۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۸
کد خبر: ۷۴۳۳۲۸
تحلیل‌گر صهیونیست:

چشمانمان از این شکست پر از اشک است

چشمانمان از این شکست پر از اشک است
«یوسی ورتر»، یکی از تحلیلگران رژیم صهیونیستی می‌گوید: «این شکست مایه شرمساری است و چشمان ما را پر از اشک می‌کند. نیروهای حماس به راحتی و با پای پیاده وارد اسرائیل شدند.»

 روز گذشته عملیات «طوفان الاقصی» از سوی نیروهای حماس علیه نیروهای اشغالگر صهیونیستی، انجام شد؛ شدت و غافلگیری این عملیات، بی‌سابقه بود. به طوری که روزنامه اسرائیلی «هاآرتص»، این عملیات را «سورپرایز» شدن نیروهای اسرائیلی دانست. بزرگ بودن این عملیات به قدری است که هاآرتص بر اساس آخرین آمارهای خود، گزارش داده است که «بیش از ۲۵۰ اسرائیلی کشته شده و ۱۸۰۰ نفر در اثر نفوذ غافلگیرانه حماس، زخمی شدند.» این آمار در طول چندین سال گذشته، بی‌سابقه بوده است.


گزارش روزنامه اسرائیلی هاآرتص از شدت حمله غافلگیرانه حماس به سرزمین‌های اشغالی

در این گزارش آمده است: «ده‌ها فلسطینی از غزه، از طریق زمین، دریا و هوا، به اسرائیل نفوذ کردند.

«یوسی ورتر»، یکی از تحلیلگران صهیونیستی، در گزارشی اعتراف کرده است که «حماس، با وجود آنکه یک سازمان کوچک است، برهنگی یک ابر قدرت منطقه‌ای، یعنی اسرائیل را، برملا کرده است.» او در تحلیل خود، پیش از هر چیز، این شکست را نتیجه ضعف اطلاعاتی سرویس‌های امنیتی رژیم صهیونیستی توصیف کرده و نتانیاهو، نخست وزیر فعلی این رژیم را، از عوامل اصلی آوردن جنگ به سرزمین‌های اشغالی دانسته است.


اعتراف تحلیلگر اسرائیلی به شکست و ضعف اطلاعاتی رژیم صهیونیستی

او در تحلیل‌های خود نوشته است: «این شکست مایه شرمساری است و چشمان ما را پر از اشک می‌کند. نیروهای حماس به راحتی و با پای پیاده وارد اسرائیل شدند.»

«عامو هارل»، یکی دیگر از تحلیلگران رژیم صهیونیستی، در گزارشی با عنوان «شکست تمام سیستم‌ها همراه با بحران‌های سیاسی، مانند ۷۳ سال گذشته»، به این موضوع واکنش نشان داد.


اعتراف تحلیلگر اسرائیلی به شکست ۷۳ ساله رژیم صهیونیستی

«زوی بارل»، از دیگر تحلیلگران این رژیم، در گزارشی نوشت: «حماس با حمله به اسرائیل، کنترل دستورکار خاورمیان را به تصرف خود درآورد.»


اعتراف تحلیلگر اسرائیلی به برتری حماس و شکست رژیم صهیونیستی


اما سوال مهم این است که نتیجه و علل اصلی این حمله بزرگ و پیروزمندانه چه چیز است؟

عادی‌سازی روابط، خواب آشفته‌ای که تعبیر نشد

قطعا در این سال‌ها نام توافق ابراهیم (Abraham Accords) یا «عادی‌سازی روابط با اسرائیل» یا «صلح میان اعراب و اسرائیل» را شنیده اید. هدف از این طرح آمریکایی-اسرائیلی، این بود که کشورهای عربی و اسلامی منطقه، رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسند و با او همچون یک کشور عادی تعامل کنند. همچنین، فلسطینیان از بازپسگیری سرزمین‌های خود دست بردارند و با صلح کردن با نیروهای صهیونیستی، کشور اسرائیل در منطقه اشغالی کنونی و کشور فلسطین در منطقه ناچیز باقی مانده، تشکیل شود.

در این بین، برخی کشورها مانند بحرین و امارات، وارد این پیمان شدند. اما موضوع مهمی که چند سالی است آمریکا و رژیم صهیونیستی تمرکز ویژه‌ای بر آن دارند، پیمان صلح و عادی‌سازی روابط میان عربستان و اسرائیل است. این توافق، به قدری اهمیت دارد که تمام معادلات منطقه غرب‌آسیا را دستخوش تغییر می‌کند، اما تاکنون موفق به انجام آن نشده اند. با این حال، تحرکاتی در این زمینه انجام شده بود؛ به طوری که یکی از اعضای دولت رژیم اسرائیل حدود دو هفته قبل، به عربستان سعودی سفر کرده بود.


گزارش ایندیپندنت از سفر وزیر گردشگری رژیم صهیونیستی به عبستان

نکته اول عملیات طوفان الاقصی، این است که معادلات را به سمت دنیایی برد که دیگر عادی‌سازی روابط میان اسرائیل با کشورهای مسلمان به ویژه عربستان، از دستورکار خارج شود.

موضوع آذربایجان و تغییر خطوط منطقه

مسئله مهم دیگر، اتفاقاتی است که در منطقه قففقاز در حال رخ دادن بود. رژیم آذربایجان به رهبری الهام علیف و با حمایت‌های ترکیه، قصد داشت تا با پشتیبانی اسرائیل، مرزهای منطقه را دستخوش تغییر کند و این اتفاق تاثیر مهمی بر ژئوپلیتیک منطقه و روابط و منافع ایران می‌گذاشت.


تصویری از علیف، رئیس‌جمهور آذربایجان و هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی

حمله روز گذشته حماس، به اعتراف تحلیلگران اسرائیلی، ثابت کرد که رژیم صهیونیستی با تمام ادعاهای امنیتی، اطلاعاتی و نظامی، تا چه حد در برابر جوانان غزه که بهره‌ای از امکانات نظامی و اطلاعاتی مدرن ندارند، شکننده است و این رژیم نمی‌تواند از آذربایجان و علیف در برابر ایران، پشتیبانی کند.

قمار عادی‌سازی روابط، شرط‌بندی بر اسب بازنده

اما مسئله و موضوع بسیار مهمی که باید به آن اشاره کرد، این است که رهبر انقلاب در روز میلاد پیامبر اکرم در دیدار با سفرای کشورهای اسلامی، فرمودند که «قمار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، شرط‌بندی روی اسب بازنده است.» ایشان همچنین اشاره داشتند که «جوانان فلسطینی از همیشه آماده‌تر هستند.»

امروز، یعنی کمتر از یک هفته پس از بیانات رهبری، این موضوعات مهم برای همه جهان روشن شده است.

احسان قنبری نسب
منبع: فارس
ارسال نظرات