جزئیات چهارمین جشنواره رسانه ای ابوذر اعلام شد
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، عباس محمدیان، دبیر شورای سیاستگذاری جشنواره رسانهای ابوذر نشست خبری چهارمین جشنواره رسانه ای ابوذر اظهار داشت: جشنواره رسانهای ابوذر وارد چهارمین سال شکوفایی خود شده است و امسال شاهد روند صعودی کمی و کیفی آثار ارسالی به این جشنواره هستیم.
دبیر شورای سیاستگذاری جشنواره رسانهای ابوذر افزود: با توجه به محدودیت رسانه گستردگی جشنواره یکی از نقاط قوت آن است و امسال در راستای شناسایی استعدادها و نشان کیفی آثار ارسالی به جشنواره شورای سیاست گذاری متشکل از همه جریان های صنفی و سیاسی برگزار شد.
محمدیان گفت: ابوذر تنها جشنوارهای است که بدون وارد شدن به مسائل سیاسی و سفارش کردن تشکیل میشود و درواقع یکی از خصوصیتهای بارز این جشنواره همین موضوع یعنی صداقت است.
وی ادامه داد: این جشنواره با هدف توسعه و نهادینهسازی مواضع گفتمان اصولی انقلاب در مقابله با جنگ نرم دشمنان، بصیرتبخشی آحاد مردم، حمایت از تولید فاخر رسانهای ارزشی و انقلابی در عرصه رسانه خراسان رضوی، تقویت روحیه خود باوری اصحاب رسانه، افزایش تولیدات متناسب با اهداف انقلاب اسلامی در رسانه، معرفی استعدادهای جدید رسانه استان، ایجاد فضای رقابتی سالم در زمینه فرهنگ ایثار وشهادت و توجه به سبک زندگی اسلامی در جامعه 5 دی امسال در مشهد برگزار میشود.
محمدیان افزود: خبر، مصاحبه، گزارش، یادداشت، عکس، نشریات دانشجویی، کاریکاتور، گزارش تصویری، گزارش رادیویی، مستند، آثار رادیویی، آثار نمایشی، موشنگرافی و انیمیشن از قالبهای آثار این جشنواره است.
دبیر شورای سیاست گذاری جشنواره رسانهای ابوذر خاطرنشان کرد: موضوعات عزم ملی برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب، رونق تولید، فرهنگ میزبانی و شهروندی و زیارت، پیشرفت اقتصادی و مشارکت سیاسی و آسیبهای اجتماعی از محورهای ارسال آثار است.
وی تاکید کرد: شرکت کنندگان تا پایان آذر امسال دارند تا آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.
محمدیان عنوان کرد: امسال محدودیت برای ارسال آثار نداریم اما باید آثار ارسالی سند انتشار داشته باشند و درحوزه عکس نیز عکس های فتوشاپی پذیرفته نخواهد شد.
دبیر شورای سیاست گذاری جشنواره رسانهای ابوذر گفت: شرکت کنندگان می توانند بعد از ارسال آثار از طریق شماره تلفن 09361350040، پیگیر آثار خود باشند، امسال جایزه نفر نخست 2 میلیون تومان، نفر دوم یک میلیون تومان و نفر سوم 700 هزارتومان است./864/د102/ب1
مهدی زمانپور کیاسری کارگردان عرصه مستند ، درباره فیلم «پاپِلی» گفت: پاپِلی به زبان مازندرانی به معنای پروانه و این فیلم برشی از زندگی خانواده ای در شمال کشور است که پدر این خانواده ۲۵ سال پیش بر اثر حادثه ای از درخت سقوط می کند و قطع نخاع می شود. او برای چیدن شاخ و برگ برای احشام خود از درخت بالا رفته بود اما این اتفاق برای او افتاد اما ما در طول فیلم می بینیم که خانواده این شخص در طول این سال ها از او نگهداری می کنند.
وی افزود: این شخص ۱۱ بچه دارد اما فرزندان او یکی پس از دیگری ازدواج می کنند و تنها دختر و همسرش از او نگهداری می کنند. البته دختر او به دلیل وابستگی که به خانواده اش دارد، خواستگارهایش را رد می کند زیرا فکر می کند اگر ازدواج کند خانواده او از هم می پاشد.
زمانپور کیاسری عنوان کرد: ما در طول مستند می بینیم که این خانواده با وجود داشتن مشکلات بسیار زیاد، خوب و خوش با هم زندگی می کنند. در واقع ما با ساخت این مستند، خواستیم نشان بدهیم که هر کسی در طول زندگی اش مشکلاتی دارد اما برخی با وجود اینکه مشکل خاصی ندارند و سالم و سلامت هستند، قدر سلامتی خود را نمی دانند و همواره ناشکر و معترض به خداوند هستند.
این کارگردان ادامه داد: در طول «پاپِلی» می بینیم که پدر این خانواده به دلیل وزن زیاد حتی نمی تواند سوار ویلچر شود و نیاز به پرستاری دارد اما خانواده اش بدون هیچ گله ای از او نگهداری می کنند و زندگی خوبی در طول فیلم دارند. در واقع می خواهیم بگوییم که باید از چنین زندگی هایی درس گرفت و باید بیاموزیم که نگذاریم مشکلات زندگی شانه های ما را خم کند زیرا ما می توانیم با وجود همه مشکلات بهتر زندگی کنیم.
وی بیان کرد: من اساسا در ساخت آثارم به دنبال سوژه های خاص هستم اما پدرم این سوژه را به من معرفی کرد، بنابراین وقتی با آن مواجه شدم فکر کردم که ساخت آن کار سختی است چون سوژه خاصی نبود اما با این وجود به حرف پدرم اعتماد کردم و در حال حاضر از ساخت این مستند خوشحال هستم.
زمانپور کیاسری عنوان کرد: ساخت این مستند یک سال و نیم به طول انجامید زیرا خانه من در تهران است، به همین دلیل همواره بین شمال و تهران در تردد بودم.
وی در پایان یادآور شد: نمایش اول این مستند در جشنواره «سینماحقیقت» با استقبال رو به رو شده بود و روز شنبه بیستم آذر ماه ساعت ۲۰.۳۰ در سالن ۵ پردیس سینمایی چارسو یک نمایش دیگر دارد.
مستند سینمایی «پاپلی» روایت زندگی خانواده ای در دل جنگلهای مازندران است که مستقل و بدون کمک دولت با سختی و مشکلات دست و پنجه نرم کرده و زندگی میگذرانند.
پدر خانواده ۲۵ سال پیش از بالای درخت افتاده و قطع نخاع شده و همسر و دخترش از او نگهداری میکنند. آنها با توجه به قطع نخاع بودن پدر خانواده برای امرار معاش در مزرعه برنج و پرورش گاو امورات می گذرانند.
این مستند روایتی است از امید بالای خانواده و معرفت، مهربانی، احترام و تلاش برای زندگی بهتر در شرایط سخت زندگی در خانواده.