نقش علامه مصباح در تحول علوم انسانی بی نظیر و منحصر بفرد است
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله محمود رجبی در آیین نکوداشت علامه مصباح یزدی که چهارشنبه شب با حضور اساتید، علما، شخصیت ها و طلاب و روحانیون در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد، با اشاره به کلام رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه بزرگداشت جناب آقای مصباح یکی از واجبات حوزه، روحانیت و مسئولین نظام است، اظهار داشت: به تعبیر رهبر معظم انقلاب بزرگداشت علامه با بزرگداشت راه و اندیشه علامه محقق می شود.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با تاکید براینکه حق علامه مصباح به حوزه علمیه بسیار زیاد است، ابراز کرد: نظر علامه این بود که حوزه علمیه متناسب با تحولات جهان حرکت کند و نیاز به تربیت اخلاقی طلاب وجود دارد.
آیت الله رجبی با تاکید بر اینکه باید همه شؤون نظام اسلامی بر اساس تعالیم اسلامی باشد، تصریح کرد: تئوریسین فتنه ۸۸ گفت خروجی علوم انسانی دانشگاه ها چیزی جز این نبود؛ رسالت و وظیفه اصلی حوزه های علمیه پاسخگویی به نیازها و شبهات جامعه است.
تاثیر علامه مصباح در تحول علوم انسانی بر اساس آموزه های دینی
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به اقدامات علامه مصباح برای اسلامی سازی علوم انسانی، اظهار داشت: علامه برنامه روزآمد و کارآمد علوم حوزوی را تدوین کرد که مورد حمایت و پیگیری امام خمینی(ره) بود؛ بعد انقلاب دانشگاه ها سنگرهایی برای توطئه علیه نظام بودند که بازسازی علوم اسلامی برعهده حوزه علمیه قرار گرفت.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به طرح علامه مصباح برای بازسازي علوم انسانی، گفت: اگر اقدام علامه نبود آبروی حوزه می رفت، علامه یک دوره معارف اسلامی را برای اساتید دانشگاه تدریس کرد و از آنان امتحان گرفت و یکی از اساتیدی که دایره المعارف علوم انسانی نوشت از این اقدام علامه تقدیر کرد.
آیت الله رجبی با اشاره با کارشکنیهای کسانی که مخالف اسلامی سازی علوم انسانی بودند، گفت: هر استادی که در حوزه علوم اسلامی انسانی کار کند وام دار علامه است، علامه تعدادی از فضلای مومن را برای آشنایی با علوم غربی به خارج اعزام و در عرصه بین الملل نظام اسلامی را سربلند کرد.
سند تحول علوم انسانی اسلامی توسط مرحوم علامه تدوین شد
استاد سطوح عالی حوزه علمیه با بیان غنای حوزه علمیه از نظر اساتید علوم انسانی اسلامی، تصریح کرد: سند تولید علوم انسانی اسلامی توسط علامه مصباح تدوین شد، آثار علامه مصباح در عرصه های مختلف تحول ایجاد کرد و اولین کسی که در فلسفه اخلاق ورود پیدا کرد علامه مصباح بود.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به آثاری که علامه در حوزه علوم انسانی نوشته است، افزود: بدون هیچ مبالغه ای نقش علامه مصباح بی نظیر و منحصر به فرد است؛ علامه سال ها قبل از تشکیل مرکز مدیریت حوزه علمیه برنامه نوشتند و هنوز بیانات ایشان در مورد حوزه تازه است.
آیت الله رجبی با تاکید بر اینکه علامه بهترین الگو برای اخلاق و بصیرت بود، ابراز کرد: علامه مصباح در حوزه اخلاق باب جدیدی گشود، نیروهای مورد تربیت علامه از لحاظ علمی و اخلاقی مورد تاکید هستند و بسیاری از آنها نقش های کلیدی در نظام جمهوری اسلامی دارند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه علامه در هر حوزه ای که وارد شد به عنوان یک جبهه نگاه می کرد، گفت: علامه با حفظ کرامت انسانی کارها را انجام داد و از هیچ کسی هیچ چشمداشتی نداشت و تا رسیدن به نتیجه در برابر همه ناملایمات ایستادگی کرد و حتی در حال بیماری راه را ادامه داد.