امر به معروف و نهی از منکر رکن اصلی جامعه پردازی است
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله کعبی پیش از ظهر امروز در دیدار فعالین امر به معروف و نهی از منکر قم ضمن تاکید بر جایگاه مهم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی گفت: امر به معروف و نهی از منکر یک فریضه تشکیلاتی است و با تقسیم کار و توزیع نقش باید انجام شود. درسایه انجام این فریضه، جامعه اسلامی قوی میشود و به یک جامعه الگو تبدیل می شود.
وی ادامه داد: این فریضه رکن اصلی جامعه پردازی است و به معنی حکمرانی مردمی بر پایه باورها و ارزشهای اسلامی است که ترک آن باعث از بین رفتن امید و انسجام اجتماعی و موجب ضعف و براندازی میشود. رسول اکرم (ص) پیوسته تاکید می کرد اگر وظیفه امر به معروف به دیگران واسپاری شود و افراد از انجام آن شانه خالی کنند، جامعه به هلاکت میرسد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری امر به معروف و نهی از منکر را کلید پیروزی و گشایش و حل مشکلات جامعه دانست و اظهار داشت: پیشگیری مهمتر از مقابله با منکر بعد از وقوع آن است؛ مثل همان قاعدهای که دربهداشت میگویند «پیشگیری بهتراز درمان»؛ برای پیشگیری باید به زیرساختهای امر به معروف توجه کنیم که شامل چند مورد است.
آیت الله کعبی بر ضرورت این رویکرد در ساختارهای مختلف اجتماعی تاکید کرد و گفت: اصلاح آموزش و پرورش و دانشگاهها، برگزاری دورههای آموزشی و تبلیغی و تقویت پژوهش برای مهارتهای امر به معروف و کارهای تربیتی برای دختران و پسران، حکمرانی فضای مجازی، محتواسازی فرهنگی و تولید فکر از جمله الزامات است.
وی افزود: در این زمینه سیاست توسعه اقدامات ایجابی و آگاهی بخشی، تاکید بر رویکرد پیشگیرانه در زمینه آسیبهای اجتماعی، توسعه سواد رسانهای عمومی، همافزایی و اشتراکگذاری دادههای معتبر باید در پیش گرفته شود.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در پایان اظهار داشت: نظام باید حامی و تسهیلگر نظارتهای مردمی شود؛ البته عرصههای امر به معروف و نهی از منکر فقط حجاب و عفاف نیست؛ مقابله با فساد اداری، توانمندسازی های اجتماعی و مسائل خانواده و جمعیت، تشویق جوانان به ازدواج و فرزند آوری، فضای مجازی، محیط زیست، حقوق شهروندی، فرهنگ و هنر و رسانه، گردشگری و بهرهوری انرژی، اشتغال، بانک و بیمه هم عرصههای امر به معروف و نهی از منکر است.