اصلاح اتهام کذب دولت علیه سید ابراهیم رئیسی
به گزارش خبرگزاری رسا، ساعاتی قبل، خبری در برخی رسانهها منتشر شد که از صدور ابلاغیهای خطاب به اعضای دولت و استانداران برای تخریب وجهه سید ابراهیم رئیسی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حکایت داشت.
در این خبر، ادعا شده بود که در نامهای که شامگاه روز شنبه، ۲۲ خردادماه و با طبقهبندی عادی و بصورت آنی به امضای دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور و سخنگوی دولت رسیده، علی ربیعی بصراحت از گیرندگان نامه خواسته تا با سخنرانی و گفتوگو با رسانهها نسبت به تخریب سید ابراهیم رئیسی، اقدام کنند.
در ادامه این خبر آمده بود: در این دستورالعمل ۵۹ صفحهای که به بهانه تبیینی از مهمترین مسائل مطرحشده در خصوص عملکرد دولتهای یازدهم و دوازدهم تهیه شده، سخنگوی دولت در بخشهایی بصراحت، ادعاهای کذبی علیه رئیسی مطرح کرده و خواستار تخریب وی شده است.
در بخشی از این دستورالعمل، ادعا شده بود که فیلتر تلگرام در زمان ریاست رئیسی بر قوه قضائیه در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ صادر شده و این در حالی است که رئیسی در تاریخ مذکور تولیت آستان قدس رضوی بوده و در اسفند ۹۷ به ریاست قوه قضائیه منصوب شده است.
ساعتی پس از انتشار این خبر در رسانهها، ربیعی در گفتوگویی، ضمن پذیرش این اقدام، آن را اشتباهی ناشی از عدم دقت لازم در دستورالعمل مذکور ذکر کرده و گفته: به محض اطلاع از این عدم دقت، در نامهای اصلاحیه لازم به گیرندگان ارسال شد.
سخنگوی دولت گفته است: متأسفانه در مورد فیلترینگ تلگرام، دقت لازم صورت نگرفته و در زمان ریاست جناب آقای رئیسی نبوده است و به محض اطلاع از این عدم دقت، در نامهای اصلاحیه لازم به گیرندگان ارسال شد.
«علی ربیعی» در گفتگو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، در مورد ابلاغ یک دستورالعمل به استانداران و اعضای دولت که در آن به اشتباه بحث فیلترینگ به آیت الله رئیسی منتسب شده، گفته است: متاسفانه روندهای تبلیغاتی در انتخابات ریاست جمهوری به نحوی سامان گرفته است که اغلب نامزدهای محترم برای اثبات خود، حمله و نفی دولت را در پیش گرفتهاند، به نحوی که تمام عملکرد ۸ ساله دولت را منفیانگاری مینمایند.
وی افزوده: از سوییسازمان صدا و سیما نیز فرصت مناسب را برای پاسخگویی به اتهامات و تخریبهای مطرح شده علیه دولت فراهم نساخت. بنابراین شورای اطلاع رسانی دولت ناچار شد تا مجموعه مواردی را که علیه دولت در رقابتهای انتخاباتی و مناظرهها مطرح شد، در یک مجموعه قطور، جمع آوری کرده و برای بهرهبرداری دستگاهها ارسال نماید.
سخنگوی دولت گفته است: اما در مورد موضوع سوال شما، متاسفانه در مورد فیلترینگ تلگرام دقت لازم صورت نگرفته و در زمان ریاست جناب آقای رئیسی نبوده است. به محض اطلاع از این عدم دقت، در نامهای اصلاحیه لازم به گیرندگان ارسال شد.
وی در ادامه گفته: لازم میدانم تأکید کنم تنها دستورِ کار دولت در زمینه انتخابات؛ صرفا حفظ امنیت، برگزاری سالم انتخابات و حفظ سلامت در شرایط کرونا و دعوت از مردم برای مشارکت بیشتر میباشد.
ربیعی با بیان اینکه بنای ما این است که هیچگونه مواجهه تبلیغی و سلبی علیه هیچ کاندیدایی صورت نگیرد و صرفاً به اتهامات وارده به دولت پاسخ داده شود، تأکید کرده است: ضمناً از نظر شخصی نیز به دور از اخلاق و انصاف می دانم که از امکانات دولت در جهت تبلیغ یا تخریب و بیاحترامی علیه کسی استفاده شود.
گفتنی است نخستین فیلترینگ پیامرسان تلگرام در کشور از سوی حسن روحانی در سال ۹۶ و در پی ناآرامیهای دیماه صورت گرفت.
سید عزتالله ضرغامی، عضو شورای عالی فضای مجازی هم گفته است: «فیلتر اول تلگرام، با دستور رئیسجمهور (حسن روحانی) انجام شد؛ البته من میبینم برخی در این رابطه شایعاتی درست میکنند که اصلا اینگونه نیست. وقتی در اغتشاشات دیماه دیدیم هماهنگیها در تلگرام انجام میشود در شورای عالی فضای مجازی بحث شد و با دستور روحانی تلگرام فیلتر شد.»
نوبت دوم فیلترینگ تلگرام در اردیبهشت ۹۷ به دستور بازپرس قوه قضائیه صادر شده بود که پس از سوءتدبیر دولت در دیماه سال ۹۸ در ماجرای افزایش قیمت بنزین، فیلتر تلگرام از سوی شورای امنیت کشور مصوب شده و از آن پس ارتباطی با قوه قضائیه ندارد.
سخنگوی قوه قضائیه بارها اعلام کرده که با محدودسازی مخالف است و چندی پیش نیز که یک جریان مشکوک از داخل قوه قضائیه دستور انسداد برخی اپلیکیشنها و شبکه اجتماعی اینستاگرام را صادر کرد، بلافاصله با دستور مقامات عالی قضائی، فرد خاطی تحت تعقیب قرار گرفت.
علاوه بر این، بیژن قاسمزاده، شخصی که دستور فیلترینگ تلگرام را در دوره آملی لاریجانی صادر کرده بود، پس از ریاست رئیسی در قوه قضائیه در پرونده اکبر طبری محاکمه شد.