زاد و ولد تلفات عینالاسد
با وجود ادعای پنتاگون مبنی بر زخمیشدن 11 نظامی آمریکا در عینالاسد، حالا یک رسانه کویتی از بستری شدن 16 زخمی آمریکایی عینالاسد در این کشور خبر داده است
به گزارش خبرگزاري رسا، با وجود آنکه مقامات پنتاگون جمعهای که گذشت میزان تلفات عینالاسد را فقط 11 نفر آن هم در حد آسیبهای خفیف مغزی اعلام کرده بودند اما افشاگری یک روزنامه کویتی پرونده جدیدی در این حوزه گشود.
در همین ارتباط دیروز روزنامه القبس فاش کرد ۱۶ نظامی آمریکایی که در حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد مجروح شده بودند، چند روز پیش برای درمان به یکی از بیمارستانهای نظامی منطقه عریفجان در جنوب کویت منتقل شدهاند.
این افشاگری اولین مورد رسمی در میان رسانههای عربی محسوب میشود که با توجه به فضای سانسور گسترده آمریکاییها در این باره از اهمیت زیادی برخوردار است و میتواند نشان فاجعهای بزرگ برای ترامپ و دولتش در عینالاسد باشد.
پنتاگون پیش از این اعلام کرده بود زخمیهای عینالاسد را به آلمان و کویت منتقل کرده است. اگر روایت روزنامه کویتی درباره میزان زخمیهای بستری شده در بیمارستانهای کویتی را بپذیریم نشان میدهد این رقم حداقل 5 نفر بیش از روایت پنتاگون در همین ارتباط است. هنوز مشخص نیست آمار زخمیهای منتقل شده به بیمارستانهای آلمان چند نفر است و اینکه تعداد اعلام شده از سوی القبس زخمیهای منتقل شده به یک بیمارستان کویت است یا بیمارستانهای دیگری هم زخمیهای آمریکایی را پذیرش کردهاند.
القبس به نقل از منابع مطلع نوشت: مجروحان با حفاظتی شدید، با یک هواپیمای نظامی مجهز، از عراق به پایگاه هوایی احمد الجابر منتقل شدند. آنها ابتدا به بیمارستان نظامی ویژه نیروهای آمریکایی در اردوگاه عریفجان منتقل شدند و تحت عمل جراحی فوری قرار گرفتند. این افراد هنوز تحت مراقبتهای ویژه هستند. منابع مطلع به القبس گفتهاند جراحت این نظامیها شدید و نیمهشدید است. برخی چند نقطه از بدنشان سوخته و برخی دیگر ترکش به بدنشان اصابت کرده است.
بنا بر این گزارش، کادر پزشکی آمریکایی در بیمارستان نظامی که ویژه نیروهای آمریکایی در کویت است، این نظامیان مجروح را تحت درمان دارد. بخش وسیعی از پایگاه هوایی احمد الجابر مختص نیروهای آمریکایی و متحدانش در چارچوب توافقنامههای دفاع مشترک است که بین کویت و آمریکا و دیگر کشورها امضا شده است.
القبس به نقل از منابع مطلع افزود: در پی حمله موشکی ایران افراد دیگری از نیروهای آمریکایی هم مجروح شدهاند اما آنها الان در خاک عراق تحت درمان هستند، چون جراحتشان سطحی است و نیازمند انتقال به کویت نبودهاند.
* پیمانکاران ساخت و ساز آمریکایی در عینالاسد
با گذشت 12 روز از حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی عینالاسد، به شهادت خبرنگاران غربی، پایگاه عینالاسد به ویرانهای تبدیل شده که لااقل تا مدتها قابلیت عملیاتی شدن نخواهد داشت. این در حالی است که دونالد ترامپ در ساعات اولیه سیلی موشکی ایران به عینالاسد، خسارات وارده به آمریکاییها را ناچیز شمرده و همه چیز را خوب توصیف کرده بود اما هر دو ادعای ترامپ دروغ از کار درآمد. دروغ اول این بود که کسی حتی آسیب هم ندیده است اما جمعهای که گذشت پنتاگون از 11 زخمی در حمله ایران به عینالاسد خبر داد که اگر چه همچنان به واسطه کم جلوه دادن تعداد نفرات آسیب دیده رقمی ناچیز است اما نخستین اعتراف آمریکاییها محسوب میشود.
ادعای دوم ترامپ ناچیز بودن خسارات به عینالاسد در جریان حمله ایران به این پایگاه بود که این هم پس از ورود خبرنگاران غربی به این پایگاه دروغی بزرگ از کار درآمد؛ چه آنکه معلوم شد بسیاری از نقاط استراتژیک عینالاسد از جمله مراکز فرماندهی، هدایت پهپادها، نگهداری هلیکوپترها و... آسیبهای جدی دیده است.
حجم گسترده تخریب عینالاسد حالا پای پیمانکاران ساخت و ساز آمریکایی به این پایگاه را باز کرده و نیروهای آمریکایی در پایگاه عینالاسد در حال بازسازی و ترمیم تخریب به جا مانده از حمله موشکی ایران هستند.
آنچه مسلم است اینکه پروژه عملیاتی کردن عینالاسد با توجه به تخریب گستردهای که اتفاق افتاده تا چندماه طول خواهد کشید و در این چندماه آمریکا ناچار باید از پایگاههای کوچکتر خود در عراق استفاده کند که از نظر وسعت و سهولت دسترسی هیچکدام براحتی عینالاسد نیست. از طرف دیگر این نکته را نیز باید در نظر گرفت که عینالاسد دورترین پایگاه آمریکا به مرزهای ایران بود و سایر پایگاههای آنها از جمله پایگاه مهم آنها در اربیل، به سهولت در تیررس موشکهای کوتاهبرد ایران است.
به نوشته پایگاه خبری المعلومه، ساختمانهای نظامی داخل پایگاه به شکل وسیعی در جریان حمله موشکی ایران آسیب دیده و آمریکا از شرکتهای امنیتی برای بازسازی این نقاط و راهاندازی دوباره کمک خواسته است. نیروهای آمریکایی همچنان تدابیر امنیتی شدیدی را اطراف پایگاه عینالاسد اجرا میکنند. آمریکاییها تا 6 روز بعد از حمله ایران به عینالاسد اجازه ورود به هیچ خبرنگار یا فرد غیرآمریکایی را به عینالاسد ندادند تا فرصت کافی برای از بین بردن آثار تخریب و تلفات را داشته باشند. در روزهای گذشته پنهانکاری مقامات پنتاگون سروصدای زیادی در رسانههای آمریکایی برپا کرده و پنتاگون رسما به پنهانکاری متهم شده است. با این حال اما مقامات پنتاگون در ادعایی عجیب روز شنبه اعلام کردند خود آنها هم تا روز پنجشنبه (8 روز بعد از حمله) آماری از تلفات عینالاسد نداشتهاند.
* اکونومیست: موشکهای ایران به قلب عینالاسد خورد
حیرانی غربیها از توان تخریب و دقت موشکهای ایرانی همچنان محل بحث در رسانهها و اندیشکدههای آنهاست. از روز حمله ایران به عینالاسد روزی نبوده که مطلبی در این رسانهها از توان موشکی ایران منتشر نشود. در همین ارتباط دیروز وبسایت مجله اکونومیست در گزارشی با بررسی تصاویر ماهوارهای عینالاسد نوشت: تصاویر ماهوارهای، نشاندهنده دقیق بودن موشکهای اصابت کرده است؛ ایران به قلب این پایگاه بزرگ آمریکا زده است.
اکونومیست افزود: همه موشکهایی که ایران به عینالاسد شلیک کرده به طور دقیق به هدف اصابت کرده است. «ویپین نارانگ» از موسسه فناوری ماساچوست آمریکا در این باره به اکونومیست گفته: این حمله نشان داد موشکهای برد کوتاه ایران تا چه اندازه دقیق و نقطهزن هستند. نارانگ افزود: دقت موشکهای سپاه پاسداران واقعی است و دیگر این دانش در سیطره آمریکا قرار ندارد و میتواند در درگیریهای مدرن امروز، پیامدهای گستردهای به همراه داشته باشد.
اکونومیست نوشت: در دانش موشکهای بالستیک مفهومی وجود دارد به نام «دایره خطای احتمالی» موسوم به (CEP) که هرچه میزان این دایره کوچکتر باشد، دقت موشک بالستیک نیز بیشتر خواهد بود.
به نوشته ایرنا، زمانی که صدام در سال ۱۹۹۱ میلادی موشکهای اسکاد را به سوی رژیم صهیونیستی و عربستان شلیک کرد، دایره خطای این موشکها 2 کیلومتر بود که برای ترساندن ساکنان شهرها کفایت میکرد اما برای زدن اهدافی دقیق، آنچنان که بارانی از سنگ و آوار بر سر نظامیان آمریکایی فرو ریزد و پادگان آنها را درهم شکند، کارآیی نداشت.
***
[راهکار خطرناک آمریکا برای بقا در عراق]
تلاش آمریکاییها برای ادامه حضور نظامی در عراق با وجود مخالفت رسمی پارلمان و دولت عراق ادامه دارد. آمریکاییها در روزهای گذشته مذاکرات گستردهای را با کردها انجام داده بودند تا بتوانند از فاصله بین کردهای عراق و دولت بغداد برای ایجاد پایگاه در این کشور بهرهبرداری کنند. با این حال از دیروز رسانهها از نتیجه بخش بودن دیدارهای مقامات عراقی همچون عادل عبدالمهدی با مقامات کردستان عراق خبر دادهاند به گونهای که برخی مقامات کرد صراحتا اعلام کردهاند مصوبه پارلمان عراق برای منطقه کردستان عراق هم لازمالاجراست. با این حال اینگونه به نظر میرسد که آمریکاییها در پی آنند از طریق مکانیزم شورای امنیت سازمان ملل راه چارهای برای خود بیابند.
دلیل آمریکاییها در شورای امنیت هم احتمال قدرت یافتن داعش در صورت خارج شدن نیروهای نظامی خارجی از این کشور است؛ ادعایی که مقامات عراقی بارها آن را رد کردهاند، با این حال افرادی چون ترامپ و پمپئو هر بار آن را بیان میکنند.
در همین ارتباط پایگاه خبری المعلومه به نقل از «کریم الخیکانی» کارشناس امنیتی عراقی نسبت به اقدامها و تحرکات آمریکا در شورای امنیت برای لازم جلوه دادن حضور نیروهای خارجی در عراق هشدار داد. این کارشناس عراقی تأکید کرد آمریکا به دنبال وارد کردن بسیاری از عناصر گروه تروریستی داعش در خاک عراق است تا حمایت و تأیید شورای امنیت را برای ابقای نیروهای ائتلاف بینالمللی در این کشور به بهانه مبارزه با تروریسم کسب کند. الخیکانی گفت: واشنگتن ممکن است فرماندهان گروهک تروریست داعش را که در پایگاههای التنف و حسکه در حال آموزش هستند، وارد عراق کند.
وی در ادامه افزود: آمریکا برای در هم شکستن تصمیم عراق درباره اخراج نیروهای خارجی از این کشور، تلاش میکند پس از انتقال عناصر داعشی به این کشور در شورای امنیت چنین وانمود کند که عراق به دلیل ادامه حضور تروریسم در این کشور همچنان نخستین تهدید در جهان است و باید نیروهای ائتلاف برای مبارزه با تروریسم در این کشور باقی بمانند. /1360/
منبع: وطن امروز
ارسال نظرات