده، با برکت و علاقهمند به پاکیزگی»، دختران را فرزندان بابرکت، مهربان و همیار معرفی کرد و گفت: مربیگری برای این نسل از دختران یک نعمت بزرگ و فرصت تاریخی است که باید با شکرگزاری و دقت در مسیر آن گام برداریم.
وی با اشاره به دخترانی که مهمان ما در خانه حضرت زهرا سلاماللهعلیها هستند، خاطرنشان کرد: ما باید قدردان باشیم که خدای مهربان این نعمت را برایمان مقدر کرد که مادر، خواهر، دوست و معلم این تعداد دختر عزیز باشیم و آنها را برای اهداف دینی تربیت کنیم.
مدیر جامعهالزهرا سلاماللهعلیها در ادامه، بیان داشت: یک ویژگی مهم دختر نمونه که بایستی ابتدا خودمان ملتزم به آن باشیم، اولین ملاک دختر نمونه، همواره و پیوسته به یاد خدا بودن است.
وی افزود: خداوند متعال این صفت را از نشانههای مؤمنان راستین برشمرده و از آنان چنین تمجید میفرماید: «إِنَّ الْمُسْلِمینَ وَ الْمُسْلِماتِ وَ الْمُؤْمِنینَ وَ الْمُؤْمِناتِ ... و الذّاکرِینَ اللّه کَثیرا و الذّاکِرتِ اَعَد اللّه لَهُمَ مَغِفرهً و اَجرا عظیما[احزاب/۳۵]؛ مردان و زنان مسلمان و مردان و زنان باایمان ... و مردان و زنانی که خدا را فراوان یاد میکنند، خدا برای همه آنان آمرزش و پاداشی بزرگ فراهم ساخته است.»
برقعی، یکی از مهمترین ویژگیهای دختر نمونه را «ذکر کثیر» برشمرد و اضافه کرد: در این آیه که ۱۰ ویژگی زنان و دختران نمونه را بیان میفرماید، یکی از مهمترین آن ملاکها «ذکر کثیر» است. یعنی مؤمنان با یاد خدا در هر حال و در هر شرایط، پردههاى غفلت و بیخبری را از قلب خود کنار مىزنند، وسوسهها و همزات شیاطین را دور مىسازند و اگر لغزشى از آنان سر زده، فوراً در مقام جبران بر مىآیند تا از صراط مستقیم الهى فاصله نگیرند.
وی افزود: در آیه ۳۵ سوره احزاب، خداوند ذکر فراوان را از ویژگیهای مؤمنان واقعی معرفی میکند. ما نیز باید این ویژگی را در خود تقویت کنیم تا بتوانیم تأثیرگذارتر با نسل جوان ارتباط بگیریم.
مدیر جامعهالزهرا سلاماللهعلیها ادامه داد: ذکر خالی از فکر و عمل کافی نیست؛ بلکه باید ذکر، مقدمهای برای اندیشه و اندیشه، پایهای برای عمل باشد. تسبیح حضرت زهرا سلاماللهعلیها یکی از مصادیق این ذکر کثیر است.
وی خاطرنشان کرد: بعضى از مفسران گفتهاند: «ذکر کثیر» آن است که در حال قیام و قعود به هنگامى که به بستر مىرود یاد خدا کند؛ اما به هر حال ذکر نشانه فکر است و فکر مقدمه عمل، هدف هرگز ذکر خالى از فکر و عمل نیست (مجمع البیان ذیل آیه مورد بحث وتفسیر نمونه، ج۱۷، ص ۳۱۱).
پیشنهاد پژوهشی درباره معلمی در تراز انقلاب اسلامی
برقعی در ادامه و در بخش پایانی سخنان خود، بار دیگر پیشنهاد پژوهشی سالهای گذشته خود را مطرح کرد و گفت: ۱۰ عنوان در سال گذشته، مورد پیشنهاد و خواهش بنده برای پیگیری جدی تر از طرف معاونت آموزش و تربیت و اساتید بود که امیدوارم به خاطر داشته باشند.
وی بیان داشت: اگر اساتید یا مسئولان متولی پیگیری این امر، ۱۰ مورد را به یاد دارند به آیدی سلام مدیر ارسال فرمایند؛ سلام مدیر به نشانی @salammodier به صورت دائمی، پذیرای نظرات و پیشنهاد و انتقادها است.
مدیر جامعهالزهرا سلاماللهعلیها تصریح کرد: «ویژگیهای معلمی شهید مطهری» و «تطبیق آن را با شرایط امروز» و «دستیابی به صورتبندی جدیدی متناسب با دوره معاصر»، دغدغه علمی و پژوهشی دوسال گذشته بنده بود. اما بهتر دیدم با همکاری طلاب و اساتید، این مبحث انجام شود.
برقعی عنوان کرد: از اساتید محترم تقاضا دارم ویژگیهای معلمی شهید مطهری را با شرایط امروز تطبیق دهند و به بازتعریفی از الگوی معلم در تراز انقلاب اسلامی برسند.
وی افزود: این طرح باید با مشارکت طلاب و اساتید انجام شود تا نسل جدید بتواند با زبان امروز و در قالب نمایشگاهها، میزگردها و برنامههای علمی، این مفاهیم را بازنشر دهد.
همچنین خانم افتخار یوسفی نیز در این همایش، معلمان را پیشگامان عرصه علم و معنویت دانست و اظهار کرد: رفتار و عملکرد شما باید آنگونه باشد که شایسته یک الگوی نمونه است؛ چرا که شما پرچمداران علم و آگاهی هستید و مسیر تهذیب، تربیت و اخلاق را برای نسل آینده هموار میسازید.
وی با استناد به حدیثی از امام صادق علیهالسلام افزود: هزاران درود بر شما که توانستهاید مصداق این کلام نورانی باشید که فرمود: «مَن تَعَلَّمَ العِلمَ و عَمِلَ بِهِ و عَلَّمَ للّه ِ، دُعِیَ فی مَلَکوتِ السَّماواتِ عَظیما؛ هر که برای خدا علم بیاموزد و به آن عمل کند و به دیگران آموزش دهد، در ملکوت آسمانها به بزرگی یاد شود.»
وی با اشاره به نقش اثرگذار جامعهالزهرا سلاماللهعلیها در ترویج علوم اسلامی و تربیت بانوان فرهیخته، گفت: خداوند متعال را شاکریم که در محفل نورانی استادان فرهیخته جامعهالزهرا سلاماللهعلیها توفیق حضور یافتهایم و از سفره علم و معنویت شما بهرهمند شدهایم. امروز این مراسم، فرصتی برای تقدیر از تلاشهای خالصانه و بیوقفه شما عزیزان است.
معاون آموزش و تربیت جامعهالزهرا (س) ضمن اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب از این نهاد علمی با عنوان «پدیدهای بینظیر»، اظهار داشت: ارزیابی عملکرد چهلساله جامعهالزهرا (س) و این تعبیر والا، گواه روشنی بر اخلاص، توانمندی و تلاش مجدانه استادان، طلاب و مدیران این مجموعه ارزشمند است.
وی با تأکید بر لزوم استمرار این مسیر نورانی، افزود: ما هنوز با سطح مطلوب فاصله داریم و نیازمند عزم جدی، تلاش مضاعف و گامهای استوار برای طی مسیرهای نرفته هستیم. امروز باید با نگاهی نو، مسیر پیشرفت علمی و تربیتی را با سرعتی بیشتر دنبال کنیم.
یوسفی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و نقش ویژه جامعهالزهرا سلاماللهعلیها در این مسیر، گفت: بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب، فصل جدیدی از حرکت، تعهد و پیشرفت را برای ما گشوده است. تدوین بیانیه گام دوم جامعهالزهرا سلاماللهعلیها توسط مدیریت محترم مجموعه، با الهام از رهنمودهای معظمله، افقی روشن و الهامبخش پیش روی ما قرار داده است.
وی با تأکید بر نقش راهبردی استادان در تحقق اهداف تربیتی و اخلاقی جامعهالزهرا سلاماللهعلیها، افزود: شما اساتید، سکانداران و راهبران اصلی این مسیر هستید. حضور فعالتر شما و تلاش خالصانهتان برای رشد معنویت، اخلاق و بندگی در میان طلاب، ضرورتی انکارناپذیر است. باید با اخلاص، تقوا و توسل به خداوند متعال، این مسیر را ادامه دهیم.
یوسفی با گرامیداشت سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها و یادآوری جایگاه استاد شهید مرتضی مطهری، خاطرنشان کرد: بیایید در مسیر تدریس و آموزش، مصداق این کلام ماندگار شهید مطهری باشیم که فرمود: «من ستایشگر آن معلمی هستم که اندیشیدن را به من آموخت، نه اندیشهها را.»
وی ضمن آرزوی توفیق روزافزون، سلامتی و عاقبتبهخیری برای تمامی استادان، بار دیگر از زحمات آنان قدردانی کرد و تأکید نمود که تحقق اهداف بلند جامعهالزهرا سلاماللهعلیها، در گرو همفکری، همیاری و بهرهگیری از خرد جمعی استادان فرهیخته خواهد بود.
در ادامه دلنوشتهای تأثیرگذار از سرکار خانم کوثرالسادات المسیلینی، طلبه سطح دو جامعهالزهرا سلاماللهعلیها، قرائت شد.
این دلنوشته، با زبانی شاعرانه و نگاهی عرفانی، روایتی از ورود به مسیر طلبگی، انس با حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها و زندگی در فضای معنوی جامعهالزهرا سلاماللهعلیها است.
نویسنده با نثری سرشار از احساس و معنویت، تجربه زیستهاش را از حضور در فضای علمی ـ ایمانی حوزه عملیه خواهران بازگو کرده است؛ تجربهای که از خانه مادر آغاز و به عهدی عاشقانه با مسیر سربازی امام زمان عجّلاللهتعالیفرجهالشریف ختم میشود.
متن کامل این دلنوشته در ادامه آمده است:
کوچ کردم به دیار مردمانی از جنس ایمان،
آنجا که مردمانش توحید را از اخت الرضا میآموزند، آن هم در پس حجرههای فیضیه و شاید هم در خانه مادری...
راستی خانه مادر کجاست؟!...
از هرکه توانستم پرسیدم
گفتند باید اذن ورود را از دخترشان بگیری...؛ رفتم!
نامش معصومه بود! وچقدر شبیه مادر
مادر که زهرا باشد، باید هم دختری چون معصومه را انتظار داشت...
وارد حریم پر از نور کریمه شدم؛
محبت را در سفره گذاشته و خیلیها را سر سفرهاش نشانده بود، من هم سفره دلم را به سفره محبتش گره زدم و هرچه درآن بود را با او تقسیم کردم؛
اما او بیش از آنچه انتظار داشتم کریمه بود...
از میان سفره دل، غصههایم مال او شد و درعوض، من را مهمان خانه مادر کرد...
جامعه الزهرا سلاماللهعلیها، سال ۱۴۰۰
وارد خانه شدم، نامم را گذاشتند سرباز آقا...
سفرهای برایم پهن کردند به وسعت تاریخ...!
بر سر این سفره نامهای زیادی را شنیدم
شهید صدر
شهید اول...
گاهی خون دل میخوردیم از غربت آل طاها و گاهی هم جام عسل مینوشیدیم از میلاد نور چشمان زهرا...
و چه همسفرگانی داشتم؛
عاشق و دل داده مولا...
دلشان قرص بود به فاتح خیبر و غزوههای بدر و حنین اما چشمشان، مانده به در...
مانده به در... مانده به در
دعای هر روز و شبشان «اللّهُمَ عَجِّل لِوَلیِکَ الفَرَج» ...
سینهسوختگان این خانه را استاد میگفتند و مریدانشان را طلبه...
و همه در جستجوی او...
اویی که «له ما فی السماوات و ما فی الارض و ما بینهما» ...
ما، فرزندان این خانه،
سربازان آقا،
دل به سپاه آخرین بسته بودیم.
و در میان این میدان عشق،
اساتیدمان، ستونهای صبر و چراغهای هدایت بودند.
سجادههایشان، دفترهای تعلیم ما بود،
و تسبیحهایشان، دانهدانه، امید ظهور را بر لبانمان جاری میکرد
و ما،
در پرتو مهربانیشان،
در گرمای ایمانشان،
آموختیم که چگونه باید قامت راست کرد،
چگونه باید دل به طوفان زد،
و چگونه باید چون کوه،
تا رسیدن به صبح موعود،
ایستاد...
گفتنی است، در این مراسم، ۱۲ استاد نمونه، سه استاد پیشکسوت، یک مدیر گروه برتر و یک استاد تأثیرگذار از نگاه طلاب معرفی و تجلیل شدند.
در بخش اساتید نمونه، خانم نفیسه ارشادی از گروه علمی تبلیغ، خانم طیبه توکلی اسلامی از گروه تاریخ اسلام، آقای محمد جهانگیری از گروه مطالعات زن و خانواده، آقای محسن رئیسی از گروه تعلیم و تربیت، خانم فاطمه ژیان از گروه علوم حدیث و خانم افسانه سوری از گروه فقه و اصول مورد تجلیل قرار گرفتند.
خانم زهرا عاشوری از کارگروه قرآن، خانم رقیه عالمی از گروه تفسیر، خانم زکیه فلاح یخدانی از گروه کلام، خانم ربابه کریمی از گروه ادبیات عرب، خانم فاطمه سادات موسوی از مرکز زبان فارسی و آقای اکبر میرسپاه از گروه فلسفه به عنوان اساتید برگزیده معرفی شدند.
در بخش اساتید پیشکسوت نیز از خانم طاهره حسنزاده خیاط، خانم عذری حسینی بابوکانی و خانم ملیکه صالحی به پاس سالها تلاش علمی و آموزشی تجلیل شد.
همچنین در این مراسم، حجتالاسلام و المسلمین سید حسین شفیعی دارابی، مدیر گروه تفسیر و علوم قرآن، به عنوان مدیر گروه برتر انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفت.
در بخش دیگری از برنامه و بر اساس نظرسنجی صورت گرفته از طلاب، خانم رقیه ربیعی به عنوان استاد تأثیرگذار از نگاه طلاب معرفی شد.
این مراسم با هدف ارج نهادن به مقام والای معلم و گرامیداشت تلاشهای علمی و فرهنگی اساتید، در فضایی صمیمی و با حضور گسترده استادان و طلاب برگزار شد.