چرا اوکراین توافق صلح ترامپ را نمیپذیرد؟

اوکراین با وجود قرار داشتن در موقعیت تدافعی، همچنان توانایی حفظ خطوط دفاعی خود را دارد و به گزارش نشنال اینترست بعید است شرایط تحقیرآمیز صلح را بپذیرد، زیرا موقعیتش در میدان جنگ هنوز آنقدر وخیم نشده است که مجبور به عقبنشینی سیاسی شود.
مذاکرات صلح میان اوکراین و روسیه با میانجیگری آمریکا ادامه دارد. نشنال اینترست گزارش کرده است که واشنگتن پیشنهادی به کییف ارائه داده که شامل شناسایی رسمی کریمه بهعنوان قلمرو روسیه و پذیرش کنترل روسیه بر مناطق اشغالی در جنوب و شرق اوکراین است.
اگرچه در این پیشنهاد به اوکراین اجازه داده میشود ارتش خود را در سطح فعلی حفظ کند، اما به گزارش نشنال اینترست این طرح عملاً بخش زیادی از دستاوردهای نظامی روسیه را تثبیت میکند و تضمینی برای توقف تجاوزات آینده مسکو در آن وجود ندارد.
مؤسسه مطالعات جنگ نیز در ارزیابی خود از این طرح که نشنال اینترست به آن اشاره کرده، تأکید دارد که این پیشنهاد بیش از آنکه برای صلح پایدار باشد، به دنبال تحقق منافع اقتصادی و سیاسی دولت ترامپ در قبال روسیه است.
پذیرش از دست دادن کریمه برای اوکراین یک شکست سیاسی و ملی بزرگ محسوب میشود. نشنال اینترست گزارش داده که کییف همچنان کریمه را بخش جداییناپذیر خاک خود میداند و بر بازپسگیری آن تأکید دارد.
در سال ۲۰۱۴، با آغاز بحران پس از انقلاب میدان، روسیه با اعزام نیروهای ویژه کنترل کریمه را به دست گرفت و پس از برگزاری یک همهپرسی، این شبهجزیره را ضمیمه خاک خود کرد.
در جنگ فعلی نیز روسیه از کریمه بهعنوان پایگاه اصلی برای عملیات نظامی در جنوب اوکراین استفاده میکند و ایجاد پل زمینی از طریق سواحل دریای آزوف یکی از اهداف کلیدی مسکو بوده است.
اوکراین در تابستان ۲۰۲۳ تلاش کرد با یک ضدحمله گسترده مناطق جنوبی را بازپس بگیرد، اما نشنال اینترست گزارش کرده است که وجود استحکامات سنگین روسیه و میدانهای مین گسترده، باعث شکست این عملیات شد و از آن زمان، ارتش اوکراین نتوانسته موقعیتی برای تهدید کریمه ایجاد کند.