۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۱
کد خبر: ۷۷۱۶۸۳

همکاری وزارت آموزش و پرورش با دانشگاه علوم اسلامی رضوی برای ارتقای تربیت نیروی انسانی در کشور

همکاری وزارت آموزش و پرورش با دانشگاه علوم اسلامی رضوی برای ارتقای تربیت نیروی انسانی در کشور
وزیر آموزش و پرورش از فرصت‌های جدید همکاری میان وزارت و دانشگاه رضوی برای تقویت نظام تربیتی و آموزشی کشور سخن گفت و با تأکید بر اهمیت بهره‌برداری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی این نهاد، از طرح‌های مشترک برای تربیت نیروی انسانی متخصص و به‌روز در حوزه آموزش و پرورش خبر داد
 
 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان، دکتر کاظمی، وزیر آموزش و پرورش و دانش آموخته دانشگاه رضوی در پایان مراسم اختتامیه همایش دو روزه دانش اموختگان رضوی، سفیران وحدت حوزه و دانشگاه در جمع خبرنگاران بر لزوم تقویت ارتباطات و همکاری‌های علمی و تربیتی بین وزارت آموزش و پرورش و این دانشگاه تأکید کرد.

وی افزود: دانشگاه علوم اسلامی رضوی می‌تواند با توجه به ظرفیت‌های علمی و تربیتی خود نقش مؤثری در ارتقاء کیفیت آموزش و پرورش کشور ایفا کند.

دکتر کاظمی با اشاره به اهداف کلان دانشگاه علوم اسلامی رضوی در زمینه تربیت نیروی انسانی متخصص و آگاه به مسائل روز کشور، گفت: یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های این دانشگاه، تأثیرگذاری در حوزه تعلیم و تربیت کشور است. در این راستا، ما آمادگی داریم تا از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی این دانشگاه، به ویژه در بخش‌ تألیف کتاب‌های درسی و تولید محتوای آموزشی، بهره‌برداری کنیم.

وزیر آموزش و پرورش بیان داشت: دانشگاه علوم اسلامی رضوی می‌تواند در تربیت نیروی انسانی متخصص برای وزارت آموزش و پرورش نقش کلیدی داشته باشد از آنجایی که فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در زمینه‌های علمی و اجرایی کشور جایگاه ویژه‌ای دارند، می‌توانند به‌عنوان یکی از سرمایه‌های ارزشمند این دانشگاه در تقویت برنامه‌های آموزشی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش مشارکت کنند.

وی  به نیاز مبرم آموزش و پرورش به ارتقاء ارتباطات با فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: فارغ‌التحصیلان دانشگاه علوم اسلامی رضوی می‌توانند با همکاری‌های علمی و اجرایی خود، دانشگاه را به‌روز کنند و زمینه‌های توسعه و پیشرفت را در آموزش و پرورش فراهم سازند. ما باید به شکلی مؤثرتر این ارتباطات را تقویت کرده و از این ظرفیت‌ها به نحو احسن استفاده کنیم.

دکتر کاظمی به چالش‌هایی همچون کمبود فضای آموزشی و نیروی انسانی در کشور اشاره کرد و بیان داشت: این مشکلات به‌ویژه در برخی استان‌ها همچنان به‌طور جدی وجود دارند وبا توجه به رشد سریع جمعیت دانش‌آموزی که از حدود ۱۲ میلیون نفر در سال ۱۳۹۲ به ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در حال حاضر رسیده است، آموزش و پرورش با کمبود فضاهای آموزشی روبرو است.

وی افزود: اگرچه به دلیل رشد جمعیت دانش‌آموزی، نیاز به کلاس‌های آموزشی جدید و افزایش فضاهای آموزشی بیشتر احساس می‌شود، اما شرایط اقتصادی کشور و محدودیت‌های اعتباری در حوزه عمرانی، ساخت مدارس جدید را با چالش مواجه کرده است.

وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: وزارتخانه تلاش کرده است با استفاده از ظرفیت خیرین و مشارکت‌های مردمی، این مشکلات را تا حد ممکن حل کند، و در مهر سال گذشته، نزدیک به ۱۷۰۰ پروژه آموزشی در سطح کشور به بهره‌برداری رسید که از این میان، استان خراسان رضوی در اجرای پروژه‌های مدرسه‌سازی با مشارکت خیرین، موفقیت‌های چشمگیری داشته است.

دکترکاظمی با اشاره به طرح «مولدسازی» بیان داشت: این طرح در استان‌های مختلف، از جمله خراسان رضوی، برای ساخت مدارس جدید به اجرا درآمده است، در این روش، دارایی‌های غیرمولد آموزش و پرورش به‌طور مؤثر در جهت ساخت مدارس و فضاهای آموزشی جدید مورد استفاده قرار گرفته است.

آینده نظام آموزشی و چالش‌های نیروی انسانی

وزیر آموزش و پرورش  به آینده جمعیت دانش‌آموزی کشور و چالش‌های احتمالی پیش‌رو اشاره  و پیش‌بینی کرد: در افق سال ۱۴۰۸، جمعیت دانش‌آموزی کشور کاهش خواهد یافت و در این شرایط، وزارت آموزش و پرورش باید با دقت و تدبیر بیشتری نسبت به مدیریت نیروی انسانی اقدام کند.

وی افزود: برخی از بحران‌ها مانند بحران نیروی انسانی مازاد در آینده می‌تواند حتی از بحران کمبود نیروی انسانی پیچیده‌تر و دشوارتر باشد، به همین دلیل باید پیش از وقوع بحران‌ها، تدابیر لازم را اتخاذ کرده و از مازاد نیروی انسانی به بهترین نحو استفاده کنیم.

دکترکاظمی در پایان سخنان خود بر اهمیت توسعه همکاری‌ها و تعاملات بین وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه‌های معتبر مانند دانشگاه علوم اسلامی رضوی تأکید کرد و گفت: این همکاری‌ها می‌تواند در زمینه‌های علمی، پژوهشی و تربیتی منجر به تحول اساسی در نظام آموزشی کشور شود./933/

جواد رستمی
ارسال نظرات