واکنشها به توهین سفرای انگلیس و روسیه
به گزارش خبرگزاری رسا، روز گذشته تصویری در فضای مجازی منتشر و بهسرعت فراگیر شد که واکنشهای فراوانی را از سوی فعالان فضای مجازی و همچنین برخی از مسئولین و سیاستمداران در پی داشت. ماجرا از این قرار است که سفرای انگلستان و روسیه با انتشار عکسی از دیدار خود، سعی در مشابهت سازی آن با عکس مشهور دیدار سران سه کشور رهبر متفقین در جنگ جهانی دوم در تهران که سال ۱۳۲۲ در سفارت روسیه گرفته شده بود داشتند. در آن سال، روسای جمهور سه کشور امریکا، انگلستان و روسیه بدون اطلاع محمدرضا پهلوی وارد ایران شده و با یکدیگر عکس یادگاری انداخته بودند.
کنفرانس تهران اگرچه رویداد مهمی بود که با حضور سران متفقین برگزار شد، اما بیاطلاع گذاشتن دولت وقت ایران از این رویداد، ورود بدون مجوز سران و همراهانشان به خاک کشورمان و برخورد تحقیرآمیز با شاه ایران، موجب شد تا این رویداد به یک حقارت تبدیل شود.
اما ساعاتی پس از منتشر شدن این عکس جنجالی در فضای مجازی، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه توئیتر خود نوشت: امروز تصویری بسیار نابجا را دیدم. لازم است که به همه یادآوری کنم که اوت ٢٠٢١، نه اوت ١٩۴١ است و نه در دسامبر ١٩۴٣. مردم ایران نشان دادهاند که سرنوشت آنها دست سفارت های خارجی یا قدرت های خارجی نیست - و در مذاکرات برجام نیز همین طور بود.
ظریف به تاریخ اشغال کشورمان توسط نیروهای شوروی و انگلیس و همچنین مذاکرات مخفیانه سران آمریکا و آن دو کشور در تهران اشاره کرده است.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز واکنش شدیدی به این اقدام خارج از ادب دیپلماتیک نشان داده و در توئیتی هشدارآمیز، خواستار عذرخواهی فوری این دو سفیر شد.
سیدمحمد حسینی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در واکنش به این اقدام توهینآمیز نوشت:
مدیرمسئول روزنامه جوان نیز از جمله افرادی است که نسبت به این اقدام واکنش نشان داده است. عبدالله گنجی در صفحه توئیتر خود نوشت:
سیدیاسر جبرائیلی تحلیلگر مسائل سیاسی و رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام نیز نسبت به این اقدام توهینآمیز واکنش نشان داده و نوشته است با وجود اینکه روسیه شریک راهبردی ایران است باید سفیر خود را تنبیه کند.
فعالان فضای مجازی نیز واکنشهای فراوانی نسبت به انتشار این عکس در فضای مجازی نشان دادند که در ادامه برخی از آنها از نظر میگذرد.
انتهای پیام/