چرا تجربه اضطراب و استرس در زنان افزایش یافته است؟
اختلالات اضطرابی یکی از شایعترین مشکلات سلامت روان در سراسر جهان است، اما آخرین تحقیقات نشان میدهند که زنان بیشتر از مردان تحت تاثیر قرار میگیرند.
بر اساس مطالعات متعدد، در حالی که اضطراب همیشه در جامعه وجود داشته است، شیوع آن در بین زنان طی چند دهه گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
زندگی مدرن چالشهای منحصر به فردی را برای زنان ایجاد میکند، از فشارهای کاری و مسئولیتهای خانوادگی گرفته تا انتظارات اجتماعی و فشارهای دیجیتالی. علاوه بر این، عواملی مانند تغییرات هورمونی، شرطی شدن در دوران کودکی و حتی استعداد ژنتیکی به سطوح بالاتر اضطراب در زنان دامن میزند.
در گزارش مفصلی که توسط وب سایت آمریکایی روانشناسی تودی منتشر شد، تلاش شده تا دلایل افزایش اضطراب در میان زنان و راههای ممکن برای غلبه بر آن شناسایی شود، به گونهای که این گزارش نشان میدهد اضطراب در میان زنان صرفاً نتیجه درگیریهای شخصی نیست؛ بلکه عمیقاً ریشه در تأثیرات بیولوژیکی، روانی و اجتماعی دارد.
بر اساس این گزارش، دلایل افزایش اضطراب در زنان شامل تأثیرات بیولوژیکی و هورمونی است؛ زیرا بدن زنان در طول زندگی در معرض نوسانات عمده هورمونی است که بر خلق و خو و تنظیم احساسات آن ها تأثیر میگذارد. همچنین بلوغ در دختران به دلیل سطوح بالای استروژن و پروژسترون در دوران نوجوانی میتواند منجر به افزایش حساسیت به استرس و اضطراب شود و زنان جوان را مستعد ابتلا به اختلالات اضطرابی کند.
همچنین بارداری و زایمان نیز با تغییرات هورمونی همراه بوده که میتواند منجر به اضطراب و حتی اختلالات اضطرابی پس از زایمان شود. تازه مادران اغلب در مورد امنیت فرزندانشان، نقش آن ها به عنوان مادر و قضاوت بالقوه دیگران اضطراب بیشتری را تجربه میکنند.
همچنین یائسگی، به دلیل کاهش سطح استروژن با افزایش اضطراب، نوسانات خلقی و حتی حملات پانیک مرتبط است.
این گزارش میگوید که این تغییرات بیولوژیکی به این معناست که زنان اضطراب را متفاوت از مردان تجربه میکنند و اغلب به رویکردی حساس به جنسیت برای درمان و مدیریت نیاز دارند.
در مورد این که چگونه زنان میتوانند اضطراب را درمان و مدیریت کنند، این گزارش نشان میدهد: اگرچه اضطراب گسترده است، اما میتوان با ایجاد تغییر در سبک زندگی، جستجوی حمایت و تغییر دیدگاهها، آن را مدیریت کرد. زنان میتوانند اضطراب را کاهش دهند و دوباره احساس کنترل بر زندگی خود را به دست آورند.
برخی از اقداماتی که میتواند اضطراب را در زنان کاهش دهد، شامل اولویت دادن به خودمراقبتی بدون احساس گناه است. تمرین تمرکز حواس و مدیتیشن برای آرام کردن سیستم عصبی، داشتن دفترچهای برای بیان و پردازش احساسات، درگیر شدن در سرگرمیهایی که باعث شادی و آرامش میشود و استراحت کردن بدون احساس گناه.
یکی از راههای درمان اضطراب این است که به دنبال کمک حرفهای باشید.
این گزارش همچنین توصیه میکند که زنان برای غلبه بر اضطراب به فعالیت بدنی بپردازند؛ زیرا ورزش ابزاری قدرتمند برای مدیریت اضطراب، ترشح اندورفین و کاهش سطح کورتیزول است.