دیجیتالی شدن کتابها باعث انهدام اثر کاغذی نمیشود
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، محمدصادق علیزاده، روزنامهنگار و پژوهشگر حوزه کتاب به تاریخ وسایل ارتباط جمعی اشاره کرد و گفت: ابتدای قرن بیستم، سینما بسیار پرمخاطب بود. از اواسط این قرن تلویزیون آرام آرام میان خانوادهها جا باز کرد؛ با این حال سینما جایگاه خود را حفظ کرد و حذف نشد. حتی زمانی که فضای سایبر توسعه پیدا کرد، تلویزیون و رادیو جایگاه خود را از دست ندادند.
وی با اشاره به این که هر امکاناتی در هر زمینهای بعد از مدتی جایگاه خودش را پیدا میکند، ادامه داد: تاریخ به ما نشان میدهد که هرگاه ابزار جدیدی در حوزه رسانه و ارتباطات به توانمندی بشر اضافه میشود، به این معنا نیست که ابزارها و امکانات قبلی به طور کامل حذف شوند.
این کارشناس حوزه کتاب، پیدایش فضای مجازی، امکانات و توانمندیهایی را که در حوزه دیجیتال به وجود آمده، باعث انهدام نسخه کاغذی کتاب ندانسته و افزود: رفتارشناسی بشر و جامعه انسانی با تکنولوژیهای ارتباطی مهم است. وقتی پدیده ارتباطی وارد زندگی بشر میشود، پس از مدتی با تأخیر به ایران آمده و موج قابل توجهی از مراجعه به آن امکانات ارتباطی و رسانه جدید را در کشور ایجاد میکند.