۵ سال دیگر وارد سیاه چاله جمعیتی میشویم
به گزارش خبرنگار گروه جمعیت و تعالی خانواده خبرگزاری رسا، در اولین نشست از سلسله نشست های بررسی موضوع جمعیت که توسط جامعه ایمانی مشعر در شهر مقدس قم برگزار شد، حجت الاسلام محمد تقی شفیعی، پزوهشگر حوزه جمعیت و نویسنده کتاب «کابوس سالمندی» به جریان شناسی، تاریخچه و تبیین ضرورت مساله جمعیت پرداخت.
حجت الاسلام شفیعی در ابتدا با تصریح این موضوع که حدود ۱۵ سال است رهبر معظم انقلاب در زمینه جمعیت اظهار دغدغه می کنند و فرزند آوری را یک جهاد خوانده اند و با ابراز تاسف از بی توجهی به این موضوع مهم و خطیر، از تفاوت نگاه ایشان به این موضوع و دیگر موضوعات پرده برداشت و گفت: اگر به سبک سخنرانی رهبر معظم انقلاب دقت کنید، معمولا صحبت هایشان سرشار از حس امید و مثبت نگری است، اما تنها موضوعی که شاید بتوان گفت ایشان با نا امیدی در موردش صحبت کرده اند، همین موضوع جمعیت و فرزندآوری است.
وی در ادامه به به کسانی که شعار« وای اگر خامنه ای حکم جهادم دهد...» گفت: رهبر معظم انقلاب فرزند آوری را یک جهاد خواندند و حکم جهاد صادر شده است و باید به ندای ولی جامعه لبیک گفت.
عضو ستاد راهبری جمعیّت حوزههای علمیه در تاکید حرف خود مبنی اظهار تاسف رهبر انقلاب بر عدم توجه مناسب به مسئله جمعیت و فرزندآوری اظهار داشت: معظم له در حدود یک دهه نزدیک به 56 مرتبه در مورد جمعیت و ازدیاد نسل صحبت کرده اند اما آمار ها تغییر چندانی را نشان نمی دهند.
مدیر موسسه مدینه فاضله در بخش دیگر از صحبت هایش به تاریخچه و شروع بحث کاهش جمعیت اشاره و تصریح کرد: همه چیز از انقلاب جنسی در غرب شروع شد، قبل از انقلاب جنسی طبق گفته های کارشناسان غربی بیش از۹۰ درصد مردم آمریکا اعتقاد داشتند کسانی که از ازدواج سرباز می زنند یا مشکل روانی دارند یا از نظر جسمی مریض هستند؛ بیش از ۵۰ درصد دختران آمریکایی قبل ار ۲۰ سالگی ازدواج کرده بودند و بزرگترین آرزوی دختران آمریکایی این بود که قبل از ۲۱ سالگی ازدواج کنند و ۴ فرزند داشته باشند تا بیرون از خانه کار نکنند.
این مدرس حوزه و دانشگاه به نتایج و روند انقلاب جنسی اشاره کرد و گفت: انقلاب جنسی از سال ۱۹۵۷ تا ۱۹۷۶ طی ۱۹ سال به نتیجه رسید؛ این انقلاب با انتشار کتب آلفرد کینزی در سال ۱۹۵۷ توسط برادران راکفلر آغاز شد، خلاصه این دوکتاب در یک جمله همین شعار «زن، زندگی، آزادی» است! یعنی زن آزاد است و اختیار بدن خودش را دارد که برهنه باشد یا نباشد، با مردان متعدد ارتباط داشته باشد و... .
حجت الاسلام شفیعی مرحله ی بعد تغییر فرهنگ آمریکا را شکل گیری جنبش های فمنیستی دانست و افزود: سپس جنبش های فمنیستی پدید آمدند، فمنیست، به سه گونه سوسیال، لیبرال و رادیکال تقسیم می شود که مخرب ترین و هنجار شکن ترین همین فمنیست رادیکال است که نهایت آزادی زن را در همجنس گرایی می داند.
وی با اشاره به روند بوجود آمده از تغییر نگاه به زن و تبدیل زن به یک ابزار و در نتیجه ارتباطات جنسی خارج از چهارچوب مسیحیت خبر داد و از آنجا که این تغییر جایگاه زن موجب بارداری ناخواسته و از بین رفتن آبرو می شد صحنه گردانی بنیاد راکفلر را موجب ادامه روند سقوط خانواده خواند و اظهار داشت: بنیاد راکفلر برای جلوگیری از بارداری ناخواسته به تولید قرص های زد بارداری دست زد و برای فرهنگ سازی بی بند و باری تلوزیون های کابلی به درون خانه ها راه یافت تا مسائلی را که بصورت علنی امکان انتشار نداشت در پستوی خانه ها به خورد ذهن های خانواده های امریکایی دهد.
عضو ستاد راهبری جمعیّت حوزههای علمیه از مشابهت حرکات آن دوران با امروز فعالیت ها صورت گرفته در کشور ابراز تاسف کرد و گفت: متاسفانه امروز در کشور بحث از این است که زن باید آزاد باشد و نباید محدود به خانواده شود چرا حق طلاق با مرد است و برابری زن و مرد و ... ؛ امروز تلوزیون های اینترنتی مشابه فیلیمو پدید آمدند که صحنه ها و صحبت هایی که در فضای عموی قابلیت انتشار ندارد را منتشر می کند و نقش همان تلوزیون های کابلی در آمریکا را بازی می کند.
وی در ادامه به نتایج وحشتناک انقلاب جنسی اشاره و بیان کرد: با تصویب قانون های جدید در آمریکا نظیر قانون طلاق بی دلیل و دیگر فعالیت هایی که ذکر شد، کار به جایی رسید که همجسنگرایی و طلاق به شدت افزایش و ازدواج نزدیک به ۵۰ درصد کاهش یافت؛ امروز اوکراین با حدود ۶۷ درصد فرانسه نزدیک ۵۳درصد، بالاترین آمار تولد فرزند بدون پدر را در دنیا دارند، بعد از این کشور ها هم انگلیس و آمریکا هستند این آمار، آمار رسمی سازمان ملل و بدون در نظر گرفتن سقط جنین است.
حجت الاسلام شفیعی با توضیح عواقب انقلاب جنسی در غرب به انتقاد از کسانی پرداخت که دنباله رو غرب هستند و بی بندو باری را سبب خاموشی شهوت میدانند پرداخت و گفت: قبل از انقلاب جنسی متوسط فرزندآوری در آمریکا ۷/۳ بود اما پس از آن به ۷/۱ نزول کرد امروز بالاترین آمار تجاوز به حیوانات و دختران زیر ۱۸ سال مربوط به آمریکا است، آمریکایی که فساد خانه های فراوان دارد و به اصطلاح آزادی وجود دارد چرا تجاوز به حیوان؟! بعد یک عده در داخل ابراز می کنند اگر آزادی و بی بندوباری باشد، همه چیز عادی می شود و کسی به کسی تعرض نخواهد کرد.
مدیر موسسه مدینه فاضله از تغییر رویکرد غرب در قبال خانواده خبر داد و عامل آن را وضعیت اسفناک اقتصادی خواند و افزود: بعد از این که غرب خانواده را از بین برد و به تبع نسل جوان را هم از دست داد سبب کمبود نیروی کار و تعطیلی کارخانه ها دچار فروپاشی اقتصادی شد و به فکر برگشت به روند سنتی و احیای خانواده افتاد اما چون قادر به بازگشت نبود تصمیم به انتقال این مشکل به دیگر کشور ها گرفت.
وی در ادامه به تاریخچه روند نزول جمعیت در ایران پرداخت و گفت:قبل از انقلاب تلاش هایی برای نزول جمعیت صورت گرفت اما با وقوع انقلاب اسلامی متوقف شد؛ پس از انقلاب امام خمینی به هیچ وجه راضی به اجرای طرح کاهش جمعیت نشد اما بعد از امام و با روی کار آمدن دولت سازندگی ماجرای کاهش جمعیت آغاز شد.
حجت الاسلام شفیعی از کاهش فوق العاده جمعیت در پی فعالیت دولت سازندگی و استقراض از بانک جهانی خبر داد و افزود: دولت سازندگی حدود ۱۴۳ میلیون دلار از بانک جهانی استقراض کرد و برای عقیم سازی خرید و توزیع لوازم پیشگیری از بارداری از آن استفاده کرد؛ بنا بود طی ۲۲ سال رشد جمعیت ایران از ۵/۶ به ۴ یرسد، اما به یکباره ظرف ۳ سال این اتفاق افتاد امروز رشد جمعیت کشور نزدیک به ۱ است.
وی با اشاره به عواقب خطرناک و امنیتی این کاهش رشد جمعیت از فراهم بودن فرصتی محدود برای تغییر روند موجود خبر داد و گفت: در منطقه غرب آسیا، به جز ارمنستان از دیگر کشور ها رشد جمعیت کمتری داریم و این برای کشوری که دارای ۹ درصد منابع دنیا است، از نظر امنیتی بسیار خطرناک است نکته قابل توجه دیگر این است که طبق آمار مرکز امار ایران ما فقط ۵ سال فرصت داریم این روند کاهشی را تغییر بدهیم و الا وارد سیاه چاله جمعیتی می شویم و تا ۱۵۰ سال نمی توانیم کشور را نجات دهیم.
حجت الاسلام شفیعی، عامل اصلی در ترویج فرزندآوری را کار فرهنگی دانست و تاثیر اقتصاد را بسیار ناچیز دانست و افزود: درآمد سرانه سالانه هر فرد در ایران در سال ۹۲ حدود ۵/۷ میلیون تومان بوده است اما درآمد سرانه افراد در استان گیلان نزدیک به ۱۴ میلیون یعنی ۲ برابر میانگین کشور بوده اما جالب است که نرخ باروری دقیقا معکوس است یعنی سیستان و بلوچستان که استانی کم برخوردار است نرخ باروی آن نسبت یه گیلان چند برابر است.
وی با اشاره به آمار مناطق پردرآمد و کم درآمد از تاثیر بی بدیل فرهنگ در تغییر روند کاهش جمعیت خبر داد و گفت: به عنوان مثال در مناطق شمال تهران آمار فرزند آوری از ۱ تجاوز نمی کند اما همین آمار در جنوب تهران و شهر ری نزدیک ۲ است، پس فرزندآوری چندان ربطی به اقتصاد و دارایی ندارد.