بومی سازی فضای مجازی مانع فساد است
حجت الاسلام علی اسلامی فر مدرس سطوح عالی حوزه علمیه، در موضوع زیست مومنانه در فضای مجازی در گفت و گو با خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی رسا گفت: ویروس منحوس کرونا باعث و بانی مجازی شدن دروس، مباحثات، کسب وکار و فراهم کردن زمینه فعالیت در فضای مجازی شد اما متاسفانه دستور العمل یا مقرراتی در این موضوع صورت نگرفت در حالی که مسئولان مربوطه باید دستور العمل های لازم را ذکر می کردند.
وی بیان کرد: از نظر فقهی، فضای مجازی باید به منبع و نوع مطلب دقت بسیار زیادی قائل شود، مانند تهمت یا ایجاد شایعه که این موضوع، باعث اولین و مهم ترین عمل برای انسان مومن، یعنی تحقیق و تفحص می شود، خداوند در قرآن کریم می فرماید: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ، که این آیه شریفه اهمیت تحقیق و بررسی، در مورد خبرهایی که به انسان می رسد را، برای مومنان بیان می کند.
مدرس سطوح عالی در ادامه افزود: مومنین نباید کورکورانه، بدون منبع و نقل قول موثق، اخبار را انتقال دهند، زیرا که احتمال هتک حرمت وجود دارد و متاسفانه ناخواسته در این امر سهیم می شویم.
وی اظهار داشت: تاکید بر عدم افشا شایعه، علی الخصوص شخصیت های انقلابی، که دشمنان در صدد تخریب آنها هستند ضرورت دارد، فلذا تحقیق بر هر مومنی واجب است و مضاف بر آن، مسئله بی بند و باری در فضای مجازی گسترش زیادی پیدا کرده است مانند روابط با نامحرم، انتشار عکس و حریم خصوصی خانواده که باید در این زمینه اقدامات مقتضی صورت گیرد.
حجت الاسلام اسلامی فر در بیان راهکار مناسب مبنی بر مهار افسار گسیختگی فضای مجازی و زیست مومنانه در آن، بیان کرد: فعالیت مومنانه در فضای مجازی مربوط به دو قسم شخصی و اجتماعی می می شود که وظایف شخصی از قبیل مواظبت و مراقبت از انتقال اخبار کذب، کنترل بی و بند باری و نظارت فرزندان می باشد و مسئولین مربوطه باید خلل های موجود از جمله، بومی سازی و زیرساخت را کامل کنند تا مانع سوء استفاده دشمن و تخریب و تهدید شود.
مدرس حوزه با بیان چند نکته مبنی بر مومنانه زیستن در فضای مجازی اظهار داشت: مسئولین باید با ملی سازی زیرساخت اجتماعی مناسب، حریم امنی در فضای مجازی تشکیل دهند و مانع عملکرد مثبت قشر متدیّن و حزب اللهی در فضای مجازی نشوند.