۰۷ تير ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۹
کد خبر: ۷۶۰۳۹۹

رئیس‌جمهوری که الگوی روسای‌جمهور بعد از خود است

رئیس‌جمهوری که الگوی روسای‌جمهور بعد از خود است
به مناسبت چهلمین روز شهادت آیت‌الله رئیسی نگاهی به دستاورد‌های دولت او داشته‌ایم.

۳۰ اردیبهشت بود که که اتفاقی دردناک ایران را عزادار کرد. آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی که با حضور در محل احداث سد مشترک قیز قلعه‌سی در نقطه صفر مرزی و بر روی رودخانه ارس، به همراه الهام علی‌اف از بخش‌های مختلف این سد دیدن کردند پس از پایان این دیدار در حالی که با بالگرد در حال طی مسیر از سد خداآفرین بود در نزدیکی روستای اوزی ورزقان در استان آذربایجان شرقی سقوط کرد که بر اثر این حادثه آیت‌الله رئیسی، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، آیت‌الله محمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه و امام جمعه تبریز، مالک رحمتی استاندار آذربایجان‌شرقی، سید مهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت از رئیس‌جمهور، سرهنگ خلبان سید طاهر مصطفوی، سرهنگ خلبان محسن دریانوش و سرگرد بهروز قدیمی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

ساعات اولیه صبح ۳۱ اردیبهشت لاشه بالگرد رئیس‌جمهور پیدا شد و اخبار سراسر جهان به این اتفاق دردناک اختصاص یافت.

رئیس‌جمهوری که الگوی روسای جمهور بعد از خود است

دستور برگزاری انتخابات 

پس از این واقعه رهبر انقلاب در پیامی نوشتند: با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخِ درگذشتِ شهادت گونه‌ی عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادم‌الرضا علیه السلام جناب حجة‌الاسلام والمسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان الله علیهم را دریافت کردم.

رئیس‌جمهوری که الگوی روسای جمهور بعد از خود است

این حادثه‌ی ناگوار در اثنای یک تلاش خدمت‌رسانی اتفاق افتاد؛ همه‌ی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بی‌وقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد.

رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت. در این حادثه‌ی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمی‌شد.

در این حادثه‌ی سنگین شخصیت‌های برجسته‌ئی مانند حجةالاسلام آل هاشم امام جمعه‌ی محبوب و معتبر تبریز، جناب آقای امیرعبداللهیان وزیر خارجه‌ی مجاهد و فعال، جناب آقای مالک رحمتی استاندار انقلابی و متدین آذربایجان شرقی و گروه پروازی و دیگر همراهان نیز به رحمت الهی پیوستند.

اینجانب پنج روز عزای عمومی اعلام می‌کنم و به ملت عزیز ایران تسلیت می‌گویم. جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوه‌ی مجریه قرار می‌گیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.
 
در پایان تسلیت صمیمی خود را به مادر گرامی جناب آقای رئیسی و همسر فاضل و بزرگوار ایشان و دیگر بازماندگان رئیس جمهور و خانواده‌های محترم همراهان بویژه والد ماجد جناب آقای آل هاشم معروض می‌دارم و صبر و تسلای آنان و رحمت الهی برای درگذشتگان را مسألت می‌کنم.

بدرقه باشکوه رئیس‌جمهور و همراهانش

مراسم تشییع پیکر رئیس‌جمهور و همراهانش در شهر‌های تبریز، قم، تهران، بیرجند و مشهد برگزار شد و مردم قدرشناس و ولایی کشورمان بدرقه‌ای باشکوه با رئیس‌جمهور داشتند.

در دوم خرداد در سالن اجلاس سران تهران مراسم ادای احترام به رئیس‌جمهور شهید برگزار شد که ۶۸ تن از سران، مقامات ارشد کشور‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در آن شرکت کردند.

امیر قطر، رهبر ملی ترکمنستان، روسای جمهور تونس و تاجیکستان، نخست وزیران عراق، پاکستان، ارمنستان، آذربایجان و سوریه، روسای مجالس لبنان، الجزایر، قزاقستان، مالی، اتیوپی، دومای روسیه و روسای مجلس قانون‌گذاری و مجلس عالی ازبکستان، معاونین روسای جمهور ترکیه و هند و معاونین نخست وزیران قرقیزستان، ارمنستان، چین، افغانستان و صربستان از جمله مقامات ارشدی هستند که با حضور در محل سالن اجلاس سران تهران و عرض تسلیت به سرپرست ریاست جمهوری، به مقام شهید دکتر سید ابراهیم رئیسی و یاران شهیدش ادای احترام کردند.

همچنین وزرای امور خارجه لبنان، مصر، تونس، عربستان سعودی، کویت، ازبکستان، تاجیکستان، بلاروس، ارمنستان، آذربایجان، سریلانکا، افغانستان، پاکستان، ونزوئلا و ترکیه، وزیر مشاور در امور نخست وزیری اردن، وزیر مدیریت منطقه‌ای و زیرساخت ارمنستان، وزیر کشاورزی و امنیت غذایی مالزی، وزیر امور مجاهدان الجزایر، وزیر مشاور در امور توسعه روستایی سریلانکا، وزیر بازرگانی پاکستان، وزیر کشور پاکستان، وزیر اطلاع‌رسانی و تبلیغات پاکستان، وزیر فرهنگ و میراث ملی پاکستان، عضو کابینه صربستان، وزیر مشاور ریاست جمهوری نیکاراگوئه، وزیر شهرسازی دولت‌های محلی و خدمات عمومی مالدیو به عنوان فرستاده ویژه رئیس جمهور، وزیر اوقاف و امور دینی عمان به عنوان فرستاده ویژه سلطان، وزیر مشاور صربستان و وزیر مشاور امارات نیز از دیگر مقامات خارجی حاضر در این مراسم بودند که به مقام والای رئیس جمهور شهید کشورمان ادای احترام کردند.

نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان، ۳ نفر از نمایندگان پارلمان آذربایجان، ۲ نفر از نمایندگان پارلمان ترکیه از حزب سعادت، رئیس و نایب رئیس مجلس اعلای اسلامی اتیوپی، دبیرکل سازمان همکاری شانگهای و دبیرکل کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا (سیکا)، رئیس حکومت اقلیم کردستان عراق، سخنگو و رئیس هیئت مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن و فرستاده ویژه سنگاپور نیز ضمن عرض تسلیت به سرپرست ریاست جمهوری، به مقام شهید دکتر رئیسی و همراهانش ادای احترام کرده و یاد آنان را گرامی داشتند.

دستاوردهای دولت سیزدهم

رشد قابل توجه ذخایر استراتژیک کالا‌های اساسی از ۳۵ روز به شش ماه، رکوردشکنی ریلی و بهره‌برداری ۴۸۱ کیلومتر خط آهن، نوسازی و توسعه ۳۹۴۱ دستگاه ناوگان ریلی، افزایش قابل توجه رشد اقتصادی از ۰۵/۲ درصد به بیش از ۶ درصد، افزایش حدود ۳۵ درصدی تجارت خارجی، کاهش ادامه‌دار نرخ تورم از ۴۳.۷ درصد به ۳۰.۹ درصد، کاهش رشد نقدینگی از ۴۰.۶ درصد به ۲۴.۳ درصد، کاهش نرخ بیکاری از ۹.۶ به رک. رد تاریخی ۷.۶ درصد، بازپرداخت ۴۴۳ هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق مالی منتشر شده در دولت قبل، افزایش میانگین سالانه ۸۳ درصدی یارانه نقدی و غیرنقدی، افزایش متوسط سالانه ۳۹ درصدی حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان، رشد بیش از ۲۶۳ درصدی ارزش داروی تولید داخل، احیای ۸۷۷۰ واحد تولیدی راکد و اتمام هزاران طرح نیمه‌تمام و متوقف مانده، بهره‌برداری از ۱۲۰۰ پروژه عمرانی بزرگ و کوچک بهع ارزش ۵۰۰ هزار میلیارد تومان، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای جلوگیری از هدررفت ده‌ها میلیارد دلار ارز ترجیحی، اتصال اینترنت هفت هزار روستا، ساخت و تکمیل حدود هفت هزار مدرسه در روستا‌ها و مناطق کم‌برخوردار، احداق ۹ هزار مگاروات ظرفیت جدید نیروگاهی برق، رفع ممنوعیت واردات خودرو پس از چهار سال، موافقت‌نامه جامع همکاری‌های ۲۰ ساله ایران و روسیه، سوآپ گازی ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان پس از توقف پنج ساله، افزایش قابل توجه حجم صادرات غیرنفتی به بیش از ۱۳۶ میلیون تن به ارزش حدود ۵۰ میلیارد دلار، راه‌اندازی کریدور شمال-جنوب با هدف ترانزیت ۵۰ میلیون تنی ئ درآمد ۵۰ میلیارد دلاری، افزایش صادرات تسلیحات ایران به جهان به‌ویژه در چهار بخش پهپادی، موشکی، هوایی و دریایی، احداث و افتتاح ۲۵۰۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی، اخذ مالیات از دانه درشت‌ها با مالیات‌ستانی هوشمند، افزایش تولید نیروگاهیس حرارتی و رفع مشکل خاموشی برق منازل مسکونی، احیا و توسعه صنعت فضایی با سی ماهواره در دست ساخت و ۱۱ پرتاب و تثبیت ماهواره، انجام پروژه سدسازی اومااویا در سریلانکا به‌عنوان نماد توان صارات خدمات فنی مهندسی ایران ازجمله دستاوردهای دولت شهید رئیسی است.

دولتی که اکثر نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم می‌گویند می‌خواهند ادامه‌دهنده دولت رئیسی باشند.

امروز چهلمین روز شهادت آیت‌الله رئیسی و همراهانش است که با شهادت آیت‌الله بهشتی و یارانش همزمان است. شهادت آیت‌الله رئیسی باعث شد تا انتخابات زودهنگام برگزار شود آن هم در حالی که کشور در شوک از دست دادن رئیس‌جمهور بود. با این شرایط هیچ خللی در اداره کشور ایجاد نشد و تمام دستگاه‌های مرتبط با امر انتخابات ظرف دو هفته اقدام به برگزاری انتخابات کردند تا هرچه سریع‌تر رئیس قوه مجریه مشخص شود. 

تدارکات صداوسیما برای انتخابات

یکی از دستگاه‌های مربوط به امر انتخابات صداوسیما است که تدارکات ویژه‌ای برای انتخابات ریاست جمهوری داشت.

محمدصالح مفتاح دبیر ستاد انتخابات صداوسیما درباره زمان کم آمادگی برای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم اظهار کرد: کاری که همیشه در یک سال انجام می‌شد در یک مدت کوتاه دو هفته‌ای انجام شد. الحمدالله سازمان صداوسیما با موفقیت از این آزمون بیرون درآمد. 

رئیس‌جمهوری که الگوی روسای جمهور بعد از خود است

وی ادامه داد: تدوین سند راهبردی و نقشه راه انتخابات، طراحی برنامه‌های جدید و جبران مشکلاتی که بابت انتخابات زودهنگام داشتیم ازجمله اقدامات رسانه ملی بود همچنین با توجه به اینکه نامزد‌ها فرصت سفر استانی را نداشتند، اما آن را برای نامزد‌ها فراهم کردیم. 

مفتاح تصریح کرد: فرصت تبلیغات در گذشته ۲۰ روز بود، اما در این انتخابات ۱۵ روز بود البته از برنامه‌های سازمان کم نشد و ابتکار میزگرد‌ها موثر بود و از لحاظ جذابیت تنه به تنه مناظره می‌زد.

ارسال نظرات