پاتک پارلمان به کودتای جانسون
۳۲۸ نماینده از ۶۲۹ نماینده پارلمان انگلیس بعد از ساعتها بحث و جدال،به طرح محدود شدن اختیارات نخست وزیر برای خروج بدون توافق از برگزیت رأی مثبت دادند.
به گزارش خبرگزاری رسا، جانسون تهدید کرده که اگر بخش دوم این طرح درباره ضربالاجل خروج هم تصویب شود، انتخابات زودهنگام برگزارخواهد کرد تا اعضای پارلمان تغییر کنند.
پارلمان انگلیس سهشنبه تا پاسی از شب (۲۳ به وقت لندن، ۲ نیمه شب تهران) شاهد جدال منتقدان بوریس جانسون، مدافعان و شخص نخست وزیر بود.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس سهشنبه هفته قبل حکمی از ملکه انگلیس دریافت کرد که به او اجازه میداد ۳۵ روز پارلمان را تعطیل کند. جانسون این حکم را به امید تعطیل کردن پارلمان انجام داد تا از فرصت تعطیلی آن برای پیش بردن سیاست برگزیتی خود، یعنی خروج بدون توافق از اتحادیه استفاده کند؛ اقدامی که منتقدان جانسون و نظام سلطنتی، آن را «کودتا علیه دموکراسی» تعبیر کردهاند.
به فاصله یک هفته بعد، اعضای پارلمان از جانسون انتقام گرفتند و با ارائه طرحی که ۳۲۸ نفر به آن رأی مثبت دادند، مهار برگزیت را از جانسون خارج کردند. این طرح به رغم ۳۰۱رأی مخالف اعضای پارلمان به تصویب رسید که البته ۲۱نماینده همحزبی جانسون نیز به آن رأی مثبت دادهاند؛ نمایندگانی که حالا باید در نوبت اخراج از حزب محافظهکار قرار بگیرند.
عصر دیروز منابع انگلیسی گزارش کردند ۲۱ نماینده حزب حاکم محافظهکار که سهشنبه شب در مخالفت با بوریس جانسون رأی دادند، با ارسال پیامکی از اخراج شدن خود باخبر شدهاند. فلیپ هاموند وزیر خزانهداری پیشین و وزیر خارجه اسبق انگلیس، روری استیوارت نامزد رهبری حزب حاکم محافظهکار، کنت کلارک ۷۷ ساله که پدر پارلمان لقب گرفته و ۴۹ سال عضو حزب و نماینده آن در پارلمان بود، کواسی کواتونگ معاون وزیر مشاغل انگلیس، نکولاس سامس نوه دختری وینستون چرچیل، دیوید گوو وزیر پیشین دادگستری، گرک کلارک وزیر پیشین جوامع، جاستین گرینینگ وزیر آموزش و پرورش، دومنیگ گریو دادستان کل سابق، الیستر برت معاون وزیر خارجه سابق و سام گیماه وزیر پیشین آموزش و پرورش جزو اخراجشدگان از حزب محافظهکار اعلام شدهاند.
تداوم جدال
طرحی که این ۳۲۸ نماینده به آن رأی دادهاند، از خروج بدون توافق جانسون از اتحادیه اروپا جلوگیری میکند و خواستار یک مهلت سه ماهه برای دستیابی به توافق میشود. جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، دولت انگلیس را به نداشتن برنامه و از دست دادن پایگاه اخلاقی متهم و اعلام کرد این دولت، اکثریت مجلس را از دست داده است.
جلسه سهشنبه شب بر سر تعیین دستور کارجلسه روز چهارشنبه انجام شد؛ موضوعی که رأی ۳۲۸ نماینده از جمله ۲۱ نماینده شورشی حزب محافظهکار را به دنبال داشت. این به معنی در دست گرفتن کنترل بحث در مورد برگزیت و به تعبیر برخی دیگر، خارج شدن کنترل اکثریت پارلمان از دست جانسون است.
جانسون که پیش از این تهدید کرده بود در صورت رأی پارلمان، انتخابات زودهنگام برگزار خواهد کرد، دیروز عصر هم پیشنهاد برگزاری انتخابات زودهنگام را برای تاریخ ۱۵اکتبر (۲۳مهر) مطرح کرد. او بر تاریخ ۳۱ اکتبر ۲۰۱۹ (۹ آبان ۹۸) برای خروج از اتحادیه اروپا مصر است و حالا که طرح تعطیلی پارلمان بیمعنا شده، قصد دارد با تغییر اعضای پارلمان، طرح خود را عملی کند.
به گزارش بیبیسی، بوریس جانسون در جلسه عصر دیروز پارلمان اعلام کرد که او تأخیر دیگری را برای برگزیت نخواهد پذیرفت. جانسون گفت: «این دولت این کشور را در تاریخ ۳۱ اکتبر از اتحادیه اروپا خارج میکند و تنها یک چیز بر سر راه ما قرار دارد و آن «لایحه تسلیم» است که در حال حاضر توسط رهبر مخالفان مورد پیشنهاد قرار گرفته است.» نشست دیروز پارلمان انگلیس هم شاهد جدال جرمی کوربین رهبر حزب کارگر و بوریس جانسون بود. کوربین با اشاره به پیشبینیهای انجام شد درباره فضای بعد از خروج از اتحادیه اروپا گفت: جانسون از پاسخ دادن به سؤالات در ارتباط با تهیه و تدارک مواد غذایی پس از برگزیت خودداری میکند.
وی گفت: دولت در حال صرف ۱۰۰ میلیون پوند برای یک کمپین تبلیغاتی است، اما از پاسخ دادن به حقایق خودداری میکند. وی افزود: دولت از ارائه ارقام مرتبط با فقر در انگلیس خودداری میکند. جانسون هم در پاسخ گفت: فقیرترین افراد در انگلیس در حال حاضر به لطف روی کار آمدن این دولت محافظهکار در انگلیس پول بیشتری به خانه میبرند، سپس کوربین گفت: برای مشاهده افراد فقیر در خیابانها نیازی نیست زیاد از ساختمان پارلمان دور شویم. وی افزود: نرخ فقر در میان کودکان و همچنین سطح فقر در میان زندانیان در انگلیس رو به افزایش است./1360//101/خ
ارسال نظرات