۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۳
کد خبر: ۷۵۰۱۷۰

گزارشی از کمیته علمی همایش بین‌المللی چالش های هویت زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی

گزارشی از کمیته علمی همایش بین‌المللی چالش های هویت زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی
خانم میانجی در نشست خبری با اصحاب رسانه گزارشی از کمیته علمی همایش بین‌المللی چالش های هویت زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، خانم نسرین میانجی جانشین دبیر علمی همایش بین‌المللی چالش های هویت زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی در نشست خبری همایش بین‌المللی چالش های هویت زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی که صبح امروز در سالن جلسات موسسه آموزش های کوتاه مدت برگزار شد با بیان این که موسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی، متشکل از 7 گروه علمی است اظهار داشت: این گروه ها با توجه به اقتضائات  موسسه از جهت ماهیت و وظایف، با گروه های علمی، سایر مراکز متفاوت می باشند.

وی افزود: گروه های علمی در موسسه، منطقه ای و زبانی بوده و هر گروهی با توجه به تخصص اعضای آن، متکفل یکی از حوزه های دانشی نیز می باشد.

دبیر علمی همایش بین‌المللی چالش های هویت زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی بیان داشت: گروه های علمی موسسه عبارتند از: 1ـ گروه مطالعات اسلامی منطقه آمریکا، اروپا و آفریقای غیر عربی2ـ گروه مطالعات اسلامی شبه قاره 3ـ گروه مطالعات اسلامی عراق ، شامات و آفریقای عربی 4ـ  گروه مطالعات اسلامی روسیه و بالکان5ـ گروه مطالعات اسلامی شرق دور 6ـ  گروه مطالعات اسلامی افغانستان و تاجیکستان7ـ گروه مطالعات اسلامی منطقه کشورهای ترک زبان، هر گروه علمی با توجه به مناطق و زبان های تحت پوشش خود دارای کمیته های تخصصی می باشند و اعضای هر گروه ، به استثنای مدیر، همگی از فضلای نیتیو همان منطقه می باشند.

وی افزود: گروه های علمی در موسسه، علاوه بر برگزاری دوره های حضوری ،آنلاین و افلاین در حوزه های مختلف دانشی، پژوهشی، فرهنگی و تمدنی، متکفل جهانی سازی شش گفتمان نیزمی باشند که عبارتند از گفتمان نبوی، علوی، فاطمی، حسینی، رضوی و مهدوی.

میانجی اظهار داشت: گروه علمی مطالعات اسلامی مناطق ترک زبان و افغانستان و تاجیکستان متکفل جهانی سازی گفتمان فاطمی است و این گروه از سال 1398 در راستای مأموریت خود برنامه ریزی و با شناسایی مراکز همسو، اقدام به برگزاری دوره های آنلاین و افلاین برای مخاطبین بین الملل، به هفت زبان کرده است.

وی افزود: اولین گفتمان با عنوان اصول حاکم بر زندگانی حضرت زهرا (سلام الله علیها) در قالب دوره های آنلاین و افلاین به هفت زبان، بمدت یک ماه برای ملیت های مختلف برگزار شد و پس از بازخوردگیری از دوره ها و درخواستی که از مخاطبین کشورهای مختلف بخصوص آمریکا و اروپا دریافت گردید، سال دوم،  دوره ها با عنوان خانواده در سیره حضرت سلام الله علیها برگزارشد.

دبیر علمی همایش بین‌المللی چالش های هویت زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی بیان داشت: برای تهیه محتوای دوره ها، کمیته علمی متشکل از اساتید گروه روانشناسی، تاریخ و حکمت و واحد خواهران موسسه کوتاه مدت تشکیل شده و با برگزاری جلسات مداوم اقدام به تهیه جزوه در خصوص سیره خانوادگی حضرت زهرا(س) کرده است.

وی افزود: دوره ها نیز خود توسط اساتید کمیته علمی  که از خواهران فاضله رشته روانشناسی، کلام و رسانه بودند، این گفتمان با عنوان، معنویت در سیره حضرت زهرا برگزار شد و سال چهارم کمیته علمی دائمی گفتمان، تصمیم به برگزاری همایش بین المللی حضوری در راستای جهانی سازی گفتمان فاطمی، گرفت تا علاوه بر برگزاری دوره های آنلاین و افلاین در ایام فاطمیه، برای مخاطبین بین الملل، همایش حضوری بین المللی نیز برگزار شود.

میانجی اضافه کرد: کمیته علمی همایش با توجه به بازخورد دوره های قبلی، عنوان« چالش های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی» را انتخاب و طی برگزاری جلسات مداوم محورهای اصلی و فرعی همایش را تعین کرد.

 دبیر علمی همایش بین‌المللی چالش های هویت زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی بیان داشت: چالش های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی در چهار حیطه هویت فردی، خانوادگی، معنوی و اجتماعی تنطیم شد و دو محور «چالش های هویت فردی و خانوادگی و الگوی فاطمی» در همایش خرداد ماه سال 1403 و چالش های هویت معنوی و اجتماعی برای سال 1404برنامه ریزی شده است.

ارسال نظرات