کتاب سلوک سجادیه شرح دعای مکارم الاخلاق اثر سیده طاهره موسوی چاپ شد
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، او انگیزه خود از نامگذاری کتاب را اینگونه بیان کرد: معارف و مضامین بلند اخلاقی موجود در این دعا، موجب انتخاب این نام بلند شده است، در واقع این دعا منشور اخلاقی جامع و برنامه کامل برای دست یابی انسان به کمال است و جامعیت آن به اندازهای است که تمام زوایای زندگی انسان را تحت پوشش خود قرار می دهد.
به اعتقاد نگارنده، دعا داروخانه و اولیای الهی، اُطبای حق هستند و دعای مکارم الاخلاق، مجموعهای از داروهایی است که نفوس بشر را درمان کرده و او را به مقامات عالیه ارتقاء میدهد که البته لازمه رسیدن به این مهم فهمیدن و عمل کردن به این نسخه و دستورالعمل است که بهبودی و سلامت انسان را تأمین و تمام امراض وجودی انسان را درمان میکند.
موسوی در طرح پشت جلد این کتاب آورده است: یکی از با ارزشترین دعاهای صحیفه سجادیه، دعای مکارمالاخلاق است و اخلاق بخش عظیمی از تعالیم انسانساز انبیاء را تشکیل میدهد و این خلق و خوی شایسته است که موجب ایجاد مدینه فاضله در دنیا و سعادت ابدی انسان در عالم آخرت میشود.
پیامبر اکرم(ص) خود اسوه اخلاق بود و خدایش او را به همین وصف ستوده است که: «انک لعلی خلق عظیم» و هر کسی در هر مقام و مرتبه علمی که باشد از توجه و تذکر به امور اخلاقی و لزوم خودسازی مبرا نیست. این دعا در حقیقت نفحهای از نفحات رحمانی است که اگر نسیم آن بر دل و جان آدمی بوزد، میتواند خفتگان را هوشیار و آلودگان را تطهیر کند و عاملان به آن را به حیات طیبه در این دنیا و جنت رضوان درآخرت برساند.
مشخصات کتاب
سلوک سجادیه شرح دعای مکارمالاخلاق است که توسط خانم سیده طاهره موسوی نگاشته شده و توسط انتشارات هنگام در سال ۱۳۹۹ در تهران به چاپ رسیده است.
ساختار کتاب
نگارنده در آغازین مطالب این کتاب و قبل از تفسیر فرازهای این دعا آورده است: «پیغمبر خدا«ص» دعا را اینگونه تعریف کردند: دعا مغز عبادت است و مغزبودن دعا نسبت به عبادات دیگر به این دلیل است که حقیقت عبادت، همان خضوع و تذلل است و این امر در دعا بیش از سایر عبادات حاصل میشود. زیرا دعا، اهتزاز و پرواز روح به عالم بالا و ارتباط مجذوبانه قلب با خداست».
محتوای این کتاب در قالب تفسیر و به زبان فارسی در ۳۰ فراز دستهبندی شده و به رشته تحریر درآمده است.
سایر تألیفات
از خانم سیده طاهره موسوی آثار دیگری نیز به چاپ رسیده است که عبارت است از «اخلاق؛ مرکب راهوار سعادت»، «الاخلاق؛ براقالسعاده» و «اربعین موسویه».