۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۲
کد خبر: ۶۷۶۳۶۳

هزینه دشمن برای ضربه زدن به جایگاه اجتماعی روحانیت

هزینه دشمن برای ضربه زدن به جایگاه اجتماعی روحانیت
لرستان - روحانیت امین مردم بوده و هست و با توجه به نقش روحانیت در جامعه دشمن با هزینه سنگین می خواد اعتماد مردم به روحانیت را خدشه دار کند تا زمینه نفوذ را فراهم سازد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، روحانیت در طول تاریخ امین و مورد اعتماد مردم بوده و هست و در عرصه های مختلف نقش آفرینی دارد، روحانیت پیش از انقلاب در زمینه آگاهی بخشی به مردم و مقابله با رژیم شاهنشاهی به خوبی نقش آفرینی کردند و در این راه سختی ها و شکنجه های زیادی را متحمل شدند و در شکل گیری انقلاب به خوبی درخشدند، پس از انقلاب و به برکت انقلاب اسلامی زمینه حضور و فعالیت بیشتر روحانیت در جامعه و بین مردم فراهم شد.

امروز شاهد نقش آفرینی روحانیت در عرصه های مختلف فرهنگی، تبلیغی، سیاسی، اجتماعی هستیم، شاخصه اصلی روحانیت بی تفاوت نبودن نسبت به مسائل روز جامعه است، روحانیت نباید از سیاست فاصله بگیرد و همواره باید در همه عرصه ها حضوری پر رنگ داشته باشد.

هزینه دشمن برای ضربه زدن به جایگاه اجتماعی روحانیت

با توجه به رسالت تبلیغی که بر دوش روحانیت است، بیان اسلام اصیل و ناب در جامعه، در کنار دیگر فعالیت های تبلیغی برای آگاهی بخشی و روشنگریی در جامعه به ویزه بین نسل جوان است، می توان گفت در کنار هدایت دینی، تقویت اخلاق و معنویت توجه به مسائل روز جامعه و سامان بخشی به بعد دنیوی از دیگر رسالت های سنگین روحانیت است.

روحانیت با توجه به جایگاه اجتماعی که بین مردم دارد، در انجام رسالت تبلیغی خویش نقش افرینی می کند و برای حفظ و تقویت این اعتماد باید با بصیرت و هوشیاری عمل شود.

بحث اعتمادزدایی روحانیت از مسائل مهمی است که در پیش گرفته شده است، بنا براین باید با آفت هایی که به اعتماد مردم نسبت به روحانیت ضربه می زند، مقابله کرد، روحانیت در این زمینه باید هوشیار باشند و نگذارند کوچکترین صدمه ای به اعتماد مردم نسبت به این قشر وارد شود.

ساده‌زیستی؛ از نظر اسلام یک ارزش معنوی است

ساده‌زیستی، از نظر اسلام یک ارزش معنوی است و پیشوایان دین، ساده‌زیستی و قناعت را ارزشی والا می‌دانستند، روحانیت به عنوان بهترین الگوی عملی در جامعه نقش مؤثری در زمینه نهادینه شدن ساده ‌زیستی به عنوان یکی از ارزش‌های اخلاقی بر عهده دارند.

آنچه که با روحیه ساده‌زیستی سازگاری ندارد و مانع تحقق آن می‌شود، تجمل‌گرایی است،
باید جلوی فرهنگ رفاه‌ زدگی و تجمل‌گرایی، پی آمدهای مخرّب و نگران کننده‌ای که دارد گرفته شود و اگر روحانی خود به سمت تجمل گرایی برود چطور می تواند در ترویج ساده زیستی که رسالت خطیری در این زمینه دارد، نقش آفرینی کند.

ساده زیستی از شاخصه های اصلی روحانیت است، همین ساده زیستی، در کنار مردم بودن، همدرد مردم بودن و شنیدن صدای مردم اعتماد مردم نسبت به روحانیت را به وجود آورده است، این ساده زیستی باید حفظ و تقویت شود و به عنوان بهترین الگو برای طلاب در پیش گرفته شود.

روحانی که امین مردم است، باید همواره مردم اعتماد بماند چراکه همین اعتماد سبب شده تا در کنار پاسخگویی به مسائل و احکام شرعی، هدایت دینی جامعه، تقویت اخلاق و معنویت، روحانیت در رفع بسیاری از مشکلات مردم نقش آفرینی کند نباید اجازه داد صدمه ای به این اعتماد وارد شود.

هزینه دشمن برای ضربه زدن به جایگاه اجتماعی روحانیت

دوری از ساده زیستی صدمه ای بزرگ خواهد بود و سبب ایجاد فاصله بین مردم و روحانیت می شود، در صورتی که در گام دوم انقلاب برای تحقق ادامه راه به حفظ و تقویت این اعتماد نیاز داریم و باید جلوی توطئه های دشمن و برخی عوامل داخلی برای جدایی مردم از روحانیت گرفته شود.

روحانیت بهترین الگوی عملی برای مردم بوده و با عمل و اخلاق خویش دیگران را خوبی و نیکی دعوت می کند، روحانیت نمونه بارز خدمت بی منت به مردم هستند که برای رفع مشکلات مردم تلاش می کنند و از خطر نمی ترسند، روحانیت که شجاعت از دیگر شاخصه های آنان است، نباید خود را از سیاست دور نگه دارند و به سمت گوشه گیری و منزوی بودن بروند.

تجمل گرایی آفتی مهم برای ضربه زدن اعتماد مردم نسبت روحانیت است، مردم ز گذشته روحانیت را با ساده زسیتی، با اخلاق، توانمند، تلاش برای رفع مشکلات مردم و جامعه، حضور جهادی در موقعیت های مختلف و خدمتت بی منت می شناسند، متأسفانه امروز برخی از روحانیت به سمت تجمل گرایی روی آورده اند و این آسیب نباید گسترش یابد.

روحانیت در اذهان ملت ایران به این زنده است که روحانی همیشه‌ تاریخ خدمتِ بی‌منت برای مردم داشته است و این خدمت هم از حیث فکری  نظری و هم از حیث عملی بوده است، یعنی روحانی باید کسانی را جذب کند که به انحراف شناختی درباره اسلام افتاده‌اند، روحانی باید با نسل جوان حتی جوانِ اغفال شده به مثابه یک پدر مهربان و روشنگر برخورد کند.

منش روحانی نباید منش فرماندهی و آمرانه باشد؛ او باید با رویِ خوش و با دلسوزی با مردم حتی با مخالفش برخورد کند، امروز دشمن با سرمایه گذاری سنگین برای ایجاد اعتمادزادیی جایگاه روحانیت در ذهن جوان ایرانی و مسلمان هزینه می کند، نباید به دشمن اجازه داد در این راه به خواسته شوم خود برسد و راه مقابله با این نفوذ حفظ و تقویت رابطه روحانیت با مردم است.

اعتماد به روحانیت بزرگ ترین سرمایه مردمی است

اعتماد مردم نسبت به روحانیت در سایه دیانت، تقوا، بصیرت و حضور و مشارکت علما و روحانیون در جامعه اسلامی به دست آمده است، این اعتماد مردم عاملی مهم برای دادمه راه انقلاب ایستادگی در برابر دشمن و خنثی سازی توطئه های فرهنگی دشمنان است نباید اجازه داد به خاطر رفتار برخی محدود این اعتماد خدشه دار شود.

روحانیت بخش بزرگی از جامعه هستند و در طول تاریخ این قشر طلایه دار تقابل با استکبار و استعمار در جهان اسلام علما و روحانیون دینی بوده اند، روحانیت اگر به سمت قدرت بروند و از مردم فاصله بگیرند، اعتماد مردم به این قشر از بین می رود و کاهش محبوبیت روحانیت بین مردم راه را برای نفوذ دشمن باز می کند.

روحانیت به عنوان حامیان اسلام ناب در برپایی اسلام­ناب­محمدی و در جریان به وقوع پیوستن انقلاب اسلامی نقش آفرینی کردند و مردم در این راه پشتیبان روحانیت بوده و باید این حضور مردمی در کنار روحانیت حفظ شود.

روحانیت در برایبر هر خطری که اسلام را تهدید کند ایستادگی می کنند و با شجاعت در صحنه های مختلف حضور می یابند، جلودار بودن روحانیت لازمه تحقق اهداف و آرمان های انقلاب در گام دوم است، این جایگاه باید حفظ و تقویت شود و نباید اجازه داده شود که برخی روحانی نما به جایگاه روحانیت و اعتمادی که مردم نسبت به این قشر دارند، صدمه ای وارد شود.

روحانیت در طول تاریخ همواره در صف مقدم مبارزه بوده و هستند و با حضور جهادی در صحنه های مختلف و بلایای طبیعی اوج اخلاص و خدمت صادقانه، خالصانه و بی منت خود را به نمایش می گذارند.

روحانیت اصیل در مقابل استعمار ایستادگی می­کنند و اجازه دخالت کشورهای بیگانه در امور داخلی کشور را نمی­ دهند و از شهادت در راه اسلام هیچ ترسی ندارند، در طول تاریخ همواره جنگ نابرابر ایمان و کفر، علم و خرافه، روشنفکری و تحجرگرایی سر افراز و پیروز بوده اند و همین ویژگی ها اعتماد مردم نسبت به روحانیت را تقویت کرد و جایگاه روحانیت را در جامعه ارتقا بخشید.

در مقابل در مکتب حضرت امام(ره) راحت­ طلبان، سرمای ه­داران و مرفعین ­بی ­درد، روحانی ­نماها و  منافقین، انجمن حجتیه و… حامیان اسلام آمریکایی معرفی شده­اند.

نتیجه:

روحانیت و علمای دین با توجه به جایگاهی که در جامعه دارند، باید نسبت به توطئه نفوذ دشمن هوشیارانه عمل کنند و جلوی آسیب هایی که به این جایگاه وارد می شود گرفته شود، نباید اجازه داد با حرکت به سمت تجمل گرایی و دوری از ساده زیستی و رفتن به سمت موقعیت های شغلی برخی روحانیت که از این راه فاصله گرفته اند، زمینه نفوذ دشمن فراهم شود و توطئه نفوذ به جایگاه اجتماعی روحانیت ضربه بزند چراکه این مهم مردم را از روحانیت دلسرد، بی اعتماد و دور می سازد که این خود بزرگ ترین آفت برای جامعه خواهد بود./9451/     

ابراهیم بهروج
ارسال نظرات