اوقات فراغت جوانان؛ شاید وقتی دیگر!
به گزارش خبرگزاري رسا، با تقدیم لایحه بودجه سال 99 به مجلس از سوی رئیس جمهور، اعتبار تقریبی تمامی نهادها و دستگاه های اجرایی کشور مشخص شد.
اعتبارات حوزه جوانان نیز به صورت بودجه تلفیقی با وزارت ورزش در نظر گرفته شده اما در این میان به نظر می رسد که حوزه جوانان و به ویژه اوقات فراغت این قشر بیش از پیش مغفول مانده است.
بررسی جزئیات لایحه بودجه نشان می دهد که اعتبارات حوزه اوقات فراغت جوانان نسبت به سال گذشته هیچ تغییری نکرده و همچنان ثابت باقی مانده است. این در حالی است که یکی از دغدغه های اصلی و اساسی جوانان امروز پس از موضوع اشتغال، نبود زیرساخت های لازم برای اوقات فراغت است.
امری که در طول سال جاری نیز محمد مهدی تندگویان معاون امور جوانان وزارت ورزش و امیر حسین آل اسحاق مدیرکل طرح های ملی و فراگیر جوانان وزارت ورزش که متولی اصلی حوزه اوقات فراغت است، بارها به آن اشاره و بر لزوم توجه بیشتر و اقدام دستگاه های اجرایی برای ارتقا اوقات فراغت را گوش زد کرده است، به علاوه وی مکررا از خلاهای این حوزه و به دنبال آن بروز آسیب های اجتماعی در پی نبود تفریحات مناسب برای جوانان سخن گفته بود.
با این وجود عدم تغییر اعتبارات این حوزه برای سال آتی، حکایت از عدم توجه دولت به تفریحات جوانان دارد. هرچند که به عقیده کارشناسان نبود زیرساخت ها و امکانات لازم برای تفریحات سالم جوانان و نوجوانان می تواند آن ها را به سوی مسائل حاشیه ای و تفریحات ناسالم سوق دهد اما به نظر می رسد که دولت در تنظیم لایحه بودجه خود نه تنها جوانان بلکه مسئله اوقات فراغت آن ها را نیز بیش از پیش به باد فراموشی سپرده است.
در متن لایحه بودجه، دو زیر شاخه و موئلفه به اوقات فراغت جوانان و وظایف وزارت ورزش اختصاص دارد. در لایحه بودجه سال 98 مبلغ یک میلیارد و 180 میلیون تومان اعتبار برای ساماندهی فعالیت های اوقات فراغت جوانان در نظر گرفته شده بود این در حالی است که این رقم در بودجه سال 99 هیچ تغییری نکرده و به همین میزان باقی مانده است.
به علاوه موئلفه کمک به برگزاری جشنواره برترین های اوقات فراغت نیز موضوع دیگری است که هرساله در ردیف بودجه قرار می گیرد. سال 98 مبلغ 2 میلیارد و 700 میلیون تومان اعتبار به این موضوع اختصاص داده شد و با توجه به نیاز امروز نسل جدید به وجود مصادیق اوقات فراغت، انتظار افزایش اعتبارات این بخش وجود داشت اما با رونمایی از لایحه بودجه مشخص شد که دولت به این انتظار نسل جوانان پاسخ نداده و اعتبار بخش مذکور را هیچ افزایشی نداده است.
هرچند که در اهداف و راهبردهای تعیین شده برای وزارت ورزش و جوانان، بسترسازی در حوزه اوقات فراغت و غنی سازی آن مدنظر قرار گرفته شده است اما عدم افزایش اعتبارات این حوزه نشان می دهد که توجه دولت به این حوزه بیش تر در قالب اهداف و موضوعات روی کاغذ است و به طور عملی توجهی به آن نشده است.
با نگاهی به لایحه بودجه سال 99 می توان دریافت که مسئله اوقات فراغت جوانان، جای چندانی در میان معادلات مسئولین و دولت ندارد و شاید یکی از کم اهمیت ترین اولویت های مسئولین است./1360//101/خ